Zrcalo Istine

utorak, 12.07.2005.

Turizam u Hrvata…

Turizam.. jedna od okosnica hrvatskog gospodarstva.. spašava proračun.. donosi zaradu.. ali toliko kod nas, unatoč svojoj važnosti, smiješna i apsurdna pojava dostojna slavne grupe TnT.. realno gledajući.. od turizma se može živjeti i žive mnogi.. zamislite što bi se dogodilo da se još sama turistička ponuda digne na višu razinu… prirodne resurse posjedujemo.. kakve rijetko tko ima.. otoke.. relativno nezagađeno more..plaže… čiste rijeke… potpuno neiskorišteni potencijali za otvaranje seoskog turizma.. prekrasne šume.. ali sve to pada u vodu kada nedostaje…smještajnih kapaciteta odgovarajuće kategorije.. apsolutni nedostatak školovanih kadrova koje zamjenjuju priučeni kadrovi.. nepostojanje kvalitetnog zakona koji bi suzbio sivu ekonomiju.. neplanska gradnja…


Neke stvari mi stvarno ne idu u glavu… to su za mene apsurdi..

Kako mi kao deklarirana turistička država nemamo Ministarstvo Turizma… već se turizam uklopio u ono Ministarstvo Svega i Svačega.. željeli bi da se turizam razvija a u samom startu ga skratimo za glavu..

Od slijedeće godine se ukidaju svi poticaji i jeftiniji krediti za razvijanje malog i srednjeg poduzetništva.. (kako se onda početi baviti??)

Ukinute tri turistička viša ili visoka fakulteta… baš me zanima tko će se zapošljavati kroz izgledno vrijeme…

Kako neki ljudi ne shvaćaju da žive od turizma..i da se tako prema turistu treba ponašati..

I zadnje ali ne najmanje bitno.. konačno se treba prebaciti na marketinško razmišljanje te ponuditi kupcu ono što bi htio kupiti… a ne ono što mi možemo proizvesti..


Savjeti za ovogodišnji odlazak na more..

Novac koji ste namjenili za ljetovanje pošaljite poštanskom uplatnicom.. a ako se već odlučite otići i nemojte svojim jezikom živcirati lokalno stanovništvo…

Ako idete na kupanje nikada nemojte pitati kakva je voda…. jer voda je na Jarunu ili Bundeku.. u vašim slavinama.. nije to obična ha dva o … već more (jako su osjetljivi na to pitanje)

Ako koristite umanjenice.. bolje vam je ne uputiti se na more... na spomen vinčeka.. ne nadajte se brzoj posluzi.. (ili kavice)…

Lubenica ima sto naziva i ako na isti štand odete par puta u istom danu dočekat će vas različit naziv.. (dinja… čentrun)

Preporuka ne parkiranja automobila na rivi.. (ako nemate zamjenske tablice)

I na kraju ako vam netko kaže da vam se cura/dečko ´pokarala´ na plaži nema razloga za zabrinutost i kretanje u samoubilačke napade.. riječ je o svađi a ne spolnom općenju..

Nadam se da će vam moji savjeti pomoći da preživite ovo ljeto..

P.S: Tko se naljuti na ovaj tekst znak je da sebe nalazi u ovim osobinama….

- 10:13 - Kritike (14)

<< Arhiva >>

  srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ....što bi se dogodilo da pogledamo u zrcalo istine..



    ...za razgovore ugodne...a nemaju veze sa temom posta...




Omiljene slike









































































































  • Image hosted by TinyPic.com