Kladjenje kao biznis

01.08.2011., ponedjeljak

Iluzija no.1 sportskog klađenja: Kako pobijediti kladionicu?

Ovaj post prihvatite kao sastavni dio mog pisanja od 20.4.2008. godine
pod nazivom «Savjetodavna pravila» sportskog klađenja ili igra «pokvarenog telefona»! David Copperfield bi i sam odbio gubiti vrijeme na takvu iluziju. Vjerojatno bi rekao da nešto prepustimo i samome Sizifu. Značilo bi to uzaludan posao ili besmislena radnja. Nebrojeno je materijala na web-ovima, blogovima, postovima i forumima koji s mnogo nabildanog autoriteta «kristalno jasno» daju odgovor na pitanje kako pobijediti kladionicu? Osobno u svakome takvom tekstu nalazim «navođenje vode na svoj mlin» od strane potpisnika iznijetog stava. Mislim na nebrojeno raznoraznih «tipstera» (fizičkih osoba) ili kod mnoštva «tipstercommerca». Svi Oni imaju svoj (skoro istovjetan) redoslijed do te pobjede:
1 – udružimo se. Ovaj pojam udruživanja nitko i nikada da razložno objasni i definira
2 – par s dobitnim tipom znamo samo mi, a na vama je samo jedan SMS klik npr. (6,10 kn) na par po vašem izboru od onoga što vam predložimo. Taj par potrebno je u/na kladionici i uplatiti. Ukoliko se ciljani rezultat ne ostvari, slijedi vam jedan rezervni besplatni novi par (bez onoga SMS klika). No, i to se treba u kladionici uplatiti. To ponovo radite vi.
Nakon mjesec, dva ili tri niti traga webu i blogu takvih ponuda. Rade oni to isto i dalje pod nekim drugim imenima.
Veliki broj prvašića (početnika) sportskog klađenja je u uvjerenju mogućnosti ostvarenja iluzije iz naziva posta – pobijediti kladionicu. Eliksir te pobjede bio bi dobitni sistem ili dobitna formula u 100% obliku. To ne postoji. Sportsko klađenje nije niti smije biti igra na sreću. Mnoge zemlje u svojim zakonima sportsko klađenje definiraju kao djelatnost – biznis. Oni koji upozoravaju na dosljednost, disciplinu, praćenje (učenje) sporta, neophodno potrebnu «dužinu kapitala» su u pravu.
Ne postoji sigurno dobitni sistem u sportskom klađenju, postoji samo sistematičan, sustavan pristup klađenju. U tom pristupu su sadržani svi potrebni elementi za dobitne formule u klađenju.
Pobijediti znači boriti se protiv nekoga ili nečega! Boriti se protiv kladionica … diletantski.
Kladionice (osobito Internet) su globalno najprofitabilnije tvrtke. Tisuće ih je i sve su podložne tržišnoj konkurenciji. Što je za medije čitanost, slušanost i gledanost, za kladionice je to posjećenost i broj depozita na računima i broj uplaćenih oklada. Strategija za uvećanje broja oklada unutar mnogih kladionica je raznovrsna. Često ovisna i od kapitalne moći same kladionice. Bez onih (ili s nedovoljno) onih koji uplaćuju kladionice zatvaraju vrata. Konkurencija na tržištu zahtjeva i preuzimanje raznovrsnih rizika kladionica. Sigurno nije isto npr. kod ov/un koef 1,85 i 1,95. Ako koef 2,oo uzmemo kao magičan (krucijalan) u sportskom klađenju nije niti slučajno isto 1,85 x 1,o8 = 2,oo ili 1,95 x 1,o25 = 2,oo. Koef 1,95 na ov/un ili ''-''/''+'' je rizik kladionice kojoj je cilj dobiti što više uplata. Nije naše boriti se i pobijediti kladionicu nego uočiti ponuđeni rizik kladionica. Naravno, s naše strane (kladitelja) nikada dovoljno znanja i matematike. Tih rizika koje preuzimaju kladionice je priličan broj. Treba ih uočiti i uz navedeni sistematičan pristup klađenju pretvoriti u dobitne kombinacije. U te rizike koje preuzima kladionica treba ubrojiti i one tzv. sigurne (sure) oklade. Jedna kladionica ponudi npr. 2,oo : 2,15, a neka druga obrnuto. Nije to (u većini slučajeva) pogrešna ili različita procjena. To su sestrinske kladionice. Da bi ste pogodili onih 2,15 morate se logirati i deponirati na dva mjesta. Rizike postavljaju kladionice a mi ih od njih preuzimamo i nastojimo ponuđeno materijalizirati u našu korist. Neke kladionice u ponude stavljaju nove vrste klađenja unutar istih sportova. U košarci je to ''poluvrijeme/kraj''. U hokeju to je više načina klađenja na ''1. trećinu'', u nogometu to je također klađenje na ''1. poluvrijeme''. U našim zemaljskim kladionicama takove ponude već postoje. Potrebno ih je pronaći ili sačekati i na internetu.
Dragi prvašići (početnici) klađenja, ostavite se iluzije pobjede protiv kladionica. Klađenje je biznis kojemu je uz posjedovanje kapitala potrebno neprekidno učenje i utvrđivanje i dogradnja do sada naučenoga. Slušati, čitati, usavršavati osobnu statistiku (evidenciju) osobito onu koja vam od drugih nije ponuđena. Vi koji kladite se na over / under u košarci na NBA – znate li koliko je svaki pojedinačni klub (od njih 30) u cjelovitoj sezoni (82 kola) uzastopno (kolo za kolom) odigrao over a koliko under? Uzastopno!To će te doznati samo kroz osobnu evidenciju. Prosječno svaka ekipa kroz sezonu odigrava to 50% : 50%. Dosta slaba pomoć od toga podatka kojega vam nude na svim sportskim portalima i većini kladionica.
Vaš kapital, Vaš rizik!
Mail: betting_as_business@yahoo.com

- 00:05 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< kolovoz, 2011  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kolovoz 2011 (1)
Travanj 2008 (1)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

O autoru

Mail

Image Hosted by ImageShack.us