Make your own glitters here
Sretno !!! - cetrdeset i neka - Blog.hr

ponedjeljak, 14.12.2009.

Sretno !!!

wave


Polako kraju privodimo još jednu godinu. Kao i na kraju svake godine, zbrajamo, oduzimamo, rezimiramo, planiramo…. Jesmo li mogli bolje, koliko smo zadovoljni, sve su to pitanja koja postavljamo sebi i drugima na kraju godine. U ljudskoj prirodi je da uvijek teži većem, boljem, svrsishodnijem, bogatijem, uspješnijem životu, karijeri, ljubavi……
Upravo u ovo doba godine kad bi trebali više pažnje i vremena posvetiti obitelji i prijateljima, uhvati nas neka užurbanost i nervoza, osjećaj da se od nas očekuje puno te da ne možemo sve stići i svima udovoljiti.
Potraga za poklonima umjesto radosti stvara osjećaj obaveze i produbljuje nervozu koja je postala sastavni dio prosinačkih dana.
Zaboravljamo da je poklanjanje radost i da veličina ili cijena ne predstavlja obim ljubavi koji bi željeli pokazati. Onaj kome je to bitno, nije dostojan našeg poklona. Zato treba duboko udahnuti još na početku mjeseca darivanja, rezimirati potrebe i mogućnosti, razmišljati o ljubavi……
Nemojmo padati u napast i prikloniti se religiji novca. Nemojmo sadržajem novčanika i peglanjem kartica mjeriti nadolazeće blagdane.
Zbrajajmo zagrljaje, osmjehe i stisak ruke, te ih spremajmo u škrinjicu nutrine i vadimo po potrebi u idućoj godini za koju kažu da će biti teža od ove.
Nakitimo srca vrijednostima, kad slušamo svoje bližnje potrudimo se da ih zaista i čujemo, ne budimo površni u davanju, jer toliko malo treba za pokazati iskrenu ljubav, ako se to zaista želi.
I najvažnije, ne zaboravimo pokloniti više pažnje sami sebi!!!



Iskreno proslavite Božić i u miru dočekajte Novu 2010. godinu

- 21:50 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.