e-knjige

ponedjeljak, 20.05.2013.

Alice Hoffman

Alice Hoffman - Kralj rijeke

Više od stoljeća stanovnici gradića Haddan u Novoj Engleskoj strogo su podijeljeni, a polaznici elitne škole Haddan nemaju ništa zajedničko s lokalnim ljudima. Međutim, tajanstveni događaji iz prošlosti povezuju ih jače nego što to trenutačni polaznici škole mogu i zamisliti, a zagonetna smrt iz jedne kobne listopadske noći razotkrit će prave razloge odvojenosti i duboko skrivane tajne. Kolidirat će potpuno drugačiji svjetovi, neraskidivo će se ispreplesti naizgled nespojive životne priče: ona Carlin Leander, petnaestogodišnje stipendistice, odane i jednako toliko ponosne, Betsy Chase, žene koja bježi od vlastite sudbine, Abela Graya, nekonformističkog policajca koji ne dopušta da neizrečena djela – prošla i sadašnja – prođu nekažnjeno, i ona Augusta Piercea, samotnjaka i čudaka koji je neočekivano skupio hrabrost upravo u najtežem životnom trenutku.

Alice Hoffman - Plavi dnevnik

Kada se Ethan Ford, savršen muž, idealan susjed i čovjek na koga se svi u svako doba mogu osloniti jednog prelijepog ljetnog jutra ne pojavi na poslu, nitko od njegovih bližnjih i ne sumnja da on već petnaest godina bježi od prošlosti koja ga neumitno su-stiže. Nitko i ne pomišlja tla je čovjek kojega poznaju duboko pohranio svoju pravu narav i svoj identitet; da je rođen pod drugim imenom, a da su djela iz njegova "prošlog" života tako strašna da ih je odlučio utopiti u jezeru koje je bilo svjedokom zločina.

Alice Hoffman - Vradžbina

Ljubav i mržnja, odanost i izdaja ocrtavaju ovu kratku priču čija je radnja smještena u vrijeme Španjolske inkvizicije. Glavne junakinje dvije djevojčice Estrella i Catalina obećaju si da će njihovi životi biti isprepleteni zauvijek. No postoji tajna o Estrelli i njenoj obitelji – De Madrigali su Židovi koji svoju vjeru slijede u tajnosti, praveći se da su katolici kako bi izbjegli progone. Priča je to o prijateljstvu i ljubomori, o snazi ljubavi, otpora i ljudskog duha. Autoričina lirična proza i pronicljiva karakterizacija stapaju se i stvaraju priču punu beznađa iz koje (ipak) proviruje nada.



download - sve knjige:
Alice Hoffman - sve knjige

20.05.2013. u 18:51 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara