Frama Vukovar


< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari

Linkovi

stranica Župe sv. Filipa i Jakova

FORUM FRAMAŠA

FRANJEVAČKA MLADEŽ

ZAGREBAČKO PODRUČNO BRATSTVO FRAME

FRAMA VK NOVO SELO

FRAMA JUG 2

FRAMA SIKIREVCI

FRAMA MAJKA BOŽJA LURDSKA - ZAGERB

FRAMA KARLOVAC

FRAMA ČAKOVEC

FRAMA KLOŠTAR

FRAMA BJELOVAR

FRAMA TRSAT

FRAMA SV. PETRA - ŠIBENIK

FRAMA GRADA RIJEKE

FRAMA CRIKVENICA

FRAMA RUŽIĆI

Opis bloga

st patrick'sevo i naša frama dobila svoj blog... na njemu ćemo objavljivati sve što nam se događa... slobodno komentirajte... i osjećajte se ko kod kuće

image hosting for myspace

Evo i naših pjesama


SVE BI SNAŠE......wink

Sve bi snase ljubile plivace,
Ali Gabi , Gabi brani to.
Svoje male usne bi im dale
Kad bi samo , samo smjele to!

A Gabi znam , znam nije sigurno
A kad me on , on ljubi opasno.
A Gabi sta , sta , sta sta da radim ja
Meni nema , nema boljega.

Sve bi snase.......

Pater kazi , kazi joj
Da ne bude srca kamenog
Moj je dragi sada na bazenu
Na prvenstvu nasem Hrvatskom!

Sve bi snase.......

P.S- zamisljajte si kvacice neda mi se sad ponovo pisat!!!!!!!!

ova pjesma je inspirirana istinitim događajem koji se dogodio u Dubrovniku


Podaci o FRAMI


ŠTO JE FRAMA?

Franjevačka mladež, skraćeno FRAMA, je udruga mladih koja se u Hrvatskoj pojavila krajem 1992. godine s ciljem da u okviru Franjevačkog svjetovnog reda izgrađuje svoju duhovnost u novim društvenim okolnostima i ostvaruje ju angažirajući se na područjima života koja odgovaraju njenom mladenačkom statusu. Ona kao dio Crkve želi djelovati u suvremenom svijetu. Nadahnjujući se životom i idealima sv. Franje Asiškog želi u ovome vremenu biti znak mladima današnjice, svjedočanstvo u svijetu i Crkvi danas, ističući ponovno vrijednosti bratstva, mira i ljubavi, življenih u crkvenoj zajednici s cijelom franjevačkom obitelji.

Osnovni cilj Franjevačke mladeži jest približiti mladima Crkvu na način na koji ona istinski i egzistira, kao živu zajednicu u čijoj dinamici i oni mogu pronaći svoje mjesto, zajednicu koja će im omogućiti da od nje primaju, ali da se u njoj i daju i na taj način pozitivno usmjere svoju energiju i entuzijazam, kojih u mladosti imaju u izobilju, postajući tako istovremeno i istinski svjedoci žive Crkve.

FRAMA želi pomoći mladima da po primjeru sv. Franje Asiškoga traže svoj put prema istini. U mnogobrojnim bratstvima mladi se diljem Hrvatske svakoga tjedna susreću i suočavaju sa svojim životnim problemima, dok u isto vrijeme u vlastitim iskustvima zajedno rastu kao bratstvo.


FRAMA U SVIJETU.........

Franjevačka mladež danas u svijtu broji oko 50 000 članova. Bratstva FRAME razgranata su po svim zemljama gdje je prisutan duh sv. Franje Asiškoga, koj ini u današnje vrijeme ne prestaje privlačiti i oduševljavati mlade ljude. Navodimo samo neke od zemalja: Italija, Portugal, Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Filipini, Španjolska, Meksiko, Peru, Kanada, SAD, Poljska...

Pogledajte arhivu
postove po mjesecima:

Pismo napisano:28.08.2008., četvrtak

.....:::anđeo osame:::.....

Mnogi se ljudi danas plaše osame. Ne osjećaju sebe ako su sami. Stalno moraju biti okruženi drugim ljudima da bi se uopće osjećali živima. Ali osama može biti i blagoslov.
Bez osame nema istinskog odnosa prema Bogu kao ni prave spoznaje samoga sebe, nema ni prave molitve. Osama je bitan element svakog duhovnog puta.
Isus se povukao u osamu propostivši u pustinji četrdeset dana. Tamo se suočio sa samim sobom, i na jedan nov način pronašao Boga, svojega Oca. Zato ti želim anđela osame da te uvede u plodnu samoću, u samoću u kojoj ćeš spoznati samoga sebe kakav uistinu jesi.
Molitva u osami znači biti jedno sa svime i svima, osjetiti se u dubini svojega bića solidaran i jedno sa svim ljudima.
Riječi Dostojevskog kažu: „Povremena je samoća normalnom čovjeku potrebnija od jela i pića.“ U samoći osjećam što zapravo čini moje čovještvo, osjećam da imam dijela u svemu, u ukupnosti ostvarenja, te konačno i s Onim koji je sve u svemu.
Kada te anđeo osame uvede u ovo osnovno iskustvo tvoje ljudskosti, nestat će u tebi svakoga straha od osamljenosti i napuštenosti. Jer osjećaš da si upravo ondje gdje si sam jedno sa svime.
Svoju samoću tada ne doživljavaš kao osamljenost, nego kao dom, kao biti kod kuće. Biti kod kuće može se jedino tamo gdje prebiva Tajna. Tamo gdje te anđeo osame uvede u posljednju Tajnu koja vlada našim svijetom, tu nikada nisi osamljen, tu si uistinu kod kuće. Ova sveobuhvatna tajna daruje ti dom koji te ni jedan čovjek ne može oduzeti.

- 02:15 - Reci što misliš! (4) - Za uspomenu ispiši - #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se