18

petak

listopad

2019

Sedma godina i stare mudante

Govore da je sedma godina braka kritična. Nikad nisam virovala u te čanče manče. To govore ljubomorne babuskare šta ne vole svoje muževe ili šta nemaju koga volit. Svaka je godina kritična ako nisi zaljubljen ka nas dva.

Moram ovde priznat da mi se zaljubljenost malo poljuljala, ali samo malo, dok je moj Emil bija na bolovanju. Nije da ga je bolilo i da sam imala ikakvih problema s njim. Osim mudanata. Te su mi mudante dale na živce. Srića da mu je doktor prikinija bolovanje i posla ga radit. Više ga nisam mogla gledat kako svako jutro pije kavu. Samo u mudantama.

Da bar imamo love pa da mu mogu kupit sedam pari boksa. I da ima koju pločicu na drobu. To bi bila druga priča. Moram sebi zapisat ovaj savjet: Uloži povremeno koju kintu u nove muške bokserice. Po mogućnosti tamne ili s dezenom. Da ne bude – sprida žuto, straga kafeno.

Kad bi moj Emil vidija kako pišem o njemu, strašno bi se razočara. Možda bi me i manje volija. Srića da on ne voli čitat a i kompjuter mrzi iz dna duše. Prigovara mi da uvik jašim na njemu, kompjuteru naravno, umisto da čistim, kuvam i bavim se familjom. A šta ću kad mi je drago opisivat našu ljubav. Ko mu je kriv šta se ne razumi u modernu tehniku pa ne zna koji je to gušt.

Tribalo bi svim ženama naredit da pišu o svojim brakovima i da uspoređuju prednosti i neprednosti braka. Tako bi bilo puno manje rastava. Evo, naprimjer, ja. Kad mi je teško, nabrojim sve šta me nervira kod moga Emila i pogledam to s veselije strane. Uvik ima veselija strana. Iako se ne bi reklo po ofucanim mudantama moga Emila. Čim dobijemo plaću, kupit ću mu dva para novih.

<< Arhiva >>

0