europska unija da ili ne

  travanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (7)
Travanj 2011 (9)

Komentari On/Off

Opis bloga
Europska unija - njene dobre i lose strane


BROJAČ POSJETA
Free Web Counter
Free Web Counter


glitter-graphics.com

17.04.2011., nedjelja

HRVATSKA U EU da ili ne

Neki od razloga za pristup EU

1. Zato što bi Hrvatska bila u društvu 28 Europskih zemalja i tako dobila novi status u civiliziranom svijetu.
2. Zato što bismo imali predstavnike u Europskom parlamentu i tako bismo posredno odlučivali o europskoj politici i bili u nju uključeni...
3. Povećavala bi se sloboda kretanja kapitala i ljudi, te bi postojali mnogi programi koje građani preko raznih organizacija civilnog društva i institucija mogu koristiti.
4. Zato što EU ima dobre javne politike.
5.Stvorila je jednu valutu koja olakšava poslovanje.

Razlozi za odgodu ulaska Hrvatske u EU

1. Zato jer većina Hrvata nije informirana niti zna što je Europska unija.
2. Zato što Hrvatska nije osoposobljena kao pravna država u kojoj se svakome pojedincu može efikasno, nelihvarski i pravedno suditi.
3. Zato što Hrvatska nema plan razvoja gospodarstva i ima tedenciju netransparentno provoditi projekte koji su od nacionalnog interesa.
4. Zato što obrazovanje u Hrvatskoj nema kapacitet za proizvesti kompetentne stručnjake na EU i globalnim razinama te nedovoljno ulaganja u razvoj i istraživanje,.
5. Zato što Hrvati malo putuju i imaju male plaće koje ce biti još duplo manje ulaskom u EU i uvodenjem €ura, prisjetimo se samo iskustva drugih zemalja pri uvodenju €ura i dvostrukom poskupljenju i udaru na ionako niski životni standard.
6. Zato što gradani Hrvatske nemaju vještine koristiti se instrumentima i programima EU u svojem poslu te ne postoji dovoljno stručnjaka koji bi mogli iskoristiti puni potencijal; stoga su fondovi EU u HR neiskorišteni, a Hrvatska uplaćuje silni novac u proračun EU. Zato integracija u EU više odnosti nego što donosi.
7. Zato što Hrvatska u komparaciji s drugim razvijenim i zagađenim zemljama ima na tako malom prostoru sve, od planina, šuma, parkova prirode, otoka i obale, čiste vode, čistog zraka, mogućnost da sve te komparativne prednosti iskoristi na način da očuva i potakne ljude da se prema svojoj državi i kulturi odnose samosvjesno i da integracija u EU takve nezaštićene bisere ne kupi svojim novcem i uništi ono što imamo.



- 14:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.