Borgman's cube

srijeda, 11.01.2017.

Plaćamo li opet HT igru velikih?

Za početak pojašnjenje dvije složenice i njihovog smisla prije nego ih upotrijebim.

"Zavijanje u crno" se događa spregom pohlepnih i kratkovidnih političara i još kratkovidnijih i nepismenih glasača, bankarima koji sve te prethodne manjkavosti znaju i koriste i međunarodnim organizacijama koje sve procjene vrše izmjerama kapitala i totalno zamišljenih indeksa ("indeks sreće" npr.) uz polugu prijetnji političarima kako je vrijeme za njihovu smjenu ako ne ispoštuju ono što nisu potpisali. Magija moći, novca i gluposti, rezultat ...prezadužene države koje u pakao duga može odvesti svaka bahata budala (domaća ili strana) koja potaknuta novcem izvana dođe na Vlast (ove ili Tvoje Zemlje).

"Ubili kravu radi odreska"....kada ubijete kravu radi mesa te krave više nema. Nema ni mogućnosti njenog oživljavanja, ni teladi, ni mlijeka. Jednokratno, za mali dio njene potencijalne vrijednosti koju bi stvorila tijekom višegodišnjeg života, ubijete i kravu i potencijal.
Političari stalno ubijaju krave, samo radi odreska koji im u tom trenutku treba očajnički da bi ostali na vlasti (koja im se jako mili). I kada to naprave nema povratka. Ne možete ih kazniti, zapravo, po našim zakonima ne možete im ništa. A iza toga što oni urade nema ni teladi, ni krava, ...nema ničega. Politika spaljene zemlje. Iza njih...potop. Poslati milijun ljudi u mirovinu, a radno su sposobni...Ma šta me briga, sada se ne bune, a poslije...ma platit će neko!
Lopova koji na taj način iskoristi "priliku" i ubije firmu, životinju ili čovjeka, kako god pritisnuli (pošto kod nas ne vrijedi zub za zub...), ne možete navesti ni da vrati odrezak, udio ili čovjeka. On to ne može ni vratiti jer je postupkom trgovine kupljeno nešto strano (luksuzno, izvezao je ukradeno), a zatvor je zapravo samo trošak na račun vas koji ste ga tamo poslali. Svi bitniji su se iz zatvora vratili i tuže državu za vrijeme provedeno tamo.
Jambova "Ko je jamio, jamio je!"...u Hrvatskoj je dokaz najdubljeg poznavanja stanja i pameti i građana i sudstva i Vlasti.
Pogotovo ako su ti koji su jamili upravo iz zadnje dvije kategorije. Bilo nešto po tiskovinama i o tome.

Iako rijetko čitam tiskovine (dobar izraz jer novine više nisu, ni po imenu ni po sadržaju),
mom uvijek budnome, borgovskom oku zapeo je jedan članak.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ht-kupio-crnogorski-telekom-za-vise-od-900-milijuna-kuna/943119.aspx


U doba korporacijskih igrica, koje najčešće, u crno zaviju, ili uposlenike, ili korisnike možda je ovo Vama samo jedna mala vijest.
Nije.

Radeći sa ljudima koji su često one "treće" životne dobi čuo sam kako se žale da im je telefonska pretplata narasla sa nekih 60-ak na oko 90 kn.
Od "našeg" HT-a naravno.

I onda sa samo malo prisjetim, (za razliku od većina građana Lijepe Njihove, ja skoro pa ne zaboravljam).

Pročitao sam i izjave novih vlasnika HT-a (onog Hrvatskog) kojom su se hvalili kako je nakon restruktuiranja (uz osnivanje novih "nadzornih odbora i tijela za političare) , otpuštanja "suvišnih" radnika, i prebacivanja svih radnji na kooperante, ta kompanija isplatila svoju prodajnu cijenu za dvije godine! To je kompanija koja je za uspješnu prodaju (po čijim standardima? i za koga?) nagrađivala našu Vladu i Vlast akontacijama na dobit. U iznosima koji su bili vrlo znatni. Za te akontacije je bilo sasvim dobrih komentara, kao i za određivanje cijene dionice i sl.

Vjerojatno je to jedan od svjetskih rekorda, s obzirom da se telekomi nakon akvizicija zapravo isplate tek nakon više od 5 godina (naravno ako su plaćeni za ispravno postavljenu cijenu). Kako bi bili sigurni u povratak investicije, to je popraćeno dvogodišnjim moratorijem na širenje infrastrukture i promjene kabela i optike, uz sasvim regularno, monopolno podizanje cijene. Sve je to pisalo po našim tiskovinama, a nije bilo poslije objava o tome je li to bilo ili nije u sklopu ugovora o prodaji koji su još uvijek dijelom državne tajne. Isto tako kao što nije bilo previše pisanja o tome čija je kabelska kanalizacija po cijeloj Hrvatskoj, jer su sudovi u raznim dijelovima Hrvatske donosili različite presude, koje su uvijek na kraju udarale po računima građana, jer, zapravo u tome nije i nema i dalje konkurentske borbe. Imamo nekoliko kompanija, ali svaka koja plaća za korištenje parice i kanalizacije do korisnika, nije u ravnopravnom položaju.

I sada opet na sadašnjost.

Ima li kakve korelacije između, kupovine crnogorskog telekoma i podizanja cijene telefonije u Hrvatskoj....

pogotovo jer već poodavno, svi teleoperateri koriste IP protokol za komunikaciju i time izbjegavaju i skupe centrale i terminale i plaćanje međunarodnih razgovora zlatnim standardom. Realno jedino što u cijelom svijetu treba ići prema besplatnom je telefonija...naravno osim u Lijepoj Našoj ili Njihovoj, kako Vam drago

11.01.2017. u 08:35 • 15 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Opis bloga

Moja kocka putuje svemirom, zakačena na naš mali planet. Pozorno gledam, proučavam i snimam uokolo, a rezultat se vidi ovdje.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr

Asimilirano:

_OVOONO_
_ATEIZAM_
_SPOOKIE_
[

POSADA Kocke 16344 MkII:

_BORG QUEEN_
_EARTH-LINK_
Dva veterana:
_FIGHTER COMMAND_
_GROUND COMMAND_
Tvrdoglavi logističar:
_FERENGI JUNIOR_
(*-*)
_TRUTH DEPT_
_SCOUT UNIT_
_BEGOMLAT_(bego+zrakomlat)
_SUMSKA_VILA_
_SCOUT UNIT1_
_PRED-RADILICA_

BORGMAN's CREW

Mail to borgman9@gmail.com ili Skype borgman99999

Priča će nastaviti svoj život na ovom blogu.
Sve ono DRUGO... što se do sada skrivalo
u Nexusu Kocke možete pronaći na:
BORGMAN CUBE NEXUS