Babilonska kula 2

četvrtak, 29.07.2021.
Vrijeme je repriza, svi posežu za njima, pa tako i ja, s vremena na vrijeme.
No... pa dobre su reprize kome ih je B(l)og dao :O

Prije skoro godinu i pol radila sam Croquembouche, malu kulicu od skoro savršeno jednakih mini profiterola (nešto kao malene princes krafne), kako u postu i piše.
Razgradila ju poslije i pojela.______________________________________________________________________________________________Originalni post - 27.2.2020.g.Babilonska kulaCroquembouche, zapravo (s tom kulom babilonskom se ja samo malo zezam...)... dakle, još jedan francuski klasik, poznat još od davnog 16-og stoljeća, koji se i danas rado sprema, ponajčešće na svadbama, krštenjima... i sličnim proslavama.


Croquembouche je visoki stožac sastavljen od mnoštva profiterola punjenih kremom, koje su međusobno ljepljene nitima od karamele. Obično na podlozi od krokanta s bademom.


(Kod izrade ovog deserta se vrlo lako može završiti i na 'hitnoj'... ja nisam, ali sam se ipak malo opekla, i tako na dlanu zaradila maleni srcoliki mjehurić :)))


Navodno, najveći croquembouche do sada izrađen, bio je visok 4.5 m. Možda ih je negdje bilo i većih... no, ovaj je zabilježen kao takav - najveći ikada.


'Kulica' koju sam ja gradila, umjesto krafni za poklade, nije bila ni približno toliko visoka - više je bila kao mala jestiva 'igračka'. Izrađena od jako malenih profiterola punjenih kremom od čokolade i naranče.


Gradila, gradila... pa na kraju i razgradila, kako je već i red s ovakvim građevinama :)


______________________________________________________________________________________________I to je bio prvi pokušaj gradnje kule... a pokušaj drugi nije kula nego uzgoj savršenih 'Sunstream' rajčica u mome mini vrtu...
E, i što dobijete?
Dobijete ovakvo čudo gdje svatko svoju politiku vodi... ili ne vodi.. :O
Vidi ovo - jedne bi ugrađivale i implantate, dok druge ne bi čak ni rasti htjele... a sve su imale iste uvjete za rast, nemaju čak ni opravdanje da su neke ranije došle na svijet pa tako sve sebi prigrabile.
Mislim... strašno :I

Al' samo je jedna ovakva grupica bila, pa sam ih išla odmaknuti od onih drugih savršenih (manje-više)... da ih ne kvare, je li :OPa i njih razgradila (a što dijete zna što je 200 kila... uzme i nosi)... idem ih sad iznijeti na sunce da dođu malo k sebi.
No... a kakve vi rajčice više volite... i kupujete, na kraju krajeva - ovakve nejednake/nesavršene, ili ipak one savršeno jednake 'pod konac'? :)Pitam se pitam...

srijeda, 28.07.2021.
Jeste li vi primijetili kako je naš Blogy, koji je sada već novi stari Blogy, postao popustljiv i mekan prema drskim i manipulativnim blogerima koji se, u posljednjim mu danima na čelu naše male blogozajednice, izruguju čvrstoći njegove i ljevice i desnice...
A još nedavno je taj naši novi budući stari Blogy tvrdio kako je dovoljno mlad, pa samim time i drzak, tako da s lakoćom i bez grižnje savjesti može skinuti... otepsti s ramena svakoga tko se usudi tamo mu se uspeti...

Što vi mislite što je razlog ove nagle Blogyjeve mekoće... je l' to možda prije odlaska 'sređuje svoje račune', je l' ga možda napao sindrom Ebenezera Scroogea, odnosno - jesu li ga možda posjetili admini prošlosti koji su mu ukazali na neke njegove strašne propuste. ili je Blogy jednostavno - ostario... pa izgubio i drskost i drčnost, hrabrost da se sam samcat suprostavlja razularenoj masi od dvadesetak blogera (ha, ima više? A de... nećemo sad sitničariti... uostalom, ima i onih koji imaju po deset blogova :O).
Je li to naš Blogy izgubio svoj 'mođo' i osjećaj za filing - žezlo i kuglu koje svaki admin mora posjedovati, jer je bez njih tek poluadmin...
Strašno... evo, što više razmišljam o ovom problemu, to me više jeza prolazi, i crne slutnje se nadvijaju nada mnom...

Dragi moji blogeri... znam da nije dobar vladar, znam da je nemilosrdan prema starima i nemoćnima, znam da konstantno obezvrjeđuje vaše savršene uratke i uskraćuje im svjetla naslovnice... ali, dragi moji, ja sam shvatila, i došla sam vam reći o čemu se radi - Blogyju je netko nemilosrdan ukrao njegov 'mođo' i ne želi mu ga vratiti, i zato sada njegova i ljevica i desnica drhte (nemoj da bi netko zloban pomislio da je od alkohola :I) i zato se sve čini tako strašno naopako!

Klocky me molila da organiziram nešto za nju, ali ja mislim kako je ovo s Blogyjevim 'mođom' ipak puno hitnije.
Budite dobra srca... ipak je Blogy premlad da bi već sada postao mek i popustljiv... pošaljite mu malo svojih dobrih vibracija, svog 'mođa'... dio svoje mladenačke drskosti i čvrstoće, e kako bi on vama sutra mogao uzvratiti jednakom mjerom, kako je i red od svakog pravog admina.
Jer... samo dobro se dobrim vraća.

Neš' nisam kuhala 2

utorak, 27.07.2021.A ak' se već ništa ne kuha i ne jede (yeah... right...), e onda se pije (vozači, naravno, samo vodu i sokiće) :O


Kojim napitcima se vi hranite ovih dana?<< Arhiva >>