petak, 28.01.2022.

Novosti na Znatku


Iako je web servis Znatko krenuo u promociju kao servis s pitanjima i odgovorima internetske zajednice, danas je prepoznatljiv kao PiO forum odnosno otišao je korak dalje pa možemo govoriti i o maloj društvenoj mreži (iako možda i ne u punom, bogatom smislu takve fraze). Zbog toga je osnovana 04.07.2021. Znatkova redakcija koja prati svakodnevne zanimljivosti i objavljuje ih na Znatku u obliku pitanja i odgovora, među drugim pitanjima i odgovorima.

Znatkova redakcija se sastoji od uredništva i novinara koji objavljuju vijesti, objave za medije i druge dnevno-političke zanimljivosti u obliku pitanja i odgovora što je standardan format objave sadržaja na Znatku. Znatkova redakcija je u kontaktu s mnogim agencijama za odnose s javnošću (eng. PR agency) te objavljuje dopise zanimljive javnosti, a koje dođu na desk Znatkove redakcije.

Većinu objava koje su stigle na desk Znatkove redakcije možete pogledati ovdje: https://znatko.com/user/desk/answers

S obzirom da je u uvodu rečeno da je Znatko mala društvena mreža, sljedeći korak je svakako pozvati i druge redakcije da otvore svoj profil na Znatku i objavljuju vijesti u obliku pitanja i odgovora. Naravno, isti prijedlog vrijedi za community management agencije koje se brinu za predstavljanje korporacija, malih tvrtki i drugih organizacija na društvenim mrežama.

Oznake: znatko, društvena mreža, novinar, uredništvo, Objava, odnosi s javnošću, pitanja, odgovor, vijest, zanimljivost


- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.07.2021.

Što znači PiO forum?

PiO je kratica za "Pitanje i Odgovor" koja dolazi od skraćenice iz engleskog jezika - Q&A (eng. Questions and Answers). To je uobičajeni format u komunikaciji za ljude gdje jedan sugovornik postavlja pitanje, a drugi ili više njih odgovara na to pitanje. Kada pričamo o internetskim forumima, PiO forumi imaju sličan format kao klasični internetski forumu, ali opet drugačiji. Taj format potiče širenje znanja, ali i stvaranje eksperata za određene područje. Drugim riječima, možemo za PiO forum reći da predstavlja pretraživu bazu znanja u obliku pitanja i odgovora internetske zajednice.

Samostalne zajednice okupljene oko interentkih foruma za pitanja i odgovore poput servisa Quora ili Yahoo! Answers tradicionalno djeluju na tržištu PiO foruma. Također, među programerima je popularan Stack Overflow.

Oznake: forum, pio forum, pitanja, odgovor, format, komunukacija, internet, servis, baza podataka


- 16:48 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.