Make your own glitters here
cetrdeset i neka

utorak, 31.03.2009.

Moje veze s mafijom

Vec sam jednom imala isti naslov, mozda se neko i sjeca toga..........ali nije vazno, iako je mozda taj post i moje pretpostavke i shala na racun mafije mozda bila ono sesto culo da cu jednom ipak.......

Isto tako znate da vec nekoliko miseci vodim trogirski portal, koji je nedavno pohvaljen i stavljen uz bok pollitika.com, iako na mom portalu ima i drugih tema osim politike, ali time se htjelo reci da je otvoren i nezavisan, ali ipak ne i neutralan. beljbeljbelj

Svi koji zele mogu objaviti tekstove, bez obzira na politicku ili neku drugu pripadnost. Forum je slobodan za izrazavanje najrazlicitijih misljenja i nikog ne "udaram po prstima".

Moje pisanje je u vecini "udaranje po..." tamo gdje treba, tj. ukazivanje na probleme i pisanje bez cenzure sa provjerenim informacijama. Situacija u Trogiru je iznimno losa, jedan turisticki grad pod zastitom UNESCO-a danas izgleda kao Bejrut. Uništen i razrovan, zapusten..........Osim sto se nista ne radi na poboljsanju zivota i stanja u gradu, negdje u pozadini dijelom s njim vlada i mafija.

U jednom od komentara na clanak napisala sam kao dodatak nesto o cemu svi pricaju u gradu.
Znate ono, vlasnik prostora je taj i taj, ali znas s tim prostorom zapravo rukovodi taj i taj, a sve to skupa sluzi zbog radi toga i toga. Znas ono, pravi vlasnik prostora malo odlezao u bolnici, jer se slucajno poskliznuo nekoliko puta.

Cak nekoliko mjeseci nakon tog clanka tj. komentara telefonski poziv. Covjek se uredno predstavi i krene postavljat neka pitanja. Uredno i ja popricam s njim, ogradim se o rekla kazala i odbijem poziv za susret...jer hm....nesto tu smrdi.
Nakon par minuta opet telefon zvoni. Sad vec neko ne bas uredno, predstavi se i krene.........!""#%/&)(/(&=)=?=?=)//&&%&%$%! i zavrsi da ce on mene naci i bla bla ...ja tad prekinem uz rijeci da cu ga prijavit.

Ujutro, ali ipak nakon kave, direkt na policiju. Odradim ja svoju građansku duznost, sve po propisu i pitam policajca, ajde vi meni recite ta prijetnja, koliko se ja moram bojat i o cemu se tu radi.
Znate, kaze meni organ plavi, onako nesluzbeno, mogu vam samo reci da se radi o dileru. Dakle ,bas zanimljivo, oni znaju...hm hm....ajde necu komentirat, znate i sami......bilo bi dobro da se redovno zakljucavam, da prijavim bilo sto sumnjivo, da ne hodam bas sama po gradu....doda organ plavi.
Dok sam ja gore u uredu divanila s organima, nazove mene moja sestra uplakana i preplasena. Isti taj je malo posjetio na radnom mjestu i prijetio meni preko nje.

Izmedju ostalog je rekao da nece biti dobro ako se nas dvoje negdje sretnemo. Policija nije htjela to u zapisnik ,kao mora doci moja sestra. Ajde neka, dosta da sam ja prijavila i sad ocekujem da se mene kao građanku zastiti i da se nesto poduzme. Svi nekako puni povjerenja i vjere u to da ima neko ko vodi brigu o nama i nasoj sigurnosti gledamo u njih kao instituciju na koju se mozemo osloniti. Na odlasku je receno da ne moram ja zvati, oni ce mene obavijestit o svemu, kako je bilo, jesu ga nasli i tako.......postoji i web stranica policije gdje se "dizu" sve prijave. Medjutim, niti me iko zvao, niti je ta prijava ugledala svijetlo dana na uvid javnosti.

Nakon toga ja se osjecam ko kad prolazim nas ciovski most. Naime, zbog starosti i dotrajalosti jedina prometnica s kojom mozemo doci do kopna samo sta se ne urusi. Preko njega smiju prometovat samo vozila do 25 tona tezine, ali bude tu i do 80 tona kad se vozi materijal za skver. Zato je odluceno, ima vec nekoliko mjeseci, da se postave senzori i kamere koje ce mjeriti i snimati promet. Kamera jos nema, ali uredno stoji tabla na kojoj pise da je most pod video nadzorom. Osjecaj prividne sigurnosti.

Treba li jos nesto dodat?
Sliku, moj blog bez slike.....ne moze to tako wave

Image and video hosting by TinyPic

- 17:29 - Komentari (67) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.03.2009.

Marčano sunceOžujska prašina nosi obilato žita i vina. Kišovit ožujak berićeta ne donosi. Ako velja ne veljuje, starac marač opakuje. Boje da te fibra uvati, nego marčano sunce ožeže.
Koga marčano sunce ozari, da se ogleda na kamenicu od ulja.
Ožujak bez bure - svibanj tuguje.
Koliko je u ožujku rose, toliko je u svibnju mraza.
O sv. Grguru sije se kupus. Kumpiri se siju od Blagovijesti, kašnje slab berićet.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicVolite li marčano sunce?
Kako djeluje na vas?
"Budi" li vas sunce?
Znate sta ocu rec ?beljcoolkissrolleyeswink
- 13:08 - Komentari (36) - Isprintaj - #

petak, 06.03.2009.

Trogir promovira novi vid turizma

Na zadnjoj 31. sjednici GV uz niz bisera koje smo imali prilike čuti u vijećnici, naročito su zanimljivi oni u Aktualnom satu. Da pojasnim onima koji ne prisustvuju GV, to je sat vremena kad vijećnici postavljaju pitanja i traže odgovore, prije početka glavne rasprave s točkama dnevnog reda. Slijed, musaka od pitanja krene od HDZ-ovih vijećnika s minornim pitanjima kako bi oduzeli vrijeme vijećnicima oporbe koji uglavnom ne stignu na red sa svojim pitanjima, ili samo djelomično, a na sva postavljena pitanja gotovo nikad ne dobiju usmeni ni pismeni odgovor.
Međutim, baš u vrijeme Aktualnog sata naniže se niz bisera pripremljenih pitanja i odgovora kao predstava za javnost. Na ovom zadnjem vijeću jedno takvo postavio je vijećnik HDZ-a Dominik Martinović. Zanimalo ga je kako Trogir dočekuje turističku sezonu. Uskrs je na pragu, dakle možemo reči da je sezona već pokucala na vrata.
Na viječnićko pitanje za odgovor se javio Pročelnik Joško Jarebić i u prvoj rečenici prosuo biser kako Trogir dočekuje sezonu u novom Turističkom uredu. Nismo znali da je turistima bitnan ured, valjda će svi nahrupiti baš radi toga i umjesto katedrale obilaziti ured kao turističku znamenitost.
Vec iduća rečenica u kojoj kaže da turiste dočekujemo s novim brošurama je novi biser. Valjda je u brošuri dodan kao znamenitost novi Turistički ured.
Predviđanja Pročelnika Jarebića za ovu turističku sezonu su čekanja. On čeka da se eventualni gosti odluče, jer navodno čekaju pad cijena za konačnu odluku. Ovo nam govori jako puno, jer očito je da su najave katastrofalne, čim se čeka, a sezona već kuca na vrata.

Zatim slijedi novi biser i nova vrsta zabave za naše goste. Sjetili su se naime da očiste stari put za Žedno, te put koji vodi od Okruga do Trogira. On to smatra vrlo važnom turističkom ponudom, jer kako kaže, turisti će moči pješice od Okruga stići do Trogira. Svi mi koji živimo ovde znamo kako taj put izgleda i koliko je dug. Isto tako znamo da kad ljeti upeče 40C u hladu niko normalan se ne bavi šetnjama po brdu.
A put izgleda ovako :

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Predlažem da Turistička zajednica u ovaj program zabave gostiju u ponudu uvrsti i štandove na putu, kako bi im dijelila besplatnu vodu, kape, a i da su kola Hitne pomoći u blizini.
Izjavio je da je počelo i čišćenje gradskih plaža. Jeste vi vidili da se čiste? Ja nisam.
Planirali su postavljanje tuševa, svlačionica i kanti za smeće.

Na pitanje što je s nasipom Brigi, Pročelnik Lučić kaže da ne inzistiraju toliko na uređenju tog nasipa, jer radovi EKO Agencije idu svojim tokom i nasip je njihova obveza.

Dakle da rezimiramo.
Trogir dočekuje goste s nasipom na istočnom ulazu u grad, zapadni ulaz takođe nasip i poveća količina kontejnera, nove kante za smeće na plažama, tuševi, svlačionice i klupe, te makadmaski put za šetnje po zvizdanu.
I ne zaboravimo novi Turistički ured.
O kantama, tuševima i klupama slušamo godinama, te ne vidim u perspektivi da će se to i ostvariti, jer kako znamo gradska uprava nema ni za plaće, a kamoli za nova ulaganja.
Možda jedino da im napokon proradi domoljublje pa da se u skladu s krizom odreknu plaća na neko vrijeme.
Svih 506 koji primaju plaću iz gradskog proračuna da se odreknu samo jedne plaće mogu donirati čak i tuševe po makadamskom putu da bi se šetači mogli osvježiti na Čiovskom safariju.
Da ne bi mislili da ja izmišljam pogledajte snimku s 31. Gradskog vijeća.


Na TV Trogir možete pogledat snimku našeg dogradonačelnika koji je postao medijska zvijezda i čiji govor su prenile neke internetske novine, a ovako to vide na INDEX.HR


Jutarnji list


- 11:55 - Komentari (56) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.