Borgman's cube

srijeda, 31.05.2017.

Splitske Preporuke..... NE Kerumu


Interesantna je ova priča u Splitu.

Splitski SDP i "Pametno" daju preporuku svojim glasačima...birajte Keruma!

Vjerojatno to zahtijeva malo pojašnjenja.

Splitski SDP, temeljito razoren Baldasarovim ucjenama prema domaćem članstvu ("ako nisi uz mene, onda si protiv"), a lik je bio u ratu sa čelništvom stranke, jednostavno nije ni spomena vrijedan. Ostali su samo Baldasarovi poslušnici, a Baldasar je izdao sve što je mogao, od ideje do ljudi, prošlost i budućnost, baš sve.
Oni daju Preporuku...meni ona znači samo da Moj Glas ide na drugu stranu.

"Pametno" ima drugu računicu. Vrlo tihi kada se pored njih provlače upitni projekti, skoro nevidljivi, ali po pitanju podrške većini , jako predvidljivi...i oni bi dali glas...Kerumu.
Zašto? Možda zato jer su svojom političkom pričom do sada pokazali kako su jako "prilagodljivi". HDZ ih baš i ne želi u blizini (jer se na njih nitko ne može osloniti), a Kerum, s njime će pregovarati. "Prilagodljivi" (čitaj kako želiš), neće baš nešto previše kontra čovjeka koji je uvijek do sada SVOJ interes uvijek stavio ispred svih ostalih.
"Pametno" inače ima pokazane nekakve stavove i oko Marjana.
Naravno "prilagodljivima" ne smeta nova runda borbe za tu oazu zelenila, koju je Kerum naumio betonizirati, i napravio pripremni dio.
Pod pričom o svjetiljkama duž pješačke zone, povučen je i naponski kabel, sve do trafostanice na Institutu.
Priča sa križem je još bolja, tamo je povučen naponski kabel do križa radi rasvjete :-)

Struja ne pita hoće li se time napojiti i koja planirana vila, na obroncima :-) Ili nekakav disko uz more...ali "pametno" bi dalo glas za Keruma.
Uostalom, "Pametnome" ne smeta, "građevinar-vizionar"(kako se sam predstavio nedavno). Iako njemu smetaju povijesne ruševine koje izniknu svugdje gdje bager podigne lopatu zemlje.

Splitski HDZ u ovoj win-win situaciji uživa. Jučer sam uz kavu čuo kako su spremni Oparu ostaviti na cjedilu jer su se s Kerumom dogovorili da mu daju mjesto gradonačelnika, a on njima župana. HDZ-ovci ne zaboravite, tu je istu trgovinu napravio i Milanović sa Ostojićem, pa opet nije dobio županiju.

Dakle, grad pod Marjanom ide čvrsto zacrtanim putem da postane sitniš u rukama čovjeka koji duguje dobavljačima (po podacima u medijima) cifru koja ima 9 znamenki.
Ide čvrstim putem prema nekome tko tvrdi kako njegovu kampanju doniraju najbliži rođaci...ali ne kaže KOLIKA JE CIJENA te donacije???
Tko na koju fotelju ide? Neću ni spomenuti pitanje sposobnosti. je li ikad prije radio? Ima li i najmanje kvalifikacije? Razumije li uopće čemu služi to mjesto na koje će sjesti?
Zaboravljen je njegov veseli komentar o nećacima i 947 polomljenih ekstremiteta, za vrijeme snijega kada je odbio pomoć iz Zagreba, i snijeg je bio očišćen samo DO BANOVINE!
Puno toga se zaboravlja u ovom gradu, ali se jako dobro sjeća događaja od prije 80 godina (koji su iz senilnih priča)

NE Kerume. NE!

31.05.2017. u 10:03 • 9 KomentaraPrint#

srijeda, 24.05.2017.

Kerume NE!

Znam za koga NEĆU!

Drugi krug izbora za gradonačelnika "najluđeg grada na svitu".
Prvi krug sam propustio. Nisam imao za koga dati glas. Ni onaj ZA a ni PROTIV. Svi loši.
Prvi izbori od 90-ih na kojima se nisam "izrazio voljom".

Drugi krug je nešto potpuno drugačije.

Između dva zla, znam koje je MANJE!

Gradonačelnik grada nije "zamjenik", kakvih imamo pun sabor. Izlazi imenom i prezimenom.
To će biti upravo TAJ kojega zaokružite. Uvijek iznenađenje!

Ukoliko zaokružim Oparu, dobivam HDZ-ovog čovjeka do srži. Trenutno nije opterećen sudskim progonom, nije bankrotirao, nije mu posljednja prilika da preživi. Uglavnom, nekakva stranka će mu dahtati za vratom, pa će barem morati brinuti o svojim uhljebima.
Očekivati da će nešto napraviti ozbiljnije, pogurati stvari.... teško.
Biti pasivan, vjerojatno.
Pomesti Banovinu, neće.
Barem ZNA (pogotovo u ovom umivenom HDZ-u), vezati kravatu i držati jezik za zubima, ako o temi ne zna dovoljno.

Onaj drugi, po imenu ga neću još niti spominjati, je nešto sasvim drugo.
Da nalijepim sličice i novinske naslove, sudske odluke i anegdote...trajalo bi predugo.
Uostalom, čovjek skoro nije dao glas sebi za gradonačelnika, nego je "promašio kutiju". Šteta što to nije bio odlučujući glas!

Želim li da me na bilo koji način predstavlja osoba koju za bilo kakav ozbiljniji nastup trebaju opremati dva šaptača (žena i sestra), jer će u protivnom napraviti performans? NE.
(Inače oba šaptača su mu poslovno lukava i sposobna, za što im služi ON?) (@fresh, znam tvoj komentar)

Želim li da me predstavlja bilo koji lik iz Splitskog Biznisa? NE.

Želim li nova zaduženja grada, kako bi "gazda" dijelio "potrebitima" i to prikazivao kao SVOJE dobro djelo? NE.

Mislim li, kako gradonačelnik ne treba znati ni strane jezike, niti standardne načine ponašanja, biti pasionirani posjetitelj kazina, i svakodnevno pokazivati kako je jedina njegova kvaliteta prebrza vožnja, lijepljenje pršuta na svoje čelo, i eura na čelo "glazbenicima". NE

Tipa koji dobije mjesto u Saboru, i tamo se pojavi dva puta, JER IMA VAŽNIJEG I PAMETNIJEG POSLA!???!!! NE!

Želim li lika koji će se dodvoravati svakoj interesnoj skupini koja mu pokaže priliku za Njegov Biznis, i da takvom liku dam priliku za vođenje gradske politike (ma i bilo koje politike), na njegovu korist, a moj trošak. NE, NE i NE!

Kerume NE!

Opara, ne radi toga što si dobar, nego jer nisi toliko loš kao ovaj, poznatiji od tebe, imaš MOJ glas.

Osobno, smatram da HDZ-u u Splitu odgovaraju oba kandidata, jer će se sa Kerumom dogovoriti kao što su to uradili i prije. Oni su u Win Win situaciji.
Odlučiti će glasovi "pametnog" i lijevog. Možda bude dovoljno.
Svima koji vole pršut, što preko čela, a što preko očiju, poruka, da je feta pršuta bolja u stomaku, i ona...
"kada me prevariš jednom, svaka čast, uspjelo ti je...a tvoja prilika za drugi put je samo moja pogreška"

24.05.2017. u 07:36 • 10 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 15.05.2017.

Birati ili staviti pršut na čelo...pitanje je sad

U Gradu pod Marjanom zapravo nema izbora.

Postoji neki bivši gradonačelnik u utrci.
Biva tu i jedan bivši, bivši....
Ima i nekoliko onih koji bi bili kalifi i kalifice umjesto kalifa....
I Borg u meni neće dati glas niti jednom (-oj) od njih.

Sa velikih plakata nas pogledavaju HDZ-ov jurišnik sa svojom eskadrilom, tek malo moderniziranim plakatom iz doba socijalizma. Onaj Buljov u plavo bijeloj tehnici je isti kao i Mussolinijev iz četrdesetih, (ma može i sa Titove značke za najboljeg učenika) tada je to imalo smisla, ali u doba jeftinog tiska u boji, WTF?...onda još tu ima i nekakvih grupica konspiratora koji se svi nešto smješkaju kamerama, (i gledateljima u facu), kao da nešto znaju, što mi mali smrtnici ne znamo.
Zapravo jedino što me zanima ne znaju. kako zaustaviti prenamjenu svega i svačega u parcele za gradnju, zaustaviti pregrađivanje i gradnju novih trgovačkih kompleksa i centara. Grad od 180 000 duša ima jedan centar veličine Jokera na nekih desetak tisuća stanovnika ( sa skoro u sitnicu istom robom na prodaju). Ekonomska isplativost? Sigurno ne postoji. Ima li iti jedan među njima koji razumije kako je jedno mjesto u trgovačkom centru ubilo DVA u maloj privredi i obrtu.
Ne znaju, jer ih nije briga.Novi centar nudi trakice za presijecanje, vidi se na kilometar, daje cijelu seriju besplatne papice, a kapne i kakva uslugica/pinka za pomoć u papirologiji, dozvolama i svemu onome što je bulumenta stranačkih zamjenika i uhljeba u 20 godina samostalnosti podigla kao barikadu svakom projektu koji ima ispravnu ekonomsku računicu. Ne vjerujete? Pogledajte naslovnice svih dnevnih novina.
Smanjiti broj uhljebljenika i poslušnika u Banovini sigurno, niti jedan od tih sa osmjehom neće uraditi, a neće ni onaj sa pršutom, na čelu. Nisu (nije) prije, pa kako bi to napravili sad? Davati obećanja bez sankcija je u Hrvatskoj nacionalni sport. U civiliziranijim okruženjima, ovo kod nas se zove, trkeljanje. Tamo potpisi kod javnog bilježnika stvarno bole.

Sada već postaje trend i na državnoj i lokalnoj razini, kako bankrotirani pioniri "privatizacije" viču kako samo oni mogu pomoću svog znanja i iskustva promijeniti naše društvo nabolje. U tom Trendu bi se mogao uskoro pronaći i koji Agro.....direktor, barem u utrci za mjesto predsjednika nečega...da nam pomogne, mislim, svojim znanjem i iskustvom.
Pa valjda trebaš biti totalno naivan (da ne bude grublje rečeno), pa vjerovati kako bi netko kojega je "biznis" ispljunuo kao neprofitabilnog/nesposobnog/korumpiranog/neupotrebljivog, mogao biti genijalni lider, pošteni i hrabri vođa, vrijedan radnik, kreator novih dostignuća u razvoju ovoga grada, sa dobrim kompasom u mirenju novca-gladnih frakcija, prema smjeru najboljega za sve. Empatičan prema onima kojima treba pomoć, a nemilosrdan i čvrst prema onima koji žele samo i jedino, uzeti od onih koji su slabiji, kako bi postali jači... i to naravno, ničim ne platiti. Bi li takve biznis izbacio...ili se ne bi ni bavili biznisom, jer razmišljaju o nečemu vrijednijem nego što je njihova fotelja...ne, budimo točni, gu.zi.ca. "Biznismen" , radeći po zakonima "biznisa" ne može misliti na druge. Njemu su drugi, sredstvo. Amen.
Zato biznismene što dalje od politike. I sve koji se "biznisom" diče. Pogotovo onim nositeljima spomenice "Heroj Hrvatskog Privatizacijskog Biznisa 91-e".

Možemo li dobiti kojega koji nije toliko pripametan i preiskusan, po mogućnosti normalan, bez utega dugova, nasilnog ponašanja ili liječenih i neliječenih ovisnosti, i pri tome da ne bude rječit kao lutka na napuhivanje i najodlučniji (najodlučnija) davatelj (davateljica) odlučnog "možda". Molio bih pri tome da ne mijenja mišljenje češće od jednom u 4 godine...

Pošto takvoga na listama nema...neće biti ni mog glasa.
Jednom odlučujem kako neću birati između dva zla ono koje mi se čini manje (Baldasare za ovo si ti kriv, osobno)

Priznajem, kriv sam. Za ovog zadnjeg sam u neimanju pametnog izbora pri prošlom davanju glasa, postupio po načelu biranja manjeg zla i socijademokratsko liberalnim nazorima. Nemam kuglu ni vremeplov, ali je izdao apsolutno sve što je mogao izdati. Kriv sam. Mea culpa. Kilo pepela sam bacio na svoju već sijedu kosu (u povjerenju, je li to dobro za rast?)

Imamo i imati ćemo, one, što smo ih i zaslužili.

15.05.2017. u 19:36 • 8 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< svibanj, 2017 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga

Moja kocka putuje svemirom, zakačena na naš mali planet. Pozorno gledam, proučavam i snimam uokolo, a rezultat se vidi ovdje.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr

Asimilirano:

_OVOONO_
_ATEIZAM_
_SPOOKIE_
[

POSADA Kocke 16344 MkII:

_BORG QUEEN_
_EARTH-LINK_
Dva veterana:
_FIGHTER COMMAND_
_GROUND COMMAND_
Tvrdoglavi logističar:
_FERENGI JUNIOR_
(*-*)
_TRUTH DEPT_
_SCOUT UNIT_
_BEGOMLAT_(bego+zrakomlat)
_SUMSKA_VILA_
_SCOUT UNIT1_
_PRED-RADILICA_

BORGMAN's CREW

Mail to borgman9@gmail.com ili Skype borgman99999

Priča će nastaviti svoj život na ovom blogu.
Sve ono DRUGO... što se do sada skrivalo
u Nexusu Kocke možete pronaći na:
BORGMAN CUBE NEXUS