nedjelja, 28.06.2009.

Naše Bratstvo u srpnju

Mjesečni susret volontera Prihvatilišta – 1.7. u 17 sati ili 4.7. u 10 sati u prostoriji FSR-a – pozvani svi dosadašnji i budući volonteri koji žele pomoći radu Prihvatilišta.

Duhovne vježbe FSR-a u Taboru - 2.- 6.7. – tema: «Franjo - karizmatik Božje ljubavi» Informacije i prijave: Hilda – 0915279733.

Misa i klanjanje u Kapeli Prihvatilišta – 7.7. – za sve volontere i članove bratstva u 17.30 sati.

Iduća skupština - 26.7. - u 16.30 sati
- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.06.2009.

Tribina o ekologiji

Image and video hosting by TinyPic

U organizaciji Socijalne inicijative FSR-a i Frame u našoj prostoriji večeras je održana tribina o ekologiji "Smeće-apokaliptički znak vremena". Uz predavača prof. dr. Stanka Uršića, fizikalnog kemičara s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i angažiranog ekologa, posjetili su nas b. Zoran Milić i b. Lovro Sučić, predvodnici Socijalne inicijative iz Mjesnog bratstva FSR-a Zagreb-Kaptol.
- 21:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.06.2009.

Ovogodišnja skupina simpatizera-kandidata našeg bratstva

Formirana je ovogodišnja, ukupno druga, skupina simpatizera-kandidata našeg bratstva koja se kroz mjesečne susrete priprema za obred primanja u FSR, predviđen za 25. listopada. U ovom prvom stupnju formacije priprave za zavjete, simpatizeri-kandidati mogu više saznati o FSR-u, djelovanju našeg bratstva, sakramentima i ostalim važnim dijelovima franjevaštva i katoličanstva/kršćanstva.
Susretima su se dosad odazvali Milica Marelja, Antun Zlomislić, Tamara Štokić, Ana Šokčević, Marijana Šegulja, Livia Moskatelo, Dorotea Modrčin, Katica Jurjević, Lidija Marić, Marko Dundović, Melita Savić i Mira Ajinović.
- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.06.2009.

Nadolazeći susreti formacije

4. susret kandidata i simpatizera – 17.6. – iza večernje mise u našoj prostoriji.

Susret trajne formacije – 20.6. – za sve članove i simpatizere FSR-a, u našoj prostoriji s početkom u 16.30 sati.

8. susret novicijata - 26.6. – iza večernje mise u našoj prostoriji.

Šetnja FSR-a – 27.6. – u 9 sati polazak pred Svetištem.

Skupština bratstva - 28.6. - u 16.30 sati u našoj prostoriji
- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.06.2009.

Marta Radoš nova predsjednica Frame Trsat

Image and video hosting by TinyPic

Na večeras održanim izborima za vijeće naše Frame, 24 framaša s pravo glasa izabralo je one koji će u idućih godinu dana voditi, animirati i koordinirati rad trsatske Frame.

PREDSJEDNIK: Marta Radoš
POTPREDSJEDNIK: Filip Polegubić
VODITELJ FORMACIJE: Jakov Mandić
TAJNIK: Dolores Turkalj
BLAGAJNIK: Ana Radošević
Vijećnici: Sandra Kvaternik
Suzana Ravaršan
- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.06.2009.

Predstavljen 4. broj "Uličnih svjetiljki"

U knjižari Ri Book predstavljen je 4. broj "Uličnih svjetiljki", prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama, koji već drugu godinu zaredom izdaje naše bratstvo s ciljem senzibiliziranja javnosti o ovom sve većem problemu u nas. Drugi ovogodišnji, ljetni broj na tragu je prijašnja tri broja koja su izdana i na ulicama većih hrvatskih gradova iz ruku beskućnika prodana u 19.500 primjeraka.
- 21:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.06.2009.

Humanitarna večer na Trsatu osoba s posebnim potrebama

Drugu godinu zaredom naše je bratstvo u Auli pape Ivana Pavla II. organiziralo kulturno-glazbenu večer osoba s posebnim potrebama. Središnje mjesto i ovog je putan pripalo Teatru siromaha Kuće utočišta "Sveti Vinko" sestara milosrdnica, koji je pod vodstvom autorice Marije Bušić izveo predstavu "Zalogaj" o životu sv. Vinka Paulskog, zaštitnika siromaha. Pozivu na nastup odazvala se Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, odnosna njihova glazbena skupina pod vodstvom prof. Natalije Hriberski te dramska skupina koju vodi dr. Mirjana Pintarić, koje su svojom nazočnošću i nastupima uveličali humanitarnu večer na Trsatu s obzirom da je sav prihod namijenjen Kući utočišta, u koju je nedavno provaljeno i počinjena je veća materijalna šteta.
- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 06.06.2009.

Hodočašće FSR-a Kaptol na Trsat

Image and video hosting by TinyPic

Već tradicionalno, najveće hrvatsko, a možda i svjetsko bratstvo FSR-a, ono s Kaptola iz Zagreba, održalo je svoj dan bratstva u sklopu hodočašća Majci Božjoj Trsatskoj. Osim hodočasničke svete mise u Svetištu, razgledavanja Kapele zavjetnih darova i riznice te pobožnosti križnog puta, ovo je bila prilika da se i naše bratstvo odazove druženju u Auli Ivana Pavla II: Nakon dvosatnog programa, ispunjenog dramskih uraqdcima, pjesmom, smijehom i zakuskom, kaptolsko bratstvo održalo je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, a potom se oprostilo od Trsata za ovu godinu. Uzvratni psojet najavljen je uoči blagdana sv. Klare kada bi naše bratstvo 8. kolovoza u sklopu posjeta sestrama klarisama posjetilo crkvu sv. Franje u Zagrebu i susrelo se s braćom i sestrama s Kaptola.
- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.06.2009.

Fra Jose Rodriguez Carballo novi-stari general Reda manje braće

Image and video hosting by TinyPic

Fra Jose Rodriguez Carballo, OFM reizabran je za generalnog ministra Reda manje braće. Na novi šestogodišnji mandat ponovno ga je izabralo 152 predstavnika Reda okupljenih u bazilici Svete Marija Anđeoske u Asizu na 187. generalnom kapitulu. Izborima je predsjedao Papin izaslanik kardinal Jose Saraiva Martins.
Fra Jose Rodriguez Carballo u kolovozu će imati 56 godina. Službu generalnog ministra obnaša od 2003., a prije toga je obnašao brojne visoke službe u Redu poput generalnog definitora i generalnog tajnika za formaciju i studij.
Fra Jose Rodriguez Carballo je 119. nasljednik svetog Franje. Do 2015. godine će biti poglavar Reda koji trenutačno ima 15.000 članova u 113 zemalja svijeta.

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.06.2009.

Predstavljena knjiga našeg Valentina Donandića, b. Ante

Knjiga "Pag u zagrljaju mora i povijesti" našeg Valentina Donandića, b. Ante, predstavljena je večeras u Filodrammatici u organizaciji riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika.
- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.06.2009.

Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika na Svjetskom prvenstvu!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Danas je izravno iz sjedišta organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva za beskućnike, koje se ove godine od 6. do 13. rujna održava u Milanu, stigla vijest kako se odustajanjem Novog Zelanda otvorilo mjesto za nastup naše reprezentacije!
- 23:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.06.2009.

Predstavljanje 4. broja "Uličnih svjetiljki" u Rijeci

Image and video hosting by TinyPic

Novi, 4. broj časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama "Ulične svjetiljke" bit će predstavljen riječkoj čitalačkoj publici, i to u srijedu, 10. lipnja, s početkom u 19 sati u knjižari Ri Book.
- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.