ULJE RICINUSA

Ricinus (skočac, Ricinus communis) je česta ukrasna biljka vrtova, premda ga mnogi ne prepoznaju. Veliki crveni listovi i žuto crveni plodovi dopadljivi su ukras u uređenju vrtova i parkova. Od plodova se dobiva ulje koje je već dugo korišteno u farmaciji, nekoć najviše zbog svojeg jakog laksativnog efekta (liječi zatvor i omekšava stolicu). No, nemojte ga koristiti u tu namjenu bez stručnog nadzora i savjeta.

VIŠE: ULJE RICINUSA ILITI RICINUSOVO ULJE

18.06.2012. u 08:23 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Lipanj 2012 (24)
Studeni 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Srpanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (3)
Studeni 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)

< lipanj, 2012  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

AromaTerra Centar

aromaterapija
fitoterapija
aromakozmetika
etericna ulja
biljna ulja
hidrolati
recepture
prirodna kozmetika
radionice
shop

LINKOVI

AROMATERAPIJA

ETERIČNA ULJA


BILJNA ULJA

PRIRODNA KOZMETIKA

TERRA ORGANICA

ARGITAL
BURT'S BEES
CATTIER
DR. ORGANIC
DR. SCHELLER
FLORAME
JOHN MASTERS ORGANICS
LAVERA
LOGONA
OLEOTHERAPY
OSHADHI
PRANAROM
SANTE
URTEKRAM
WELEDA

Kategorije

Biljna ulja
Eterična ulja
Hidrolati
Organska kozmetika

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se