ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

27.10.2017., petak

748 novih HLA tipizacija u kolovozu i rujnu

Dragi naši, za kraj tjedna razveselilo nas je izvješće Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju KBC-a Zagreb o novih 748 tipiziranih uzoraka provedenih u kolovozu i rujnu.
Uzorci su se tipizirali na tri lokusa: HLA-A, HLA-B i HLA-DRB1 te je sada broj tipiziranih potencijalnih darivatelja 53.572.
Velika hvala svima Vama koji ste se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kao i svim našim organizatorima akcija u cijeloj Hrvatskoj koji su pomogli da se što više potencijalnih darivatelja pridruži Hrvatskom registru i na taj način pruži nadu u ozdravljenje oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2017., ponedjeljak

Zadrani se još jednom odazvali pozivu na akciju

Dragi naši, na akciji održanoj u subotu, 21. listopada u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge leukemija i limfomi Zadar u prostorijama Kneževe palače u Zadru, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 39 novih potencijalnih darivatelja.
Ova akcija održana je povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o mijelodisplastičnom sindromu u sklopu kojeg su Hrvatska udruga leukemija i limfomi i Podružnica HULL-a Zadar predstavili projekt „Znanjem do zdravlja“ gdje su domaći stručnjaci iz područja hematologije održali predavanje o načinima liječenja te kvaliteti života oboljelih od MDS-a.
Posebno predavanje o životu nakon transplantacije održala je gospođa Ana Mrčić koja je i sama bolovala od MDS-a, ali je unatoč bolesti, nastavila nizati pobjede u atletskoj disciplini troskoku te je trenutno aktualna svjetska prvakinja u troskoku. Bravo za gospođu Mrčić i njenu inspirativnu priču, od srca joj želimo što uspješniji oporavak!
Hvala svima koje priče poput one gospođe Mrčić potiču da se i sami pridruže Hrvatskom registru te hvala dragim Zadranima na odličnoj organizaciji i mladim ljudima koji su se odlučili upisati i pomoći onima kojima njihove matične stanice mogu značiti novu priliku za život!


- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2017., nedjelja

Akcija upisa u Hrvatski registar u Zaprešiću

Dragi naši, u srijedu, 25. listopada, od 11 do 13 sati, u prostorijama Veleučilišta Baltazar Zaprešić (Ul. Vladimira Novaka 23) u Zaprešiću održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija upisa u Hrvatski registar održat će se na inicijativu zaposlenika i studenata Veleučilišta Baltazar Zaprešić kako bi podržali rad Zaklade Ane Rukavine i na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica ili koštane srži. Ova akcija otvorena je za sve građane koji se žele upisati i pomoći ljudima u potrebi za transplantacijom koštane srži.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Ovu akciju Zaklada Ana Rukavina održat će uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja nam je putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2017., srijeda

Zaposlenici robne kuće IKEA Zagreb priključili se akciji Zaklade

Dragi naši, na akciji održanoj u srijedu 18. listopada u robnoj kući IKEA Zagreb u Rugvici, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dobio je 21 novog potencijalnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija u robnoj kući IKEA Zagreb održana je u suradnji sa zaposlenicima koji su prepoznali Zakladinu misiju širenja Hrvatskog registra te su odvojili vrijeme za oboljele u Hrvatskoj i svijetu.
Zaklada Ana Rukavina od srca zahvaljuje robnoj kući IKEA Zagreb i njenim zaposlenicima koji su se nesebično odazvali pozivu za pomoć oboljelim osobama u potrebi za transplantacijom matičnih stanica.
Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.
Materijali potrebni za ovu akciju osigurani su uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je Zakladi Ana Rukavina putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.


- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2017., srijeda

19 novih potencijalnih darivatelja na akciji u tvrtki Takeda Pharmaceuticals Croatia d.o.o.

Dragi naši, na akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u tvrtki Takeda Pharmaceuticals Croatia d.o.o. u Zagrebu, 19 potencijalnih darivatelja upisalo se u Hrvatski registar.
Akciju su organizirali djelatnici tvrtke Takeda koji su upisom u Hrvatski registar DDKMS željeli pomoći oboljelima u potrazi za podudarnim darivateljem.
Zahvaljujemo od srca novim darivateljima koji su se pridružili Hrvatskom registru kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj