Čuda čudnovata

06.01.2008., nedjelja

Nadarenost

Postoje ljudi koji su jednostavno nadareni za neke stvari u životu. No, neki od njih nisu svjesni vlastite nadarenosti, pa se bave stvarima za koje nikako nisu nadareni. Šteta protraćenog života.

Jednu takvu osobu otkrio sam neki dan, kad je žena išla obaviti nekakve krvne pretrage. Osoba koja joj je vadila krv definitivno je nadarena za rad na naftnim bušotinama. Na žalost, ta osoba, u neznanju i nepoznavanju vlastitih sposobnosti, trati vlastiti život radeći u tamo nekom laboratoriju za krvne pretrage, umjesto da ostvari svoj puni kapacitet na nekoj od platformi sjevernih mora.

Da ne ostane sve samo na riječima, prilažem foto dokaz takve nadarenosti:


03.01.2008., četvrtak

Metri, četvorni kilometri i ostala morska viša matematika

Eto, ZERP je stupio na snagu. Na papiru, bez papira, whatever. Čitam danas nešto o tome, o našim mogućnostima da nadziremo to područje. Pa mi nešto nije jasno. Ja Slavonac nemam baš previše pojma o tim morskim mjerama: morskim miljama, čvorovima, petljama. Pa nisam zapravo siguran kolike je površine taj ZERP zapravo. Slobodna Dalmacija donosi precizne brojke, ali ja valjda nisam bio na nastavi kad se učila mjera "metar-četvorni kilometar". Kako se to piše - mkm2? Što se ovdje potencira - metar ili kilometar? Ili se metar množi s kilometrom na kvadrat?



02.01.2008., srijeda

Novi konkurent na tržištu internet preglednika - Frefox

Jutro kao i svako drugo. Kuham si kavicu i sjedam za računalo prelistati internet izdanje dnevnog tiska, ovaj put ne razmišljajući o tome kako nam internet širi granice i omogućuje odlazak u svijet, ne izlazivši iz svoje sobe.
Malo 24 sata, malo Večernji, malo Jutarnji....i onda naletim na vijest u rubrici Jutarnjeg posvećenoj naprednim tehnologijama. Da ne pričam puno, slika govori više od riječi:


Dragi moji autori Frefox-a, bojim se da biste mogli imati problema s autorskim pravima...zubo

I jedan nogometni prilog. Sljedeće sam dobio od štovane kolegice s forum.hr. Svaki komentar suvišan, osim možda napomene da bi novinari ipak trebali biti koliko toliko pismeni. Ili barem trijezni dok pišu članak:


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.