Podstražišće/Korčula

ponedjeljak, 24.11.2008.

Aha, to su ti što kradu brnjale!

Mi imamo vaše brnjale!

Puno se radilo, puno se istraživalo, puno se maslina, unatoč suši, pobralo, ali i otkrilo se što se dogodilo s brnjalima. Naime, te lude i mračne noći došli su ONI i ukrali brnjale. ONI su SOMALSKI PIRATI. Naime, kako bi izbjegli nadzoru satelitskih praćenja svoje piratske brodove odlučili su "presvući" u bijelu boju s maćama od maslina. Za to su im ni više ni manje poslužili brnjali. Ne zna se da li je tu bilo posrednika, ali se zna da topovnjača Vrgoracz vrši posljednje pripreme za isplovljavanje u vode Indijskog oceana sa samo jednim ciljem: ukokati pirate i vratiti brnjale. Pa ćemo stoga samo reći:" Plovi i brnjale ulovi!"

- 08:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.11.2008.

LUDILO-FEŠTA U GOLOBRDCIMA KOD POŽEGE

Ala da; omastit će se brk!

njamiOvaj post je pod pokroviteljtvom Antoana Đapića, ljubitelja freške domaće spize!party

KIRVAJ (Klanje I Roštiljanje, Varivo, Anižeta, Jematva) nezaobilazni su i ove godine za Slavoniju. Evo upravo danas data je jiću i piću posebna draž. Naši dopisnici našli su se u malom mistu Golobrdci ("Moje misto na sokaku", rekli bi stari Golobrdčani)kako bi omastili brk i napunili se tako da ne znaju za sebe. Mi iz menze, a i šire, podupiremo ih u tome i nadamo se da će kad se otvori nova menza i meštar Perković nama ispeći koji janjeći odojak kako bismo barem malo osjetili čar slavonske fešte. Službeni Imam koji nije mogao sudjelovati u fešti uputio je čestitku i rekao da se nada kako će prilikom svečanosti otvaranja menze dobiti najveći komad teletine i odojka. Tome se i mi svi uzaludno nadamo!

P.S. O brnjalima nismo još dobili nikakve novosti!

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.11.2008.

UKRADENI BLATSKI BRNJALI

A di su brnjali?

Di su mi brnjali?, čulo se ovih dana u Blatu.
Netko ih je maznuo. Naime, rano ujutro dobivena je dojava splitske ekipe PSS-a kako se u Blatu dogodila pljačka brnjali koja je uzbunila lokalno stanovništvo. Za četiri brnjala koja su ukradena intezivno se traga. Njihova vrijednost je velika, a smatra se da na crnom tržištu mogu doseći cijenu od nevjerojatnih 50 kuna po komadu. Ovaj čin nije nam ostavio ništa drugo doli intervenciju. Topovnjača Vrgoracz odmah je krenula u korčulanske vode kao i razarač Duće, a trajektna pristaništa su blokirana i svatko se provjerava od glave do pete, doslovno. Kako se doznaje riječ je o pravom profesional-cu/ki koji/a se bez ostavljanja otisaka uspio/la dočepati brnjala koji su se nalazili pod maslinama.
Nadamo se da će se počinitelj uhvatiti, a o svim daljnim novostima bit će te obaviješteni!

- 11:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.11.2008.

Malac kupio novi bike!!!!!!!!!

Kekec 2008

Nikakav komentar ne treba dati. Sve se već zna. Malac je kupio novi bike i to je to. Novo vozilo je blagoslovio službeni Imam koji je samo za tu priliku našao vremena da dođe i odgodi važan politički miting u distriktu. Riječima "VOZI, PLOVI, ALI NEMOJ ULETIT U SMRŠKU", Malac je ispraćen uz pljesak i ovacije. Nadamo se čvrsto da ga ova višenamjenska bicikla neće razočarati pogotovo što se tiče sica.

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #