srijeda, 21.03.2018.

...neki brojevi....

Godina proizvodnje je strašna stvar. Običan broj o kojem ovisi puno toga.



…neki dan je moj brat, pametno copy pastao nešto na Fejsu


PRAVILA ZA LJUDSKO BIĆE

1. Dobit ćeš tijelo. Može ti se sviđati ili ga možeš mrziti, ali bit će tvoje cijelo vrijeme provedeno ovdje.
2. Učit ćeš lekcije. Upisan si u školu koja se zove život. Svaki dan u ovoj školi imat ćeš priliku učiti lekcije. Lekcije ti se mogu sviđati, a možeš misliti da su nevažne i glupe.
3. Nema pogrešaka, samo lekcije. Razvoj je proces pokušaja i pogreške; eksperimentiranje. 'Neuspjeli' eksperimenti su jednako dio procesa kao i oni koji na kraju 'prorade'.
4. Lekcija se ponavlja dok se ne nauči. Lekcija će ti biti predstavljena u raznim oblicima dok je ne naučiš. Kada je naučiš, onda možeš ići na slijedeću lekciju.
5. Učenje lekcija nikad ne završava. Ne postoji dio života koji ne sadrži svoje lekcije. Ako si živ, to znači da postoje lekcije koje trebaš naučiti.
6. 'Tamo' nije ništa bolje od 'ovdje'. Kada ti 'tamo' postane 'ovdje', jednostavno ćeš dobiti još jedan 'tamo' koji će opet izgledati bolje nego 'ovdje'.
7. Drugi su samo ogledala tebe. Ne možeš voljeti ili mrziti nešto u drugoj osobi osim ako to ne odražava nešto što voliš ili mrziš u sebi.
8. Sve što uradiš od svog života ovisi o tebi. Imaš sav alat i resurse koji ti trebaju. Što ćeš raditi s njima ovisi o tebi. Izbor je tvoj.
9. Tvoji odgovori su u tebi. Odgovori na životna pitanja leže u tebi. Sve što trebaš učiniti je gledati, slušati i vjerovati.
10. Zaboravit ćeš sve ovo.
11. Možeš se sjetiti kad god poželiš.
~ autor nepoznat


…Sve je više šoneta* u novinama sa slikama koje znamo….sve se više družimo po sprovodima …a nakon njih nazdravljamo posebnim zdravicama … svi takvi tmurni i tužni trenutci nekako prođu, jer smo u društvu onih kojima je isto tako davno istekao garantni rok, al' eto, još su tu … neki sretni jer je njih ovaj put mimoišlo, drugi sjetni jer su tu gdje jesu…. zajednički žaluju što nestaje svijet koji su poznavali….raspravljajući se kako je bilo „onda“ ….a to „onda“ nije ništa bolje od „sada“ ….a i ovo „sada“ vrlo brzo će postat „onda“ …jer vrijeme prolazi brže nego što bi mi htjeli…



….sve u svemu….stari se…..

… ipak, godine donose i lijepe stvari, a tu su između ostalog i proslave mature… dok sam preturala po mobitelu tražeči brojeve telefona onih s kojima sam provela najluđe dane mladosti, pronašla sam brojeve onih koji više nisu tu… dragih ljudi, koje sam volila čut, vidit, zafrkavat…

…nema ih više, al njihovi brojevi još su uvijek u mom mobitelu… evo već se danima mislim kako ih treba izbrisat, al ne mogu… kao da bi brisanje njihovog imena postalo negiranje njihovog postojanja, odricanje od svoje mladosti …

„izbor je tvoj“ kaže moj brat… pa bez imalo grižnje savjesti izbrišem 50-ak „prijatelja“ s Fejsa koji samo tu stoje i kupe prašinu…(izbrisala bi ih vjerojatno i više da to nije malo problematično preko mobitela)

…ovi u mobitelu ostaju! …oni mi još uvijek „trebaju“ …



…a Vama…ako zatreba broj Game, Mira…. samo pitajte…..





*Šoneta - osmrtnica

- 13:13 - Gukni ako si faca (19) - #

<< Arhiva >>