Hotel za pse Zagrebački duhek

14.01.2021., četvrtak

PET SITTING - ČUVANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Pozdrav svima!

Budući da imamo dosta upita, željela bih napisati ponešto o pet sittingu kod nas, kako bih vlasnike pasa, mačaka i drugih ljubimaca bolje upoznala sa prilikama i uvjetima smještaja i boravka, te načinom čuvanja pasa, odnošenju prema njima i ostalim stvarima koje zanimaju svakog vlasnika.

Kako smo i sami vlasnici i ljubitelji pasa i životinja općenito, shvaćamo važnost dobrog smještaja i skrbi za ljubimce, posebno kada ste van grada! Pas postaje dio obitelji, i ako već nemate izbora i ne možete ga povesti sa sobom, sasvim sigurno da ga ne želite ni ostaviti negdje gdje bi mu na bilo koji način bilo loše! I tu počinju problemi i pitanja - gdje, kako, kod koga?
Pokušat ću vam odgovoriti na ova pitanja, opisati kako za psa ili drugog ljubimca izgleda jedan tipični dan i noć kod nas i olakšati vam odluku!

Dakle, što mi zapravo nudimo?
Mi nudimo uslugu čuvanja kućnih ljubimaca, najčešće pasa i mačaka te papigica, kunića, zamoraca, kornjačica, isl., pri čemu psi ili drugi ljubimci ostaju kod nas, sa ili bez noćenja - dakle može se dogovoriti za više dana, tjedana, ali i za nekoliko sati tijekom dana, nakon kojih vi dolazite po svoga ljubimca; ili, može se dogovoriti i samo šetnja, pri čemu pas ostaje doma kod vas, a mi dolazimo u dogovoreno doba, prošećemo ga i vraćamo natrag, provjeravajući da li ima dosta vode, hrane i svega potrebnog, što isto jako dobro funkcionira, posebice ako se radi o nekome s područja Maksimira, Kvatrića, isl.

Što psi i drugi ljubimci dobivaju dolaskom kod nas?
Psi, mace i ostali ljubimci kod nas dobivaju:
- smještaj - pritom psi i mace ne spavaju u boxevima već, baš poput naših pasa, normalno borave u kući, gdje im se napravi i ležaj od dekica i jastučića, isl. za noćenje - premda u 90% slučajeva preuzmu kauč, pa krevetiće malo tko doživljava...Tu i tamo poneka maca preferira pasji krevetić, a psi se ili pokušavaju ugurat u mačje krevetiće, ili se smjeste na kauč - nevezano za to da li netko sjedi na njemu!
- skrb u smislu higijene, četkanja i timarenja - psi i mace se redovito češljaju, a psi posebice ako se ide s njima u prirodu - recimo, do Maksimira, kada se nakon svake tekve šetnje dobro četkaju radi krpelja, bez obzira na Frontline, Advantix, ogrlicu i sl. sredstva,
- redovite šetnje - psi se izvode van usporedno s našima Lisom i Lady, a to je oko 4 - 6 puta dnevno, osim u slučajevima kada im je kretanje ograničeno zbog neke fizičke povrede, nedavnog operativnog zahvata, bolesti, starosti, ili sl.
Tako se psi izvode po našem uhodanom rasporedu, najmanje 4 puta dnevno, te nerijetko i više, i to: prvi puta između 6 i 8 sati, zatim oko 11-12 h, pa oko 16-17h, te između 20-21h. Taj se raspored odnosi prije svega na naše Lisu i Lady, a slijede ga i psi na čuvanju, osim ako nije drugačije dogovoreno s vlasnikom, zbog neke specifične potrebe psa. Napominjem da se psi kod nas izvode van dosta često, ne zbog tolike nužde, već su neki izlasci tu zbog igre i druženja sa drugim psima, kojih se okupi u najvećem broju primjerice svakodnevno oko 12 h, zatim 16.30. te oko 20 h - na opće zadovoljstvo i vlasnika i pasa. Imamo tu sreću da stanujemo pored livadice na kojoj je dozvoljeno puštanje pasa, što mi svi kvartovski ljubitelji naveliko koristimo, naravno!
- igru - svaki pas koji je do sada bio kod nas, proveo je nezaboravno vrijeme uz Lisu, Lady i druge pse, u igri, zabavi, natjeravanju po dvorištu i livadici za pse... Mace, uz pregršt igračkica, najčešće imaju i zabavu u vidu mene koja pokušava zaspati... Naime, vole mi raditi frizuru svake noći a spavaju najčešće na meni - i tome jednostavno nema pomoći...
- redovite obroke - s tim da hranu za kućnog ljubimca bilo koje vrste donosite sami - dakle, hrana je vaša, a u slučaju da je pas ili drugi kućni ljubimac kod nas više dana, a hrane mu ponestane - priskrbljujemo je mi, i to od iste vrste na koju je pas navikao, do vašeg povratka,
- u slučaju potrebe, zdravstvenu skrb i veterinarsku intervenciju - pri čemu ne mislim samo na sebe!

Mace se također ne drže u kavezima već se slobodno kreću dijelom doma predviđenog za mace, tako da nema interakcija sa psima, a mace su slobodne kao kod svoje kuće! Više o macama i njihovu smještaju možete pročitati i u jednom od ranijih postova posvećenih isključivo čuvanju mačaka!

Pokušat ću vam sad to sve bolje opisati konkretnim primjerom.

Kada pas dođe kod nas prvi puta, prvo se upoznajemo s njime i s vlasnikom, te nastojimo doznati o psu što više - što voli što ne voli, što smije što ne smije, ima li nekih stvari na koje je potrebno obratiti posebnu pozornost, npr. pati li pas od nekih alergija, možda ne smije jesti određenu vrstu hrane, ili se specifično boji neke pojave, drugih pasa, glasnog govora, ili sl., zatim, kako se slaže sa drugim psima - a pritom se upoznaje s našim psima, Lisom i Lady. Slijede i sve ostale stvari koje su bitne za zdravlje i udobnost vaših ljubimaca, kao na primjer, da li je pas steriliziran/kastriran; ako je kujica - kada se zadnji puta tjerala; da li psu treba više šetnje ili baš suprotno, u određenom momentu treba mirovati zbog, primjerice, nedavne povrede ili sl. - uglavnom, nastojimo prikupiti što više takvih informacija kako bismo psu mogli pružiti maksimum!

Potom se pas smješta, ako ostaje na noćenju (što u principu znači da odjuri s Lisom i Lady u sobu i počne s njima razbacivati igračkice, a one mu, sve sretne na pomoći, zorno demonstriraju i kako dignuti pločice parketa; tako da, vidite, jedan dio našeg sitterskog tima nudi i edukativni program, kojeg se drugi dio odvija najčešće u dvorištu, gdje se uče tehnike kopanja rupa u tlu, te potkresavanje trave i živice …)
Za to vrijeme mi preuzimamo pesekov ležaj i hranu, a ako nemate neki specifični ležaj (poput košarice, krevetića ili sl.), sve navedeno imamo i mi! Da ne spominjem i kaučeve za pse!

Psi se najčešće smještaju za spavanje u različitim sobama - radi našeg i njihovog mira, a u pravilu po izboru psa i to na način da mu mi sugeriramo mjesto, primjerice, u jednom djelu stana, da bi se on tamo ili zbilja smjestio, ili se radije sam preselio u neki drugi kutak koji mu se više sviđa.

Nadalje, psi se NE DRŽE U BOXEVIMA, već slobodno šeću po stanu, balkonu ili dvorištu, baš kao i kod sebe doma!

Dalje, psi NIKADA NE OSTAJU SAMI i bez nadzora, niti tijekom dana, niti tijekom noći, što bih također naglasila, što je mnogim ljudima jako važno! Na pse pritom pazimo ja i moj otac uz povremenu asistenciju naše vanjske suradnice, ovisno o gužvi i potrebama posla u određenom periodu!

A ponešto i o samim sitterima!
Ja sam po struci veterinarski tehničar, još jedna stavka koja mnogim ljudima ulijeva povjerenje, i to s razlogom, jer sam ipak kvalificirana pomoći psu u slučaju bilo kakve nezgode ili bolesti, i svakako znam prepoznati i na vrijeme reagirati na razno razne simptome.Da vas odmah umirim - takva "ne daj Bože stanja i situacije" se ne događaju kod nas, nadam se da nikada niti neće, jer prevencija bilo kakvih nemilih događaja kod nas je zaista jaka, no ipak - znati da postoji netko stručan u blizini vašeg ljubimca svakako puno znači!
Moj tata nije veterinarske struke, građevinac je u mirovini, ali je veliki ljubitelj i poznavatelj pasa, koji svakom pruža nesebično obilje pažnje, njege, šetnji i igre. Ovo sasvim lako možete i sami provjeriti i odete li do livadice za pse u Švarcovoj ulici, u Maksimiru - svi vlasnici pasa ga dobro poznaju, kao i mene, a i njihovi psi, kojima je nerjetko najdraža osoba, kojoj se vesele, igraju se s njom i nevjerojatno slušaju, osim njihovih vlasnika, naravno! Ma, čovjek jednostavno ima način sa psima; kuži ih i oni njega, i to je to!
Naravno, tu su i glavne majstorice, naše zlatna retriverica trinaestogodišnja Lisa i osmogodišnja mješanka Lady, sterilizirane, jako drage, nimalo agresivne i pažljive. One svakog dočekuju mašući repom, ni na koga se ne postavljaju niti nastoje dominirati i, kao i moj tata, jako su rado dočekane na livadici i omiljene kod drugih pasa! Dozvoljavaju drugim psima da nam priđu bez ljubomore, dozvoljavaju im da popiju vode i iz njihovih zdjelica, dozvoljavaju da se igraju s njihovim igračkicama! Ako su u pitanju mali psi, nema problema - premda je se u prvom trenu preplaše zbog njihove veličine, za čas se oslobode kad vide da im neće apsolutno ništa; štoviše, legnu se na pod da bi im bile u razini i strpljivo čekaju da pas shvati da ga neće povrijediti i da im može prići i igrati se s njima! Ma, mislim, Lisa je općenito jako dobar pseći psiholog, genijalna je, a isto je od nje pokupila i Lady! Svakom zna prići, i sa svakim nađe zajednički jezik, čak i s pesicama koje isprva reže na nju, ako se radi o onim ženkicama koje baš ne vole druge cure. Uglavnom, nikada nije bilo problema s drugim psima uz Lisu i Lady.
Štoviše, uz dobro društvo i obilje igre i zabave, i psu na čuvanju je puno lakše! Osim Lise i Lady, ima priliku upoznati i druge pse, primjerice, one na psećoj livadici i, u pravilu, dani kod nas i njemu protjeću poput pravog malog odmora! Niti u trenucima kada se rastuži i fali mu gazda, nije sam i ima oko sebe i ljudsko i pseće društvo, pa su takvi boravak i odvojenost ipak puno lakši za psa, ali i za vlasnika koji zna da mu je pas u dobroj sredini, s ljudima koji, s jedne strane, zaista iskreno vole pse, i s druge, imaju iskustva i stručnosti što im omogućava da se dobro brinu za njih u svakom trenutku!

I, na posljetku, last but not the least - cijena!

Cijena jedne pojedinačne šetnje, odnosno, obilaska životinje u mjestu naručitelja usluge iznosi 40 -50 kn/30 min., ovisno o lokaciji naručitelja usluge.
Cijena čuvanja psa na nekoliko sati (2-8 sati tijekom dana) tijekom dana je 40 - 60 kn.
Cijena dnevnog boravka(vrtić za pse) u trajanju od 8 - 10 sati je 80 kn.
Cijena noćenja bez dnevnog borvaka, ali s dvije uključene šetnje(večernjom i jutarnjom) je 80 kn.
Cijena cjelodnevnog boravka s noćenjem(24 sata) iznosi 150 kn.

Cijena čuvanja za mace kod nas iznosi 60 kn dnevno (dan i noć), a postoji i opcija u kojoj se maca posjećuje kod sebe doma, pri čemu je dolazimo obići, očistiti, nahraniti, promijeniti vodicu i malo je pomaziti! Ukoliko maca boravi kod sebe doma, cijena obilaska, hranjenja i čišćenja iznosi 40 - 50 kn po obilasku, ovisno o lokaciji gdje maca stanuje, odnosno, da li je u to uključen prijevoz ili maca stanuje negdje blizu, pa prijevoz nije potreban.

Cijena čuvanja manjih životinjica odnosno ostalih kućnih ljubimaca poput kunića, hrčaka, zamoraca, kornjačica, papigica, isl. je 30 - 50 kn dnevno, ovisno o broju životinjica istog vlasnika, veličini gajbice, dužini boravka, i td.
Takve male životinjice se dovoze s kavezima odnosno krletkama ili terarijima/akvarijima u kojima stanuju, te borave u njima i kod nas, uz povremeno puštanje tijekom dana - na što je većina zečeka, zamoraca, hrčaka i ostalih ljubimaca navikla doma!
Pritom se, naravno, puštaju na igru i šetnju u zasebnoj sobi i nemaju kontakata sa macama ili psima.
Kavezići/terariji ili gajbice se redovito čiste uz, naravno, redovito hranjenje, pojenje i zabavu (puštanje i igru).

POSEBNA NAPOMENA: Davanje redovne terapije, odlazak veterinaru u slučaju potrebe te odlazak po ključeve kod naručitelja usluge se NE NAPLAĆUJU!

Nadamo se da smo vam ovim postom uspijeli objasniti i predočiti sve što vas je zanimalo, i razbiti bilo kakve dvojbe!
Za sva dodatna pitanja i rezervacije, slobodno nam se obratite na e-mail: ivana@duhek.com a svakako posjetite i naše službene stranice "Zagrebački duhek", obrt za skrb i njegu o kućnim ljubimcima na www.duhek.com ili nas nazovite na broj: 091/7334 - 456 - Ivana

Kontakt: 091/7334 456 - Ivana
Mail: ivana@duhek.com
web: duhek.com

Oznake: socijalizacija pasa, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa


- 09:24 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2021 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2022 (1)
Siječanj 2022 (1)
Studeni 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Srpanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (5)
Prosinac 2020 (3)
Studeni 2020 (1)
Travanj 2020 (1)
Siječanj 2020 (2)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (1)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (1)
Listopad 2018 (1)
Prosinac 2017 (2)
Kolovoz 2017 (1)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Siječanj 2015 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (1)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (1)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (1)
Rujan 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)


I još pomalo svega...
  • Loading