Banneri za vaše blogove.







Za one koji ne znaju kako, u polju ispod bannera kliknite desnim mišem pa označite sve u tom polju, kliknite copy i na vašem blogu gdje bi stavili moj banner kliknite paste. Hvala svima koji se odluče staviti. Javite mi se kako bi ja vas mogao staviti na popis za posjete drugih blogova:
brncic@gmail.com


Purgerski rječnik

Servus

Želim vas sve ljepo pozdravit na početku ovog posta.
U zadnjih tj-dva ima podosta zbivanja kod mene u privatnom svijetu pa ću napisati ukratko o dvije velike stvari kojima se ponosim a vezane su za grad.
Prva stvar je ta kaj sam dao tiskati "Purgerski rječnik".
(naslovnica rječnika, foto: Ivan Brnčić)

Rječnik sam počeo skupljati još 2008.g za sebe. Neko vrijeme se nisam niti zabavljao njime kaj zbog posla kaj zbog drugih stvari. Pred 2-3g sam počeo ponovo skupljati riječi koje su se nekad govorile a danas ih se rijetko čuje u Zagrebu. U rječniku se mogu nači germanizmi, turcizmi, anglizmi i dr govorna područja koje se koriste u Zagrebu. Kako sam se počeo tada intezivnije bavit proučavanjem grada i njegovih zanimljivosti, rječnik koji sam skupio podjelio sam u grupi na Facebooku koju vodim "Zakaj volim Zagreb" jer sam smatrao da je šteta da ga čuvam samo za sebe. Tako sam ga podjelio u grupu gdje su ga članovi sa velikim oduševljenjem prihvatili te su počeli pisati riječi kojih su se oni sjetili. Nakon nekog vremena, rječnik sam bio prebacio u grupu "Starozagrebački izrazi" gdje su i tamo sa oduševljenjem dopunjavali rječnik.
Kada sam vidio da je interes za rječnikom veliki i nakon dosta pitanja di se more nabaviti - odlučio sam taj rječnik izdati. Nekoliko oglednih primjeraka je gotovo, samo čekam potvrdu datuma za promociju (koji će najvjerojatnije biti 11.ožujka 2013.). čekam još neke stvari pa da stavim i cijenu rječnika. To je inače mali đepni primjerak (doslovno stane u đep od hlača) na A6 formatu i ima 60 stranica. Bit će crno-bijelo izdanje a sve slike koje su unutra su moje vlastite fotografije grada. Rječnik je napravljen kao očuvanje najveće nematerijalne kulturne baštine - govora. Izdavanje rječnika je bilo popraćeno u medijima (novine -jutarnji list,portali - index.hr, televizija HTV i radio - soundset plavi, Hit FM..).


Uz rječnik, dogodila se još jedna jako dobra stvar zbog mog posta na ovom blogu - pas Pluto o kojem sam pisao pred nekih god dana - neće više bit usamljen i skriven od pogleda javnosti.
(Pas Pluto, foto: Ivan Brnčić)

Prije nešto više od god dana sam (na)pisao o jedinom spomeniku psu u Hr a sakriven je od pogleda i toga da se Zagreb pohvali još jednim "draguljem". Ovdje je taj članak .
Tekst je došao do ljudi koji su bliski gradonačelniku Bandiću te mu rekli za ovu vrijednost grada. On je bio oduševljen pričom i prijedlogom da se stavi na vidljivo mjesto. Gradonačelnik Bandić u pratnji suradnika :arhitekta Branka Silađina (koji je odredio mjesto gdje će se postaviti odljev jer je original napravljen od gipsa i krhak pa da se ne ošteti), Silvija Novaka (pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i kulure), Slavena Letice, Davora Jelavića, Darka Bekića posjetio spomenik koju su dogovorili mjesto gdje će bit postavljen. Odredili su mjesto u Bogovićevoj kraj ulaza iz Cvjetnog u Oktogon
Bogovićeva, idejni prijedlog mjesta gdje bi se preselio spomenik Plutu, foto: Branko Silađin

.. Evo i link do slika i poratnom tekstu
Nemrem vam opisati koliko mi je drago zbog toga.
Hvala vam još jednom kaj me pratitie i čitate, nadam se da budete i ubuduće.

Kaj velite (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Slike koje navedem mojim imenom - Ivan Brnčić, su autorske fotografije te ih se ne smije tiskati i umnožavati i sl bez predhodnog dogovora samnom. Kada kopirate neki tekst - molio bi da se stavi link na blog Već sam naišao na moje tekstove bez navođenja izvora ili autora. Tekst koji je ukošen - je citiran te će bit naveden izvor. Fotografije koje nemaju moje ime, treba djeliti na isti način, imenovati autora koji se nalazi ispod fotografije. Fala.



Kaj pratim
• Zagrebački kutak
• Zg-magazin
• Nepoznati Zagreb.blog.hr
• Časopis "Zagreb moj grad"
• Zdenko's corner
• GP-zagrebancije
• From Zagreb with love
• sekasmith2.blog.hr
• Prikriveni simboli grada Zagreba
• Portal Zagreb online
• ZGportal
• Zagrebačke mažoretkinje blog



Ako vam se sviđa neki post, slobodno kliknite da vam se sviđa (LIKE) :) niš ne košta a možete pokazati svojim frendovima ovaj blog :) Fala




Na današnji dan - Zagreb


Ovaj blog uređuje i vodi

Create Your Badge



eXTReMe Tracker
Brnčić Ivan (C) Zmay
Ovaj blog nema nikakve veze sa Zagrebancija TV i Zagrebancija portalom