nedjelja, 27.01.2008.

Najave događaja za veljaču

Liturgijski kalendar
2. Prikazanje Gospodinovo ili Svijećnica – Dan posvećenog života
6. Pepelnica ili Čista srijeda (post i nemrs)
10. I. korizmena nedjelja i bl. Alojzije Stepinac
11. Gospa Lurdska
22. Katedra sv. Petra

Dan osoba posvećenog života
U subotu, 2. veljače, na blagdan Svijećnice u zajedništvu s Crkvom proslavit ćemo Dan posvećenog života, kao Bogu zavjetovani u bratstvu FSR-a. Toga dana smo pozvani tradicionalno u Katedrali sv.Vida sudjelovati u molitvi Časoslova i misnom slavlju.

Početak korizmenog vremena
S blagdanom Pepelnice ili Čiste srijede, 6. veljače, započinje vrijeme intezivnije priprave za najveći kršćanski blagdan Uskrs. U našem će se Svetištu svakog korizmenog petka i svake nedjelje moliti pobožnost križnoga puta. Osobito preporučamo molitvu, post i činjenje dobrih djela (Prihvatilište uvijek treba pomoć) kako bi duhovno spremni i radosni dočekali Uskrs.

Franjevačka duhovnost
U četvrtak 7. veljače iza večernje svete mise održat će se redoviti susret o franjevačkoj duhovnosti koje animira fra Ivan Miklenić. Posebno pozivamo novoprimljene članove.

Čevrti susret novicijata
U nedjelju, 10. veljače u 17 sati novoprimljeni će članovi našeg bratstva imati svoj četvrti redoviti susret novicijata u sobici FSR-a.

Devetnica za izbore
U petak, 15. veljače započeli bi s devetnicom s nakanom za nadolazeću izbornu skupštinu našeg bratstva 24. veljače. Devetnicu možemo obaviti ustrajući u npr. molitvi krunice ili pohađanju svetih misa u tih devet dana, kako bi zajedno zatražili pomoć Duha Svetoga povodom izbora za nove sestre i braću koji će Božjom providnošću upravljati našim bratstvom u naredne tri godine.

IZBORNA SKUPŠTINA FSR-a
Bit će u nedjelju 24. veljače, u 16 sati.

- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.