Zrcalo Istine

subota, 16.07.2005.

Obitelj = Rat Svjetova

Pogledao sam neki dan taj film..i ostavio je vrlo dobar dojam.. sjetio sam se nekih stvari koje uzimamo za normalno.. a zapravo su toliko dragocjene.. riječ je o obitelji.. najužoj.. koja je povezana na najvišoj razini.. unatoč svom svađama.. nesuglasicama.. kada je potrebno ona je uvijek uz tebe…

Sami film je još jedno u nizu remek djela Spilberga.. ali on je toliko velik zbog toga što unatoč sjajnim vizualnim efektima… cijeli film podređuje jednoj obitelji.. i njihovim pokušajima da prežive invaziju... sjajne scene podređene čovjekui njegovoj smrtnosti.. a u isto vrijeme i pokazivanje ogromne hrabrosti..i požrtvovnosti...

Jedna scena u filmu govori o izboru... i gubitku... otac razapet između sina kojeg pokušava zaustaviti da ode sa vojskom u napad na izvanzemaljce...a sa druge strane malom kčeri koja plače uz spaljeno drvo... otac napušta sina i onih par sekundi koje traju kao vječnost..zadnji dodir oca sa sinom.. i sin odlazi..a otac u suzama trčeči odlazi k kčeri... (za to vrijeme vojska S.A.D-a napreduje... helikopteri preljeću.. ispaljuju rakete..)...kako otac dolazi do kćeri.. cijelo brdo plane pod napadom izvanzemaljaca.... i otac shvaća kakvu je pogrešku napravio... scena koju ću dugo pamtiti..

Obitelj je temelj.. od kojega smo naučili najviše.. od početka nas oblikuje kao glinu... i daje nam smjernice.. s vremenom se otuđujemo postajemo.. neovisni.. ali to neko nasljeđe ostaje u nama.. i dio je nas samih.. obitelj je unatoč svemu bogatstvo.. kojega se ne treba sramiti niti ga odbacivati.. kakve ludosti obitelj radi kako bi sebe zaštitila.. to je vrijedno divljenja..

Film kako film je čudo.. osim zvučno-vizulanih efekata koji su postali svakodnevnica u filmskoj industriji... sjajna glumačka postava.. koje je odlično odglumila... i stvarno se uživite uz likove.. doslovno sve proživljavate uz njih.. pratite njihovo surovo preživljavanje... sami kraj filma je mnogim megalomanima... loš.. ali meni je onakav kakav treba biti.. jednostavan... poučan... zadivljujući... svakako preporučam da pogledate..

Obitelj je kao korjen koji drži stablo uspravno.

- 10:37 - Kritike (5)

<< Arhiva >>

  srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ....što bi se dogodilo da pogledamo u zrcalo istine..



    ...za razgovore ugodne...a nemaju veze sa temom posta...




Omiljene slike









































































































  • Image hosted by TinyPic.com