Make your own glitters here
Trogir promovira novi vid turizma - cetrdeset i neka - Blog.hr

petak, 06.03.2009.

Trogir promovira novi vid turizma

Na zadnjoj 31. sjednici GV uz niz bisera koje smo imali prilike čuti u vijećnici, naročito su zanimljivi oni u Aktualnom satu. Da pojasnim onima koji ne prisustvuju GV, to je sat vremena kad vijećnici postavljaju pitanja i traže odgovore, prije početka glavne rasprave s točkama dnevnog reda. Slijed, musaka od pitanja krene od HDZ-ovih vijećnika s minornim pitanjima kako bi oduzeli vrijeme vijećnicima oporbe koji uglavnom ne stignu na red sa svojim pitanjima, ili samo djelomično, a na sva postavljena pitanja gotovo nikad ne dobiju usmeni ni pismeni odgovor.
Međutim, baš u vrijeme Aktualnog sata naniže se niz bisera pripremljenih pitanja i odgovora kao predstava za javnost. Na ovom zadnjem vijeću jedno takvo postavio je vijećnik HDZ-a Dominik Martinović. Zanimalo ga je kako Trogir dočekuje turističku sezonu. Uskrs je na pragu, dakle možemo reči da je sezona već pokucala na vrata.
Na viječnićko pitanje za odgovor se javio Pročelnik Joško Jarebić i u prvoj rečenici prosuo biser kako Trogir dočekuje sezonu u novom Turističkom uredu. Nismo znali da je turistima bitnan ured, valjda će svi nahrupiti baš radi toga i umjesto katedrale obilaziti ured kao turističku znamenitost.
Vec iduća rečenica u kojoj kaže da turiste dočekujemo s novim brošurama je novi biser. Valjda je u brošuri dodan kao znamenitost novi Turistički ured.
Predviđanja Pročelnika Jarebića za ovu turističku sezonu su čekanja. On čeka da se eventualni gosti odluče, jer navodno čekaju pad cijena za konačnu odluku. Ovo nam govori jako puno, jer očito je da su najave katastrofalne, čim se čeka, a sezona već kuca na vrata.

Zatim slijedi novi biser i nova vrsta zabave za naše goste. Sjetili su se naime da očiste stari put za Žedno, te put koji vodi od Okruga do Trogira. On to smatra vrlo važnom turističkom ponudom, jer kako kaže, turisti će moči pješice od Okruga stići do Trogira. Svi mi koji živimo ovde znamo kako taj put izgleda i koliko je dug. Isto tako znamo da kad ljeti upeče 40C u hladu niko normalan se ne bavi šetnjama po brdu.
A put izgleda ovako :

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Predlažem da Turistička zajednica u ovaj program zabave gostiju u ponudu uvrsti i štandove na putu, kako bi im dijelila besplatnu vodu, kape, a i da su kola Hitne pomoći u blizini.
Izjavio je da je počelo i čišćenje gradskih plaža. Jeste vi vidili da se čiste? Ja nisam.
Planirali su postavljanje tuševa, svlačionica i kanti za smeće.

Na pitanje što je s nasipom Brigi, Pročelnik Lučić kaže da ne inzistiraju toliko na uređenju tog nasipa, jer radovi EKO Agencije idu svojim tokom i nasip je njihova obveza.

Dakle da rezimiramo.
Trogir dočekuje goste s nasipom na istočnom ulazu u grad, zapadni ulaz takođe nasip i poveća količina kontejnera, nove kante za smeće na plažama, tuševi, svlačionice i klupe, te makadmaski put za šetnje po zvizdanu.
I ne zaboravimo novi Turistički ured.
O kantama, tuševima i klupama slušamo godinama, te ne vidim u perspektivi da će se to i ostvariti, jer kako znamo gradska uprava nema ni za plaće, a kamoli za nova ulaganja.
Možda jedino da im napokon proradi domoljublje pa da se u skladu s krizom odreknu plaća na neko vrijeme.
Svih 506 koji primaju plaću iz gradskog proračuna da se odreknu samo jedne plaće mogu donirati čak i tuševe po makadamskom putu da bi se šetači mogli osvježiti na Čiovskom safariju.
Da ne bi mislili da ja izmišljam pogledajte snimku s 31. Gradskog vijeća.


Na TV Trogir možete pogledat snimku našeg dogradonačelnika koji je postao medijska zvijezda i čiji govor su prenile neke internetske novine, a ovako to vide na INDEX.HR


Jutarnji list


- 11:55 - Komentari (56) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.