ponedjeljak, 28.03.2011.

U Rijeci okupljena Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika

Image and video hosting by TinyPic

Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika danas se okupila u Rijeci kako bi počela pripreme za ovogodišnju svjetsku nogometnu smotru ljudi bez krova nad glavom i drugih socijalno isključivih skupina koja će krajem kolovoza ove godine u Parizu okupiti 64 reprezentacije svijeta.
Stoga se u dvorani 3. maj okupilo devetnaest korisnika prihvatilišta za beskućnike iz Rijeke, Zagreba, Splita, Osijeka, Zadra i Varaždina, od kojih se izbornik Drago Lelas temeljem iskazanih nogometnih vještina odlučio za jedanaest onih koji će na idućim pripremnim nastupima u Osijeku, Splitu i Sloveniji pokušati izboriti mjesto među osam putnika za ovo veliko svjetsko natjecanje u francuskoj metropoli, priznato od UEFA-e i FIFA-e, na kojem će nastupiti više od 500 beskućnika.

Image and video hosting by TinyPic

Među kandidatima za mjesto u reprezentaciji »vatrenih« s ulice su trojica Riječana – Alfredo Čović, Franjo Opačak i Damir Jurčić, a za nastup u Parizu borit će se još Boris Franković, Silvijo Erjavec i Karlo Arženjak (Zagreb), Vinko Omerović i Mario Milanović (Osijek), Mihovil Presečki (Varaždin), Cvetan Najdenov (Split) i Kristijan Pecirep (Zadar)

Image and video hosting by TinyPic

Neformalna mreža hrvatskih prihvatilišta za beskućnike ističe vrijednost ovog projekta za beskućnike, koji su povratkom u domovinu pronašli zaposlenje i smještaj te se uključili u korisne aktivnosti na dobrobit pojedinca i društva.

Image and video hosting by TinyPic

To je prepoznala i HNK Rijeka, čiji su igrači i trener Elvis Scoria jučer došli podržati najbolje hrvatske nogometaše među beskućnicima i poželjeti im puno uspjeha u daljenjm procesu resocijalizacije, za što će, kao i za nastup u Parizu, biti potrebna financijska pomoć svih institucija, počevši od HNS-a koji dosad nije vidljivije pomogao ovaj projekt.

Image and video hosting by TinyPic

U prijepodnevnim je satima povodom obilježavanja četvrte godišnjice rada našeg prihvatilišta za beskućnike »Ruže Sv. Franje« održan malonogometni turnir »Bez predrasuda III.«. Najboljom se pokazala momčad županijske HVIDRA-e ispred volontera i korisnika prihvatilišta za beskućnike te bogoslovnih kandidata Riječke nadbiskupije.



- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.