golly&bossy

subota, 14.02.2009.

Vodič kroz Korčulu na Valentinovo za putnike namjernike

Aloha, Klingoncy!

Vama i obožavateljima želimo sretno Valentinovo, a odlučili smo se jutros za ovaj post kako bi smo svima koji se danas zateknu na otoku, a nemaju ideju gdje sa sobom i osobom ili osobama koje vole, pomogli da se snađu u šarolikosti otočke ponude. Još do prije nekih petnaestak godina omiljena mjesta za zaljubljene, romatične i sve ostale bila je definitivno Vela spila, prapovijesni arheološki lokalitet na cca 130 m iznad Vela Luke.
Druga top destinacija na ovom području bila je austrougarska utvrda na brdu Hum s koje se pruža genijalan pogled na Lastovo, Pelješac, Hvar i velik dio otoka Korčule. Treća vrlo popularna destinacija bila je kapela sv. Nikole na morskoj obali u Zubaća vali do koje vodi vrlo lijepa i uredna staza uz more i gdje su se generacije mještana, turista i ostalih kleli na vječnu ljubav. Uh! Međutim, vremena se mijenjaju, pa je tako arheološki lokalitet Vela spila zaštićen željeznim vratima pa ljubavnici /i ostali/ više ne mogu boravit unutar spile, na brdu Hum postavljene su brojne antene kako bi smo mogli bolje lovit signale, a ljubavni život se uglavnom odvija preko sms-a...Kako doznajemo od nekih nama bliskih izvora, kapela sv. Nikole još uvijek ima svojih čari i još uvijek privlači zaljubljene...Međutim, ako želite s osobom koju volite provest ugodno popodne u prirodi, daleko od znatiželjnih pogleda, posjetite jedan od vrtujaka npr. Heretov vrtujak u Strmeni:

Image and video hosting by TinyPic

ili prošetajte do Blatskog poja i posjetite crkvu sv. Kuzme i Damjana:

Image and video hosting by TinyPic


Navečer možete u Galeriji moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu u Veloj Luci posjetiti izložbu fotografija Henryja Hančevića pod nazivom "Sedma kuća" /Sedma kuća u astrologiji označava ljubav i partnerstvo/:

Image and video hosting by TinyPic

A posli možete na pizzu u pizzeriju "Alfa" /preporučamo pizzu s četiri vrste sira!/ ili u Blato u meksički restoran "El Paso". Ako vam je sve to malo, možete do Korčule, ali preporučamo da prođete preko Pupnatske luke, a ne preko Dubova. Pupnatska luka je predivna, divlja, a istovremenio totalno romatnična...U Korčuli je večeras klapa "Cambi". Nakon koncerta možete na kolače. "Cukarin" je, na žalost, zatvoren do 01. 04., ali ima odličnih kolača i u Kiwija. Ako vam baš nije do kolača, nego do nečeg konkretnijeg, preporučamo Žrnovske makarune u restoranu "Stipe", a posli toga romaničnu šetnju po predivnoj plaži Pržina u Lumbardi...Možete prije svega toga ugovorit masažu uz mirisne svijeće u kozmetičkom salonu "Lovor" koji se nalazi u neposrednoj blizini korčulanske katedrale i gradskog muzeja...
Mi večeras idemo na otvaranje izložbe. Bit ćemo skoro sa svima koje volimo. Posli kolektivno idemo na pizzu, onda idemo tulumarit. Samo nebo je granica...I poruka za svih: Forgive quicklly, kiss slowlly and never regret anything that makes you smile...Vaši...

- 11:55 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #