nedjelja, 25.04.2010.

Ekološka akcija Socijalne inicijative FSR-a i Frame

Image and video hosting by TinyPic

Socijalna inicijativa FSR-a i Frame Primorsko-istarskog područja danas je upriličila ekološku akciju povodom Dana planeta Zemlje. Tako su članovi FSR-a i Frame ispred crkava na Trsatu, Žabici i Krnjevu prije i poslije svetih misa prodali svih 150 ekovrećicq. Cilj akcije je podizanje svijesti građana o očuvanju okoliša. Platnene vrećice prodavale su se po simboličnim cijenama kako bi se potaknulo građane na manje korištenje plastičnih vrećica u svakodnevnici, a sav uprihođeni novac usmjeren je na pomoć siromašnim obiteljima.

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 24.04.2010.

Vjenčanje naše sestre Anice Barunica

Image and video hosting by TinyPic

U župnoj crkvi sv. Jurja na Trsatu danas je župnik fra Ivan Miklenić vjenčao našu sestru Anicu Barunica i njezinog izabranika Vitomira Relatu. U najvažnijem danu njezina života nazočila je nekolicina članova našeg bratstva. Podržimo i nadalje našu sestru molitvom!
- 20:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 17.04.2010.

Hodočašće u Asiz

Image and video hosting by TinyPic

Naše je bratstvo od 12. do 16. travnja organiziralo hodočašće u Asiz, rodni grad sv. Franje i sv. Klare. Članovi našeg bratstva, zatim sa Žabice, Pehlina, Vrha i Rovinja, framaši kao i drugi simpatizeri u pet su dana pohodili najvažnija mjesta iz života osnivača franjevačkog reda - Asiz, La Vernu, Porcijunkulu, Greccio, Fonte Colombo, Rivotorto, Carceri, te Padovu, gdje se nalaze grobovi hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića i možda najomiljenijeg sveca u kršćanskom svijetu - franjevca sv. Antuna Padovanskog.

Image and video hosting by TinyPic

Svakoga dana hodočasnici su na tim mjestima slavili svete mise koje su predvodili duhovni asistent našeg bratstva fra Lucije Jagec i fra Igor Andrijević, te se pokorničkim bogoslužjem i sakramentom ispovijedi pripremili za dobivanje milosti potpunog oprosta u Porcijunkuli. Posljednjeg dana hodočašća, 16. travnja, obnovili su svoje zavjete date u FSR-u.
- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.04.2010.

Godišnja obnova zavjeta

Na večernjoj svetoj misi pred okupljenom zajednicom vjernika okupljeni članovi našeg bratstva obnovili su svoje zavjete Bogu da će opsluživati Evanđelje Isusa Krista po primjeru sv.Franje.
Toga dana spominjemo se događaja kada je 16. travnja 1209. papa Inocent III. usmeno odobrio Pravilo života sv. Franji i njegovoj braći čime je nastao Franjevački red.
- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.04.2010.

Fra Stanko Dodig predvodio misu i klanjanje u Prihvatilištu

Ovomjesečni središnji duhovni program u kapeli našeg prihvatilišta predvodio je riječki kapucin fra Stanko Dodig.
- 23:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Umro trsatski franjevac Elekt Vinko Švogor

Fra Elekt Vinko Švogor, samozatajni časni brat franjevac, preminuo je danas u 78. godini života u trsatskom samostanu. Najveći dio svoga franjevačkog života, više od dva desetljeća, proveo je u Australiji u služenju vjernicima i braći, najviše kao samostanski kuhar.
Pogreb će biti u petak na groblju Trsat u 14 sati.
- 22:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.04.2010.

Uskrsna akcija Frame

Image and video hosting by TinyPic

Naši su framaši danas na Veliki četvrtak održali akciju za potrebite obitelji povodom Uskrsa. Mali broj framaša pripremio je 15 paketa hrane i kućnih potrepština, za što su novac skupljali pred Svetištem tijekom korizmenih nedjelja, a čime su razveselili isti broj potrebitih obitelji i pojedinaca.
- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.