Lonac svačega
Jutros pogledah u frižider i uočih kako mi se domaći paradajz "loše drži" i da mu je vrijem da ga skuham ili ću morat ga bacit, a hrana se ne baca... vidi i par mrkvica i tikvica za potrošiti... sve nasjeckam na kockice skupa skombinirah i eto! još jedno ukusno zdravo i pametno rješenje za ljetni ručak :
Sastojci: dvije šake nasjeckane mrkve - na kockice dva krumpura oba veličine šake - na kockice dvije rajčice, na kockice dvije šake tikvica - na kockice sol, papar, ružmarin, origano, češnjak malo vina -------------------- U lonac staviti posoljene krumpire i mrkvu. Na tavi popržiti na malo maslinjaka rajčicu dok se skroz ne raspadne pa dodati kratko tikvicu. Kad je skoro gotov krumpir dodati rjčicu i tikvice i vino, posoliti po volji, popapriti, dodat mirodije, pustiti još malo, dobro promiješati (slobodno malo zdrepati krumpir da bude gušće). Dodati češnjak na sitno, promiješati i ostaviti da odstoji barem 30' prije konzumacije da se okusi lijepo prožmu. >>Inačice: može i bez vina, onda je malo nježnije može se dodati i neka kobasica, pa je malo teže pašu razne grahorice (ali ja ne smijem!) pa probajte grašak ili grah ili slanutak... tko voli luk može prije rajčice malo popržiti luka... |
< | kolovoz, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |