Padeži

utorak, 20.04.2021.
Tko o komu/čemu, ja o... :)
Juros me sestra ugnjavila pričom o Kristinama Mandarinama, Avama, Nevenkama...
Nije bilo planirano, tema se nametnula spontano, kroz razovor nakon što je jedna od nas prokomentirala nešto drugo pročitano u novinama. Slušala sam ju neko vrijeme, ali mi se onda učinilo da predugo priča pa sam joj to i dala do znanja. Ne da predugo priča, nego da se predugo zadržala na temi koja mene ni najmanje ne zanima. Na to je ona rekla da šutim i slušam, jer da to isto i ja od nje tražim kad god se na moje povremene žalopojke ona umiješa nekakvim savjetom.
Odgovorim joj da to nije isto... ja obično odmah naglasim kako ne trebam savjet ili analizu događaja kojeg prepričavam; ja sam do tada već sve izanalizirala i donijela i zaključke i potrebno je još samo naglas izreći ono što me muči, jer će nakon toga moja muka biti puno manja... a ponekad čak, nakon što joj dam nekakav oblik - i smiješna.

No ona je odlučila malo me ispreklapati, pa je rekla kako sad ona ima takvu potrebu... na što sam ja onda njoj uzvratila kako to sve nema smisla, jer tema nema nikakve veze ni s njom, a ni sa mnom, i da ja nikako ne vidim razlog za takvim mučenjem mene, pogotovo što sam već jasno dala do znanja da mi je to mučenje. I da, uostalom, zašto inzistira na temi za koju se inače obje slažemo da je hrana za ljudski šljam, a da sve njih obično iskorištavaju pokvareni mediji kojima je stalo samo do zarade, i u tu svrhu im nije teško iskoristiti ni bolesne, psihički labilne osobe, kao ni s druge strane ljudsku potrebu da se naslađuje tuđom nesrećom, i tjelesnim i psihičkim nedostacima, u namjeri da istaknu i uveličaju svoje 'vrijednosti'...
Ne gledam 'rialitije', ne komentiram 'rialitije'...

Nije se dala odmah (ne znam što ju je primilo... nekakav zli demon valjda :O)... no polako smo ipak postigle nekakav kompromis - ona je smanjila doživljaj s traženjem argumenata kojima bi opravdala ovakvo svoje ponašanje, a ja sam prestajala biti stalno u pravu.
Nakon toga smo se ubrzo tiho rastale, svaka za nekakvim pametnijim poslom :)

A o komu/čemu/koga/s kim/čim vi...? :)Oznake: krpice sa zeljem/kupus s flekicama

<< Arhiva >>