FC Rakovac

četvrtak, 29.10.2009.

9. kolo- NK Dobra - FC Rakovac 3-2

Pošto autor ovog bloga nije prisustvovao utakmici ni kao igrač, ni kao gledatelj, napisati ću par redaka o utakmici po pričanjima drugih igrača.
Ekipa je bila u startu desetkovana što ozljedama, što Manceovom svadbom, tako da se u nedjelju skupilo samo 10 junaka spremnih za borbu. Da se popuni broj igrača, uskočio je uvijek spremni trener Lang, i takva sklepana ekipa izvukla je častan poraz od 2-3. Suci su navodno sudili dva diskutabilna penala
(nekom treba odrezati ruke), a igrač utakmice je ponovo Điđi koji je ponovo pružio maestralnu partiju, ovaj put u obrani, i time dokazao svoju kvalitetu.
Slijedeći vikend se ne igra, a zatim gostujemo kod Kvaternika u Rakovici. Tamo nas domaćini uvijek ugodno dočekaju i ugoste, a mi im obično velikodušno poklonimo 3 boda. Ovaj put nam je pobjeda imperativ jer smo opet zadnji na tablici. Nadam se da su prošle sve svadbe, momačke, krštenja i slične manifestacije koje pogubno djeluju na ionako tanak igrački kadar FC Rakovca.

P.S.
Kapetan se i dalje traži (Senad ne Dragan). Navodno je viđen na Manceovoj svadbi, napravio je nered i opet nestao.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

29.10.2009. u 09:15 • 4 KomentaraPrint#

nedjelja, 18.10.2009.

8. Kolo

U 8. kolu FC Rakovac dočekao je vodeći VOŠK, i svi smo bili svjesni da je svaki poraz ispod 5 razlike odličan rezultat za našu mladu, neiskusnu, ali ipak potencijalno potentnu momčad. Konačno smo se skupili u malo većem broju (14), tako da klupa više nije zjapila prazna. Momčad je doduše bila obezglavljena izostankom kapetana Sulejmanoskog, ali naš odični trener Lang je složio odličnu taktiku - svi u obranu, koja je i urodila plodom. Parirali smo odličnoj ekipi VOŠK-a 15-ak minuta, tada malo posustali i primili dva gola do kraja poluvremena. U drugom poluvremeno krećemo odlučni da izjednačimo, ali primamo još dva komada. Trener Lang ubacuje tada jockera sa klupe (Điđija) u napad, i krećemo na sve ili ništa. Điđi svojim kretanjima dovodi do ludila protivničku obranu, ali i biva neshvaćen od strane svojih suigrača, te uglavnom trči u krug bez lopte. Sudac Kuka pametno skraćuje utakmicu 10-ak minuta (postalo je već prohladno), i prekida našu agoniju.

Kako su igrali:
Lončarić- standardno (ne)siguran
Mrva- na trenutke odličan, na trenutke izgubljen u prostoru i vremenu
Škrtić- siguran
Majki- odlučan, ali premalo agresivan
Kizo(ja)- fenomenalan
Karlo- forma u usponu
Gudlek- neprepoznatljiv
Magda- viruoz, ali uvjek potez viška
Ćubica(Pitagora)- ima ga svuda, a ništa konkretno
Beli(japanska buba)- puno priča, a ništa pametno
Hrvoje (Šaka sa Goljaka)- borben, ali osamljen u napadu

Štef- po pravilima službe
Vukas- unio živost
Điđi- velemajstor brzanac (pod prismotrom mnogih klubova)

18.10.2009. u 17:20 • 2 KomentaraPrint#

Traži se živ ili mrtav!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!


FC Rakovac je izgubio kapetana! Ako ste negdje vidjeli mladića sa slike, hitno javite treneru Langu, predsjednici Jeleni ili najbližoj policijskoj postaji. Opasan je kad popije, nije naoružan, kreće se po Rakovcu ili Billa supermarketima. Do sada nije imao homoseksualnih ili pedofilskih sklonosti. Uredno cijepljen protiv bjesnoće. Odaziva se na ime Senad Sulejmanoski. Slijedi bogata nagrada.

18.10.2009. u 17:12 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.10.2009.

Bod je bod

Evo danas uletilo je neko neplanirano kolo (navodno 10.), i FC Rakovac je odigrao gradski derbi sa NK Radnikom. Susret je završio 1-1, miroljubivo rekao bi netko, ali na terenu je bilo svega samo ne miroljubivosti.
No krenimo otpočetka. Ponovo nas se skupilo točno 11. Neke je zavarala vijest da smo slobodni slijedeće kolo, pa su organizirali neke druge aktivnosti za današnji praznični dan. Gudlek frče perece u Mitrovici, Hrvoje razminirava u fušu, Ćubica je na odvikavanju od raznih opijata, uglavnom skupilo se nas 11 spremnih i ornih za bitku, plus naš cijenjeni trener Lang, te uprava u punom sastavu. Utakmica je krenula dosta miroljubivo, jedino Điđi skoro ubija svog igrača u prvih par minuta grčko-rimskim stilom. Sa lijeve strane smo imali najviše problema u prvom poluvremenu, i nakon jedne greške obrane (potpisnika ovih redova ponajviše), NK Radnik dolazi u vodstvo.
U poluvremenu kao i uvijek, naš genijalni trener vuče par maestralnih poteza, izmještava igrače u svim linijama, zbunjuje protivnika, a još više nas, ali istrčavamo spremni skupo prodati našu kožu. Igramo dosta grubo, pucaju kostobrani, zeleni se valjaju po terenu, ali sudac dopušta mušku igru, pa mi tučemo i dalje. Stabiliziramo sredinu terena, vršimo presing na njihovoj polovini, i iz jedne izgledne prilike naš playmaker Magda poravnava na 1-1. Tada krećemo na sve ili ništa, i tu počinje Điđi show. Čovjek nakon svake istrčane kontre pada na teren ko od metka, traži pomoć, sudac ga šalje van, on se vraća, i tako unedogled. Uglavnom umrtvio je totalno igru, i sudac (isti Dražen Ladić) nije imao izbora nego prekinuti tu agoniju. Bod velik ko kuća i svi zadovoljni. Popila se još jedna gajba, Beli i dalje viče gdje je Gudlek, i to je to. Slijedeću nedjelju smo slobodni, a dalje ko živ, ko mrtav.

Pozdrav!

08.10.2009. u 20:36 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.10.2009.

Konačno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U 6. kolu 2.ž.lige naš voljeni NK Rakovac je upisao prva tri boda i prepustio fenjeraško mjesto na tablici NK Rakovici. Premda smo nastupili oslabljeni, bez par standardnih prvotimaca (Škrtić , Grco- ozljede, Štefanac- služba, Vukas, Mrva- ??, Ćubica- alkoholna koma) ekipa se skupila, konsolidirala redove (konačno je momčadski duh bio na visini), te nakon teške borbe savladala NK Josipdol, na sveopće oduševljenje svih nas, pa čak i sudačke trojke.
Prvo poluvrijeme je proteklo u dosta nervoznoj igri. Mada smo imali terensku inicijativu, lopta nije htjela u gol. Propustili smo par izglednih šansi (Senad Ibričić- desna noga samo za hodanje), i u 45` primili gol kakve samo mi primamo (Điđi i Lončarić u glavnoj ulozi).
Ali na poluvremenu je naš trener pokazao svoje trenersko umijeće , psihički podignuo momčad, i drugo poluvrijeme istrčava jedan drugi Rakovac. Od prve minute krećemo u žestoki presing, i uskoro Hrvoje Ptsp poravnava na 1-1 prekrasnim udarcem (ili dodavanjem?). Tada malo prepuštamo inicijativu Josipdolu, što urodilio sa par njihovih polušansi, ali čvrsta obrana nije dopustila iznenađenje (Gudlek najmanji na terenu- najveći u skoku). Zadnjih 5 minuta krećemo na sve ili ništa. Belobaba iz slobodnjaka trese gredu, iz odbijanca Hrvoje ponovo u gredu, i 2 minute prije kraja zlatna Gudlekova glava pogađa za 1-2 i prvu pobijedu ove sezone. Uz odličnu igru cijele ekipe, vrlo dobar debi imao je Neven Špoljarić Zizi. Radio je totalni nered na protivničkoj polovici i efektno neutralizirao njihovog najgrubljeg igrača.
Slijedeće kolo smo slobodni (reprezentativna stanka), pa dalje u nove pobjede.

Drugarski pozdrav!

05.10.2009. u 16:45 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.



< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (8)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (2)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (6)
Rujan 2010 (6)
Kolovoz 2010 (3)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (4)
Travanj 2010 (4)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (5)
Kolovoz 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?
hits

ANKETA

Sto ocekujete u tekucoj sezoni ??
Drageca kao klupskog kuhara..
Pripreme na moru (dva dana bar)u polusezoni
Rakovac medu prva 3 na kraju..
Dinota da pusti kosu..
pollcode.com free polls

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr