subota, 28.02.2009.

"Ulične svjetiljke" upaljene u Vinkovcima

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Treći broj «Uličnih svjetiljki», koje izdaje naše bratstvo, predstavljen je danas u Vinkovcima. Putem promotivnog štanda Crvenog križa, te direktne prodaje od strane korisnika našeg prihvatilišta i mladih volontera Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, građani Vinkovaca kupili su 310 primjeraka časopisa te se informirali o beskućnicima, beskućništvu i srodnim socijalnim temama.
- 23:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 27.02.2009.

Beskućnici u "Pola ure kulture"

Image Hosted by ImageShack.us


Danas je naše prihvatilište posjetila novinarka HRT-ove emisije "Pola ure kulture" kako bi snimila prilog o kulturnim dostignućima beskućnika. U tome su joj pomogli naši korisnici pričom, svirkom i slikarskim uradcima.
Prilog u trajanju od 6 minuta bit će emitiran u četvrtak, 5. ožujka, na HRT1 u 22 sata.
- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.02.2009.

Predkorizmeno klanjanje u Katedrali

Tradicionalno je naše bratstvo uoči Korizme predvodilo klanjenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u katedrali sv. Vida. Uz pomoć članova našeg bratstva i trsatskih novaka, klanjanje je predvodio fra Zoran Bibić.
- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.02.2009.

Dogodit će se...

Korizmeno klanjanje u katedrali sv. Vida – 24.2. – od 16 do 17 sati povjereno nam je klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom.

Klanjanje svih bratstava FSR-a grada Rijeke na Sušaku – 26.2. – u četvrtak, u 18 sati, okupili bismo se u crkvi sv. Ćirila i Metoda na Sušaku, gdje su nam sestre sv. Križa povjerile animiranje klanjanja i svete mise.

Mjesečni susret volontera Prihvatilišta – 5.3. – pozvani svi bivši, sadašnji i budući volonteri koji žele pomoći radu Prihvatilišta u 17 sati u prostoriji FSR-a.

4. susret novicijata - 6.3. – za novoprimljene novake našeg bratstva susret novicijata održat će se u 19 sati.

Obiteljski susreti – 12.3. – u prostoriji FSR-a u 20 sati održat će se mjesečni susret o obitelji danas.

Susret simpatizera – 18.3. - za sve koji žele pobliže upoznati naše bratstvo i život franjevaca svjetovnjaka, susret u prostoriji FSR-a počinje u 19 sati.

- 00:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 21.02.2009.

Vjenčanje b. Tomislava Mamića

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Našeg brata i njegovu Anu u crkvi sv. Nikole u Čakovcu vjenčao je fra Ivan Miklenić. Preporučimo ih u molitve!
- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.02.2009.

Korizma nam stiže!

Image Hosted by ImageShack.us


Uskoro će Korizma, vrijeme odricanja, promišljanja. Slušam prispodobu o 'Ocu i izgubljenom sinu'. Mene brine, zapravo, onaj ''neizgubljeni sin'', koji je ostao u Očevoj kući. Jasna je slika Oca, milosrdnog, brižnog, punog ljubavi, te sina koji je umro i ponovo spašen. U njemu vidim pobjedu ljubavi Očeve. Sin koji boravi u kući Očevoj, koji ima sve što i Otac, jer sve je njihovo a ne njegovo, nezadovoljan je.
Zar nisu nezadovoljne mnoge sestre i braća u Isusu Kristu i danas? Zar ne reče jedna moja sestra iz bratstva ''…pa mazimo te beskućnike, Bože mi prosti, a naša braća i sestre?'' A mi u kući Očevoj? Zar ne čujem kad zalutaju poneki u Prihvatilištu ''….pa što im fali, vidi pun hladnjak hrane, ni ja to nemam doma!?'' Da li smo mi zaista s Ocem? Što radimo u kući Očevoj ako nas izjeda ljubomora, zavist? A Otac je tako milosrdan. Kod njega ima dovoljno za sve. Nismo naučili dijeliti, zahvaljivati, slaviti s Ocem.
Dopustimo da Očeva ljubav dotakne naša srca kako bi mogli ljubiti kao On. Neka nas zagrli, otvori srce i očisti ga u Korizmi. Neka Ljubav bude ljubljena.

s. Vilma Mlinarić
- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 14.02.2009.

"Ulične svjetiljke" promovirane u Puli

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Časopis o beskućništvu i srodnim društvenim problemima "Ulične svjetiljke", kojeg izdaje naše bratstvo, promoviran je danas velikom prodajnom akcijom i u središtu Pule. S ciljem da se i u ovom gradu pokrene distribucija ovog časopisa te na kraju krajeva pokrene prihvatilište za sve pulske beskućnike, zahvaljujući FSR-ovki Jasni Krapac te grupi volontera i beskućnika-prodavača. Od 10 do 14 sati prodano je 240 primjeraka "Uličnih svjetiljki" koje su, vjerujemo, dotaknule srca građana i lokalnih vlasti.

Tekst najave o ovoj akciji u jučerašnjem Glasu istre:

http://www.glasistre.hr/?283c8109b3a4277212f840e5de774b1d,TS,4410,,21826,,270842,,
- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Planinarska šetnja

I ovoga puta mala, ali hrabra, skupina članova našeg bratstva, pojačana framašima i simpatizerima franjevaštva, uputila se u planinarsku šetnju. Odlučili smo se utvrditi gradivo, te poći istom trasom kao zadnji puta - od crkve u Sv. Kuzmu, preko brda Sopalj do bakarske i kostrenske kapelice, tj. kalvarije, gdje smo izmoli Jutarnju, postaju križnog puta i deseticu krunice. Zajedničkom ljubavlju prema Stvoritelju ni stvorenome, iskoristili smo prekrasno sunčano prijepodne današnjeg dana da provedemo u bratskoj ljubavi, te planovima za iduća ovakva okupljanja već idućeg mjeseca.
- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.02.2009.

Umrla s. Slavica Blažić

Podatak kojeg su doznali s.Snježana i b.Marin o jednoj s popisa „nepoznatih“ članica našeg bratstva. Rođena je 1924. a zavjete je dala 1984. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!
- 00:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.02.2009.

Prvi susret trajne formacije

Shvaćajući da nedostaje formacijskih saržaja o franjevaštvu i kršćanstvu, od simpatizera do svečano zavjetovanih braće i sestara našeg bratstva, pokrenuli smo mjesečne susrete trajne formacije.
Prvi takav susret predvodio je danas fra Zoran Bibić, odgojitelj novaka na Trsatu, na temu "Euharistija". Raduje veliki odaziv i njihovo postavljanje pitanja predavaču.
- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.02.2009.

"Ulične svjetiljke" predstavljene riječkim gimnazijalcima

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


S ciljem upoznavanja mladih ljudi s problemom beskućništva, glavni urednik časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama "Ulične svjetiljke" i predstavnici prodavača-beskućnika posjetili su Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju i Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, kako bi gimnazijalcima predstavili časopis te rad s beskućnicima.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Posebno su dojmljiva mladima bila svjedočanstva prodavača-beskućnika o teškoj životnoj situaciji u kojoj se nalaze, a koja je nešto lakša zahvaljujući "Uličnim svjetiljkama".
- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.02.2009.

Mons. Dinko Popović u Prihvatilištu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ugledni svećenik mons. Dinko Popović, sada umirovljen u Jadranovu, predvodio je danas redovitu mjesečnu svetu misu i klanjanje pred Presvetim u kapeli Prihvatilišta.
- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.