Podstražišće/Korčula

petak, 30.03.2007.

FATIMA OZALJSKA

Fatima Ozaljska

Ovo je priča slična, ali pazite slična, a ne identična istinitoj povijesnoj zbilji pa Vas molim da pozorno pratite!

Ozaljski princ Željko sa svojim pratiljama uputio se u službeni posjet Imamu u Brčkom distriktu. Noć prije toga u snu su mu se ukazale tri božice Pamela, Beyonce i Baba s peškarije. Rekle su mu da treba da izabere najljepšu od njih i stavile su na stol pršut. Ona koja bude izabrana kao najljepša dobit će pršut. Pamela mu je rekla kako će ga napraviti poznatim sex-idolom, Beyonce kako će ga napraviti poznatim ljubiteljem lakih nota, a Baba kako će mu omogućiti da nađe najljepšu ženu na peškariji koja će se odmah zaljubiti u njega. Isto tako rekle su mu da se nijedna od njih neće naljutiti bez obzira koju on izabrao, držeći svaka od njih iza leđa prekrižene prste. I tako neodlučan princ Željko je morao odlučiti te ponesen romansom i zavodništvom odluči dati pršut Babi, pa će to ostati zapamćeno kao "pršut razdora". Pamela i Beyonce otišle su ljute, a Baba se čvrsto držala onog što je rekla. I tako Željko po dolasku u Brčko kod službenog Imama naleti na peškariji na prelijepu Fatimu, ženu srednjebosanskog bazileja Bugija. Vidjevši je, na prvi pogled se odmah zaljubi i to je bilo Babino maslo. Srednjebosanski bazilej Bugi, kralj Travnika, bio je taj kojemu je pošlo zarukom da dobije prelijepu Fatimu, kćerku omiškog gusara i poglavara južnih krajeva, Čede. Željko, ozaljski princ otme pritom Fatimu, travničku princezu, ne oprostivši se od službenog Imama i pobjegne s njome i svojim pratiljama, ali i sa Imamovom blagajnom u najutvrđeniji grad Ozalj. Doznavši za otmicu i uvredu travnički bazilej Bugi pozove Fatimine bivše prosce i to Sulejmana iz Tuzle, Muhameda iz Livna te Milorada Dodika iz Banja Luke kao i službenog Imama zbog otmice harača. No, kako bogovi nisu dopuštali prijelaz preko Save (zbog neispravne putovnice), službeni Imam obrati se Alahu. Alah mu dade riješenje i Imam obavijesti ratnike da je prijelaz moguć preko vrgorske krajine ukoliko se banu Radoniću ugodi u nacionalnim interesima. I tako prešavši preko vrgorske krajine ratnici su stigli pred Ozalj te su ga opsjedali punih 10 dana. Kad je grad već bio nadomak osvajanja Željko se uz pomoć amazonke Nikoline Karlovačke trabakulom preko Korane prebacio u Karlovac i zatim u primorski grad Zadar zajedno s Fatimom, gdje ga je dočekao veliki prijatelj Ozlja, primoštenski ban Huljev i baba koja nije položila Granića. (nastavak NE slijedi!)

- 12:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 23.03.2007.

"Ćita" UHVAĆEN U DISTRIKTU U SEX-SKANDALU

Mljac!

Nije prošlo niti više od sata od kada je Secret service osumnjičila Čitu za paljenje požara u primoštenskom kraju, a već su ga paparazzi uhvatili na stadionu futbalerskog kluba Lokomotiva u Brčkom u ovom gnusnom činu. Naime, ovo će uvelike umanjiti njegov ugled u očima svih ljubitelja Tarzana jer ovo nije u redu. Iz prve ruke doznajemo da je njegov menadžer rekao "Kad može Tarzan onda može i Čita". Što je Čiti udarilo u glavu, što mu se to poremetilo za sada nam nije poznato !

- 11:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

UHVAĆEN TARZANOV POMOĆNIK "Ćita", palitelj primoštenskih šuma!

Nisam ovo ja. Ovaj ne čita!

Omiljeni pomoćnik našeg superjunaka iz džungle uhvaćen je na djelu. Naime, ne izdržavši toliki pritisak na snimanju novog filma morao se odati porocima. Iako njegov menadžer sve to poriče i tvrdi kako je sve namješteno ljaga na Tarzanovu pomoćniku neće lako splasnuti. Naime, ove snimke pokrenule su niz lavina u vezi s paljenjem prošlogodišnjih požara u primoštenskom kraju za koje se utvrdilo da su izazvani opuškom cigareta, a poznato je kako je u primoštenskim gorama sniman novi Tarzan. Secret Service se odmah dala na posao, a ako se Čiti dokaže krivnja morat će platit i "kurbu i likara" rekli bi mi u žargonu! Sve će to istražiti Cruz Castillo (momak s pištoljom na slici)!

- 10:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

NA PRISILNOM RADU U ZNANSTVENE SVRHE!

Posljednjih dana začudio nas je strašan prizor na kojeg nismo mogli ostati imuni. Naši arheolozi predvođeni našim arheologom vatrogascem i mladim ultradesničarom odvedeni su na prisilni rad, tobože namijenjen arheo-istraživanju no, kako nam izvori javljaju ekipa je obmanuta i prisilno kopa crnu jamu za obližnji trgovački centar. Namješteni "arheološki" ostaci koji su još prije njihova dolaska stavljeni pod zemlju djelo su gnusnog pokušaja da se mlade umove zavede na svirep način. Tako smo posjetu njima otkrili zakopane cijevi od vode i kanalizacije kuće koja se nalazila na tom mjestu i u kojoj je živjela jedna baba. Isto tako kako javnosti ne bi došli na oči taj dio prostora ograđen je daskama na koje se lijepe reklame kako se ne bi vidio njihov jad. Tko ima prste upletene u ovaj besramni čin još se ne zna ali se zna da naši arheolozi iz dana u dan pate i trpe tutorstvo nepoznate "nevidljive ruke"!

- 09:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 14.03.2007.

Mirakul u gradu na četiri rijeke: "KARLOVAČKI ŠNAJDER ŠIVA NOVU JAKNU!"

(Napomena: Pogledaj akciju lova na klokana na blogu Mladog komuniste!)
Nakon izuzetne akcije Mustafe iz Brčkog (Chucka Norrisa) u lovu na posavskog klokana (clocan pannonicus vulgaris) koža je zaista otpremljena u Karlovac. Tamo će u ekspertnom roku najbolji lokalni šnajder sašiti novi sako našem MEŠTRU OD JUBAVI uz asistiranje Nevena Ciganovića i fashion gurua s Nove TV. Sve će to slikati Lupino i poslati u časopis Afričke ljepotice u N Djamenu u Čad. Pretpostavlja se da će jakna imati mnogo rupa na sebi zbog prevelike količine metaka ispaljenih u kloksa, no to je danas ionako u modi pa će se novi proizvod probiti u sam svjetski vrh mode. Budući da će naš ženoljubac biti prvi nositelj te jakne očekuje ga i velika turneja po zemljama saharske Afrike kako bi se promovirala nova moda novog trenda.

- 12:28 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 07.03.2007.

EKO-INCIDENT U KARLOVCU

Zbog gubljenja tragova i slabog telefonskog odaziva, naš Casanova kojem su oteli jaknu odlučio se na rizičan i nezakonit način doći do svoje jakne. Naime, zadužio se je kod naše Dioničarke otkupivši dio dionica INE i prodao ih za velike pare otimačima bankomata koji su prvi puta bili ostali bez goriva, pa je s tim parama otkupio većinski dio dionica Karlovačke pivovare. Kako bi skružio što više šoldi nije htio uložiti u ekološki potencijal pivovare već je odlučio otrovne tvari odložiti u obližnji potok, budući da nije volio pjesmu Zeko i potočić, te je tako ukokao obližnjeg psa koji mu je kako doznajemo stalno obavljao nuždu u dvorištu, pa su jednim udarcem dvije muhe pale. Sve bi bilo u redu da pritom nisu od prevelike količine amonijaka patili i neki civili i još 4 gude (svinje) koje su večer prije na tom mjestu pokušane iegalno prodati obližnjem farmeru. Isto tako ljut zbog toga što mu je jakna možda završila na tijelu australskog klokana htio je sve to zataškati, no tajna služba iz Primoštena je sve otkrila i iznijela na vidjelo.

- 10:43 - Komentari (5) - Isprintaj - #