Predstavljamo vam pisce i književnike: Tanja Repinac

14.11.2020.



Evo motivacije za dalje: oduvijek sam voljela pisati, A sada i zvanično mogu reći da sam spisateljica. Puno hvala Nenadu na trudu i motivaciji za dalje i dragoj prijateljici Jadranki koja mi godinama pažljivo i sa srcem održava moje blogove, jer zbog zahtjevnog posla kojeg radim nemam puno vremena...idemo dalje.

Postoje još dva moja kratka neobjavljena romana i jedan veliki koji je započet, a treba ga završiti.

Evo kako me Nenad predstavio na svom portalu https://digitalne-knjige.com/:


https://digitalne-knjige.com/?p=5350&fbclid=IwAR1dIb-xbt7zWJvcv3tDDxcQ0NXAWQ_xS7zTEa8fAJB2UIz4EyuhkS8Nvro

''Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala https://digitalne-knjige.com/
———–

Tanja Repinac

Bilješka o pjesnikinji:

Njeno ime je Tanja Repinac, nadimak Wendy Tanja, rođena je 19.12.1960., majka četvero djece, udata. Završila je Pedagoški fakultet u Osijeku, smjer „Predškolski odgoj”. Živi u mjestu Satnica, Valpovo, sa suprugom i četvero djece: suprug Darko, djeca Juraj, Leonora, Ivana i Mislav.

Ona samo slijedi put svoje duše, koja je tako čarobno vodi u svoj svijet, koji nema kraja, iz jedne dimenzije u drugu, u kristalnu dvoranu gdje se ljubav zrcali u tisuću boja, gdje čak i boje prestaju biti boje, jer ljubav isključuje sve i ostvaruje sve.

Ovo je njena prva zbirka poezije, znakovitog naslova “Lanterna moje duše”.

———–

E-mail

wendy.tanja@gmail.com


———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu https://digitalne-knjige.com/:

“Lanterna moje duše“; digitalne knjige, 2016.

http://www.digitalne-knjige.com/repinac.php

———–

Naslovnica knjige:



———–

Zajedničke zbirke poezije:

Njene pjesme dostupne su i u zajedničkoj zbirci poezije:

“Kapi rose”, Anđe Jotanović, Željke Košarić – Safiris, Tanje Repinac, Jadranke Varga i dr. Zlatana Gavrilovića Kovača


http://www.digitalne-knjige.com/kapirose.php

———–

Naslovnica knjige:





———–

Kritike:

RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE „LANTERNA MOJE DUŠE” TANJE REPINAC

Može li se riječ pretvoriti u tišinu, može li se dah zalediti prije izlaska iz tijela, može li duša poricati sebe?

Možda može, možda ne, ne znam, dok se promatramo u ogledalu vremena, dok ispitujemo konture svog lica, dok zamagljenim očima gledmo stvarnost – sve je moguće. Što je stvarnost? Ono što vidimo u ogledalu ili ono iza njega?

Ova slova što se nižu kao da su pobacana na tamnoj pučini života, kao da se iz zlatne zore ne vidi sjaj.

Ključ se nalazi u Ljubavi, jer se ona uvijek pokloni u svojoj uzvišenosti i tako dolaze razni ljudi, traže se u daljinama, hodaju sjenovitim stazama mračnog dna ponora i pognute glave odlaze u beskraj, tražeći još i još i još, ne dobivaju, jer to je suh izvor i tu nema ništa.

Odavno čovjek shvaća, da je to nasljeđe određeno naraštaju što se klanja palim anđelima u obliku čovjeka, odavno čovjek shvaća, da mir dolazi iz njega, a ne iz nekog nepoznatog suhog izvora, odavno je čovjek shvatio, da ono što leži u njemu, čeka samo pravi trenutak da povede njegov život onim smjerom za kojeg je rođen.

Traži se čovjek godinama, pronalazi se u sekundama, a to su trenuci kad sastavlja kaleidoskop Života i srce mu zabljesne u vatri spoznaje.

Jadranka Varga, pjesnikinja

———–

RIJEČ AUTORICE

Dragi moji čitatelji,

Lutala sam danima, čula sam plač pustinjaka u tami, kad se čovjek pitao gdje mu je bilo srce, dok je uspavano snivalo u tišini noći, gdje su mu bili misli, dok je na oltaru tamne zore palio svijeću života?

Ima li ga ispod punog Mjeseca, gdje je saznao tajnu života, otkud je došao i zastao ispod ovih zvijezda što se nebrojeno puta igraju tuđim sudbinama? Ispod stoljetnog hlada za vrijeme punog Mjeseca nema drugih sjena i opet u ogledalu čovjek gleda kako su njegove sjene zagrljene, zaigrane i skladne.

Svojim pjesmama pokušavam dosegnuti taj zaigrani mjesečev snop svjetla koji se tako varljivo savija oko nas, a i sama znam da je prolaznost života neumitna i da će se sve završiti opet na početku novog kruga inkarnacijskog putovanja kojeg svaka duša mora proći i prolazi.

Želim svojim čitateljima otvoriti jedna neotvorena vrata mog poetskog svijeta, koja su čitali rijetki na blogu ili na portalu www.magicus.info – kažem, čitali rijetki, ali sa srcem čitali, jer mnogi su čitali, ali srce je ostalo zatvoreno za prolaz tih stihova do dubine duše.

Ostavljam svoje poetske bisere mojim dragim čitateljima nadajući se da će u njima svatko naći za sebe bar jedan tračak mjesečevog svjetla.

Tanja Repinac, pjesnikinja,
—–

Uredio i obradio: Nenad Grbac''

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


https://digitalne-knjige.com/

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.