Zrće

subota, 17.08.2019.


Kad se prije dva tjedna moj nećak vratio s Ferragosto Jam festivala , pa odgovarao na radoznale upite roditelja i pričao kako se proveo i koje koncerte je sve posjetio, njegova mlađa sestra je za to vrijeme, s uzdignutim nosićem, hodala po sobi i drsko se ubacivala u razgovor i prekidala ga.

- Da - govorila je - neki mogu ići gdje hoće i kad hoće... a neekiii ne smiju ništa... - a kad je nastavila s prigovorima, aludirajući na to kako je i sama prije dvije godine htjela ići na taj festival, ali je roditelji nisu pustili, jer su smatrali kako je premlada za višednevno izbivanje od kuće bez nadzora starijih članova obitelji, pa sve to ponovila više puta, i već počela pomalo svima ići na živce, majka ju je tada 'poklopila' riječima - Aha, daj šuti... ti ćeš ići u 'Sodomu i Gomoru'... a kad se vratiš, onda ćeš sigurno i u crkvu otići.

S ljetovanja po morskoj obali, uključujući i nekoliko dana Zrća, i nećakinja se već odavno vratila, taman na vrijeme da se ne pretvori u stup soli, i kaže kako joj je tamo bilo odlično.
Njih dvoje se polako već vraćaju svojim obvezama, a ja sam, evo, konačno napravila ono što sam si odmah bila 'zacrtala' čuvši za njihove predstojeće 'avanture'.

Tema je već malo 'istrošena'... ali svejedno veseli :)


______________________________________________________________________________________________


Update:Što se tiče tortice, to je jako fini čokoladni mousse s narančom između slojeva sočnog biskvita - 'mokrog', čokoladnog biskvita natopljenog gustim sirupom.
Sve je pokriveno slojem čokoladnog ganachea.
Bilo je i nešto viška, to je završilo... a gdje - pa u čašama, jasno :D

Colonia - Sve oko mene je grijeh

Colonia - Feniks
Oznake: like a pig in mud

<< Arhiva >>