nedjelja, 30.01.2011.

Zavjetovanje u našem bratstvu

Pod večerašnjim misnim slavljem koje je predvodio fra Zoran Bibić, dvije naše sestre i brat, koji nisu zbog objektivnih razloga mogli nazočiti obredu zavjetovanja na blagdan Sv. Elizabete Ugarske, izrekli su svoje zavjete Bogu pred okupljenom franjevačkom i vjerničkom zajednicom.
Tako je s. Snježana Miter produžila svoje privremene zavjete na godinu dana, dok su supružnici s. Mirja i b. Dario Tomas položili trajne zavjete na Pravilo Franjevačkog svjetovnog reda, koje je primio ministar b. Siniša Pucić.
- 21:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.01.2011.

NOVI PROJEKT NAŠEG BRATSTVA: Unaprijeđenje kvalitete života romske populacije u Rijeci

Image and video hosting by TinyPic

Zahvaljujući sredstvima Grada Rijeke, naše će bratstvo uz pomoć svih ljudi dobre volje uskoro moći započeti s provođenjem novog projekta na zdravstveno-socijalnom području u Rijeci.
Cilj projekta je usmjeravanje podrške i edukacije roditelja na što kvalitetnije zadovoljavanje zdravstvenih, emocionalnih i socijalnih potreba djece te razvijanje vještina, sposobnosti i navika kod djece. To će se omogućiti poboljšavanjem komunikacije u romskim obiteljima, osviješćivanjem važnosti roditelja za brigu o djeci kao i samobrigu za vlastito zdravlje, razvoja socijalnih kompetencija, čuvanja okoliša i zbrinjavanja komunalnog otpada te edukacija o važnosti usvajanja hrvatskog jezika kod djece polaznika prvih razreda osnovne škole.
- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 05.01.2011.

"Ulične svjetiljke" pokrenute u Osijeku i Vinkovcima

Image and video hosting by TinyPic

Promotivno-prodajnim akcijama novog broja časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama "Ulične svjetiljke", kojeg izdaje naše bratstvo, u Osijeku i Vinkovcima pokrenuta je distribucija i prodaja s tamošnjim beskućnicima. U akcijama su sudjelovali mladi volonteri, kao i beskućnici-prodavači Časopisa iz Rijeke i Zagreba.
U kratkom vremenu o oba grada prodano je oko 350 primjeraka "Uličnih svjetiljki" te je javnost bolje upoznata s problematikom beskućništva i siromaštva u njihovoj sredini.
- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.01.2011.

Naše bratstvo u siječnju

Mjesečna misa i klanjanje u kapeli Prihvatilišta - 4.1. - u 17.30 sati.
Blagoslov sobe/sastanak za slavlje 150g. Bratstva –5.1.-iza večernje mise
Susreti novaka – 7. i 21.1. – iza večernje mise u sobi FSR-a.
Susret privremeno zavjetovanih – 14.1. – iza večernje mise u sobi FSR-a
Mjesečna duhovna obnova bratstva – 15.1. – pozvani svi članovi u 9 sati.
Okupljanje nove skupine kandidata – 28.1.- iza večernje mise u sobi FSR-a
Redovita mjesečna skupština - 30.1. - u 16.30 sati u sobi FSR-a
- 23:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se