ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

25.12.2018., utorak

Sretan Božić!

Dragi naši, iz iskrenu zahvalu što ste uz nas već dvanaest godina, od srca vam želimo Božić ispunjen mirom, ljubavlju, radošću i veseljem, a u novoj 2019. godini obilje zdravlja, ispunjenih želja i snova!

Vaša Zaklada Ana Rukavina



- 00:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2018., srijeda

Održan 13. koncert Želim život

Dragi naši, na sinoćnjem koncertu “Želim život”, održanom u suradnji s našim medijskim partnerom Novom TV na glavnom zagrebačkom trgu, prikupljeno je 1.45 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina.

Naš humanitarni broj nazvali ste čak 233.211 puta te ponovno pokazali veliko srce i solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. Broj 060 9000 (cijena poziva 5 kn + PDV) je i dalje otvoren do 31. prosinca.

Beskrajno smo zahvalni na svakom vašem pozivu, donaciji i podršci kojom smo proslavili život 13. put zaredom i prisjetili se naše Ane.

Prikupljenim donacijama pomažete da i dalje nastavimo širiti Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te da mladim liječnicima iz Hrvatske, specijalistima ili specijalizantima hematologije i drugih srodnih specijalizacija, omogućimo stručno usavršavanje u najboljim svjetskim i europskim klinikama.

Od srca velika hvala!
- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2018., ponedjeljak

200 novih HLA tipizacija u studenom i prosincu

Dragi naši, primili smo izvješće iz Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju KBC-a Zagreb o novih 200 tipiziranih uzoraka u studenom i prosincu.

Uzorci su se tipizirali na tri lokusa: HLA-A, HLA-B i HLA-DRB1 te je sada broj tipiziranih potencijalnih darivatelja 57.024.

Hvala od srca svima vama koji ste se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, osoblju transfuzijskih centara u osam gradova u Republici Hrvatskoj, kao i svim našim dragim organizatorima akcija u cijeloj Hrvatskoj koji su pomogli da se što više potencijalnih darivatelja pridruži Hrvatskom registru i na taj način pruži nadu u ozdravljenje oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.
- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2018., petak

122 nova člana Hrvatskog registra u Zaboku

Dragi naši, na akciji održanoj u četvrtak, 6. prosinca u Zaboku u prostoru Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 122 novih potencijalnih darivatelja.
Ovu izuzetno uspješnu akciju održali smo u suradnji s ravnateljem OB Zabok, gospodinom Tihomirom Vančinom i djelatnicima OB Zabok kako bi se pomoglo oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.
Hvala od srca g. Vančini na pozivu i suradnji, djelatnicma OB Zabok na pomoći te svim mladim ljudima koji su se odazvali u tako velikom broju kako bi jednog dana dobili priliku pomoći oboljelim osobama.
- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2018., subota

13. koncert „Želim život“ na Trgu bana Jelačića!

Dragi naši, i ove godine, u utorak, 18. prosinca, Zaklada Ana Rukavina će održati tradicionalni, 13. po redu, božićni koncert „Želim život“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Koncert se održava u sjećanje na našu Anu i dvanaest godina od njenog preranog odlaska te kao zahvala svima koji su se tijekom ovih dvanaest godina na bilo koji način uključili i pomogli rad Zaklade.
Koncert za dvanaest godina Zakladinog rada i ove godine organiziramo u suradnji s našim medijskim partnerom Novom TV, a podršku će, kao i svih ovih godina, svojim nastupom dati i brojne zvijezde hrvatske estrade.
Kako bi u ovoj humanitarnoj akciji i koncertu Želim život uživali svi građani, Nova TV omogućit će izravan prijenos s početkom u 21 sat.
Kroz dvanaest godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te smo danas, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć dragih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.
Od početka rada Zaklade Ana Rukavina, uz pomoć dobrih ljudi diljem Lijepe naše, proširili smo Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na više od 60.500 darivatelja. Zahvaljujući zalaganju Zaklade Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 98 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.

Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada Ana Rukavina omogućila je stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad petero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Od 1. prosinca do 31. prosinca, pozivima na humanitarni broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom, građani mogu pomoći da se misija Zaklade Ana Rukavina i Anin san, i dalje nastavi (cijena poziva 5,00 kuna + PDV).

Zahvaljujemo na svakom vašem pozivu i veselimo se vašem dolasku!


- 12:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2018 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj