Coq au Vin

utorak, 13.10.2020.






Picek u vinu... još jedan poznati i prepoznatljivi klasik francuske kuhinje.
Za ne povjerovati kako ukusno može biti nešto ovako grdo.

Napravila sam nešto sitnih propusta ovaj puta, skoro nevrijedno spomena (u umak je mogla ići i mrvica smeđeg šećera i sl). Drugi puta ih sigurno neće biti.

Kako se picek radi dva dana (preko noći treba odstajati u marinadi od vina), ja sam pošteno ogladnjela, tako da se čudim kako je od njega išta ostalo :)
A možda to i je tajna njegovog uspjeha... priušti nevinim blogericama-kuharicama cjelonoćne muke i maštanje o njegovom mekom i podatnom mesu (ja sam, naime, Coq au Vin radila od mlade piletine, a ne od pijetla), tako da kad se drugi dan nađe na stolu, one više ništa ne pitaju... samo ga raskomadaju...


Mali problem nastane jedino ako se istovremeno ispeče i svježi kruh. Pa dok je on još onako vruć i gnjecav, a maslinovo ulje za točanje u blizini... to onda polako prerasta u veliki problem cerek
Ah... prijeći ću u vegetarijance!

Hm...da...





























Ijao...

nedjelja, 11.10.2020.








Ono kad ti se ne da pripremati nedjeljni ručak, jer eto ima se nešto u hladnjaku, ako je tko gladan... i onda pogledaš naslovnicu bloga i ogladniš k'o nespašen...

I dalje se ima pojesti nešto na brzinu, ali glad je tolika da sad u marinadu od vina (žrtvovat ću pola onog što imam) ide čitavo pile.
Sutra ima da bidne Coq au vin.
Već oštrim žlicu i vilicu .njami





Jesenje proljetne rolice

petak, 09.10.2020.





A zašto ne.. ako može proljeće biti 13. u decembru, što ne bi moglo i 9. u listopadu...
Ovo bi bile vijetnamske proljetne rolice s kozicama... samo što su kozice toliko sitne da je meni neugodno u njihovo ime. Nekakve baby kozice... ali što sad... mislim da kupljenima u Slavoniji baš i ne bi trebalo gledati u ... veličinu.

Blblblb... baš sam fino zaljutila burninmadburninmadnaughty





























<< Arhiva >>