02

nedjelja

prosinac

2018

Izlet u Veliku Goricu

Ne znam jeste li primijetili da me nema, jer na ovom blogu kad te nema jedan dan, nestao si zauvijek.

Nije da sam bila lijena.Zdušno sam radila na novom izletu. Ovog puta nema ništa sidit u fotelji i izletirat. Bome ćete se tribat malo potrudit i doć do Velike Gorice, dat mi štofa za opisat naš izlet.

Kako sam ja smantana, morat ćete mi u šiframa naznaćit koji ste. Konspiracija će bit na visini, ne brinite. I zabava, naravno, jer sam toliko uzbuđena da ću valjat svašta.

05.12.2018. | 19:00 h
Vijećnica POUVG

DODJELA KNJIŽEVNE NAGRADE „ ALBATROS“ ZA 2018. GODINU
Ružica Gašperov: „Gubitnici“
zbirka priča

Sudjeluju: autorica Ružica Gašperov, članovi povjerenstva Božidar Prosenjak, Maja Kušenić Gjerek, Darija Žilić
Prigodni program: „Turopoljska zvona“, zbor Sindikata umirovljenika Hrvatske – Velika Gorica
Tekstove čita: Dubravko Sidor, glumac

Dobitnica tradicionalne Nagrade „Albatros“ za ovu godinu je Ružica Gašperov iz Splita. Njezina zbirka priča govori o „tzv. malim ljudima u žrvnju života“. „Zanimljivi zapleti srca i uma“, „njen stil posebno plijeni pažnju malim poetskim interludijima“, „na ležeran način dojmljivo stvara atmosferu“ – ovo su riječi iz recenzija nagrađenog teksta.

Nagrada „Albatros“ dodjeljuje se od 1995. godine autorima iz Hrvatske i dijaspore koji nisu članovi profesionalnih udruga (Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva pisaca ) – više od dvadeset godina dodjeljivanja svjedoči o iznimnoj tradiciji, a 25 objavljenih knjiga književno je bogatstvo.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0