Žuti kauč

četvrtak, 15.04.2021.


Stigao danas kauč. Za tatu, da ima na čemu sjediti u kuhinjici. Stari je već poprimio njegove obrise, a i mirise, tako da je zamjena bila neophodna i neodgodiva. I naručen je novi, i čekali smo ga kao da je zlatni, a nije.. nije čak ni žuti... onak' - zamalo da je, al' više je smeđi. No dobro, čekali i dočekali... da smo baš zadovoljni kaučem, i nismo pretjerano (pogotovo tata, gunđao je i da je tvrd, i nizak, i uzak...), al' kaže se - kol'ko para, tol'ko svirke... pa eto, tu je to negdje.
I zamijenimo mi odmah stari, i naradim se ja, i iznerviram i zamalo proplačem od muke (jeee... možete me tješiti ako želite, baš mi je bilo grozno :I)... ali uspijem nekako, pa sam se sad već malo i smirila.
E, al' nije tu priča gotova...
Ambalažu od trosjeda sam izbacila van, s namjerom da to kasnije pospremim, no onda se netko odlučio skućiti, i najavio svoj odlazak.
Mrmljao je nešto o povredi mačjih prava, dostojanstva i digniteta (i da ga hoću obilježiti kao svoje vlasništvo, zato što mu želim kupiti ogrlicu protiv nametnika, koji se na njega lijepe kao neki na med :O).... nisam baš sve polovila (ah... kao da ja i moram baš sve znati :O), i nije ga u toj odluci pokolebao čak ni ručak koji je zamirisao dvorištem...
Predomislio se tek kad je kiša zapljusnula cerek<< Arhiva >>