srijeda, 27.08.2008.

Nastavak susreta formacije u rujnu

Nakon ljetne pauze, u rujnu se nastavljaju susreti onih koji se pripremaju učiniti važan idući korak prema svom cilju - postati franjevački trećoredac.
Susret novaka je u nedjelju, 7.9. u 17 sati, dok je susret kandidata-simpatizera u utorak, 9.9. u 19 sati, oba u prostorji FSR-a u Auli na Trsatu

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.08.2008.

Proslava Velike Gospe na Trsatu

Kao i svake godine, s posebnom se pripravom i duhovnim nabojem iščekivala današnja proslava svetkovine Velike Gospe na našem Trsatu, koja je kao i svake godine privukla veliki broj ljudi, mahom istinskih vjernika i Marijinih štovatelja u njezino Svetište na Trsatu.
Raduje cjelodnevno pomaganje braći franjevcima od strane naših sestara i braće, kao i framaša, u prijemu velikog mnoštva vjernika, s ciljem služenja Bogu i braći ljudima. Pomoć u kuhinji, suvenirnici, primanju misa, te čitanju i skupljanju milodara na svetim misama, nije moglo proći bez značajnoh učešća i članova FSR-a i Frame, na što smo uostalom i pozvani prema zavjetima koje smo dali.
- 23:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.08.2008.

Hodočašće sestrama klarisama u Zagreb

Image Hosted by ImageShack.us


Dan uoči blagdana sv. Klare, naše bratstvo organiziralo je cjelodnevno hodočašće s ciljem posjeta samostanu sestara klarisa u Zagrebu. Na tom putu planirani su posjeti Krašiću, Mariji Bistrici i Kaptolu u Zagrebu, kao uvertira slavlja večernje svete mise u zajedništvu s onima koje su svoj život u strogoj klauzuri posvetile služenju Bogu i ustrajnoj molitvi za cijeli svijet, osobito za Crkvu, a unutar nje i za veliku franjevačku obitelj, pa tako i za FSR i Framu.
Hodočašće za koje se tražilo mjesto više u autobusu započelo je posjetom Krašiću, rodnom mjestu blaženog kardinala Alojzija Stepinca, inače, kaptolskog člana FSR-a, gdje nas je župnik uveo u istinitu priču o znanim i neznanim detaljima iz života ovog hrvatskog mučenika za Krista i Crkvu, čiju smo župu, gdje se rodio, zaredio za svećenika i na kraju umro u zatočeništvu na glasu svetosti, pohodili u 10. obljetnici od proglašenja kardinala Stepinca blaženim.
Put nas je dalje vodio prema nacionalnom marijanskom svetištu Mariji Bistrici, gdje smo izmolili pobožnost križnog puta, a potom krenuli k franjevačkoj crkvi na zagrebačkom Kaptolu. Tamo su nas kao i uvijek širom otvorena srca dočekali ministar mjesnog bratstva br. Stjepan Kelčić i duhovni asistent fra Zdravko Lazić, dok nam je uz pomoć trećoredica pripremljena okrjepa uz kolače i sokove.
Valjalo je krenuti k naselju Mikulići, samostanu sestara klarisa, s kojima smo prvo izmolili večernju, u sklopu koje i obred preminuća sv. Klare, a potom i svetu misu. Dirljivi i nezaboravni bili su trenuci nakon mise kada smo ostali neko vrijeme u razgovoru s klarisama na njihovo inzistiranje. O ovom susretu s nasljednicama sv. Klare, koji želi postati tradicionalan, svjedočit će ukrasna svijeća, dar sestara za novu prostoriju našeg bratstva.

- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.08.2008.

Vjenčanje s. Ančice Zečević

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Naša s. Ančica (bivša Mamić) udala se danas za Ivu Zečevića. u Svetištu Majke Božje Trsatske pred okupljenim članovima našeg bratstva vjenčao ih je duhovni asistent fra Ivan Miklenić.
- 23:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.08.2008.

Druženje s djecom iz škola i domova na Učki

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


U subotu, 13.9. održat će se tradicionalno druženje s korisnicima domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ovog puta umjesto Golubinjaka, naša destinacija bit će Park prirode Učka.
Polazak ispred Dvorane mladosti predviđen je u 9h, a po dolasku misa, ručak i druženje s djecom sve do poslijepodnevnih sati kad je predviđen povratak. Poželjno je doći s osobnim vozilom zbog nemogućnosti angažiranja još jednog autobusa.
- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 02.08.2008.

Želim vas sve poslati u Raj!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Naši framaši i trsatski novaci priredili su nam večeras veliku radost, odigravši predstavu "Želim vas sve poslati u Raj!" povodom Porcijunkulskog oprosta i blagdana Gospe od Anđela.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Neočekivano ispunjena Aula Ivana Pavla II. svjedočila je predstavi o najvažnijim događajima iz života sv.Franje, sa završnom scenom o gore navedenoj temi.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Stotinjak gledatelja moglo je uživati o scenskom umijeću Frame Trsat, potpomognute franjevačkim novacima, koje se još jednom pokazalo u dobrom svjetlu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.