plaza
Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Nekomercijalno - Bez prerada
44.271 građanin iskoristio pravo na kupnju dionica INA-e - HOMIES - Blog.hr

subota, 25.11.2006.

44.271 građanin iskoristio pravo na kupnju dionica INA-e

KAKO javljaju mediji, ukupno je 44.271 hrvatski građanin iskoristio pravo na kupnju dionica Ine, od čega je njih 90 posto bilo popraćeno ravilnim i pravodobnim uplatama.

Prema službenim podacima od ukupno 49.766 predanih povlaštenih ponuda, njih 90 posto ili 44.640 bilo je popraćeno pravilnim i pravodobnim uplatama te je ukupno 44.271 hrvatski građanin iskoristio pravo na kupnju dionica INA - Industrija nafte s pravom prvenstva i posebnih pogodnosti. Ukupna vrijednost uplaćenih sredstava po važećim povlaštenim ponudama iznosi 1,55 milijardi kuna", navodi se u kratkom priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Rok za zaprimanje povlaštenih ponuda hrvatskih građana za kupnju dionica Ine u sklopu drugog kruga privatizacije najveće hrvatske i regionalne naftne kompanije istekao je jučer u 20 sati.
Do 27. studenoga, do 15 sati traje rok u kojem ponude za kupnju dionica Ine mogu predati fizičke osobe bez prava prvenstva i bez posebne pogodnosti (iznad 38.000 kuna), a tzv. indikativne ponude mogu predati domaće i strane pravne osobe kao institucionalni investitori.

Nakon isteka toga roka, kako je još ranije najavljivano, 27.studenoga poslije podne, Vlada će odrediti i konačnu prodajnu cijenu koja će se kretati u okviru utvrđenog raspona od 1.400 do 1.900 kuna za dionicu, te odlučiti o raspodjeli dionica, odnosno odrediti koliko će dionica i po kojoj cijeni kupiti domaći i strani institucionalni
investitori.

- 10:50 - komentari (3) - print - 44.271 građanin iskoristio pravo na kupnju dionica INA-e -

<< Arhiva >>

-->

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se