utorak, 23.09.2008.

YESEN U MOM GRADU

Autori: Jagna Pogačnik, Renato Baretić, Boris Perić, Nikica Petković
22.rujna /Profil Megastore/


Kesteni. Prvi pečeni, maruni, ljovranski. Šest kuna mala, četrnaest velika.
A meni u džepu samo tri. I nemam ništa drugo, osim Mirjaninog desnog dlana u svojem lijevom. A ona ima pedeset kuna, to znam. A ljovranski mirišu...

Ma ne kako črešnji. One Lovranske. Vere. Enver je partil z Kostajnice va Lovran, tako da su mu se i črešnji parile kako kostanji. Bez solda va žepu. .

Kažem Mirjani, i kesteni su neki afrodizijak, ali tu sam se nužno zajebo, jer što ako nisu???

A Mirjana šuti i ziher kuha nešto u glavi, ona govori skoro pa zagrebački, al kad misli, misli na svojem itji mitji broditji čakavskom, čuo sam je kako govori u snu. K vragu, ti lovranski maruni, to bi joj moralo taknut neki podučkanski živac, natjerati je da izvuče tih pedeset kuna iz torbice i kupi jednu malu... Ćošak Gajeve i Tesline, miris pečenih kestena, miris jadnog studentskog siromaštva... Samo da se riješe stvari na Wall Streetu, da Crobex opet skoči, bit će kestena, dotat ću disati plitko, da me miris ne takne...

Enveru je Crobex skočio nenadano. Lijevom rukom posegnuo je u pripadni joj džep ne bi li u njemu našao lipu koja bi, umnožena, mogla poslužit za kupnju kestena. Da, osmjehnuo se tako da ga je Mirjana mogla vidjeti, napipavši nešto veoma nalik kestenu. Jebeš lovu, pomislio je...

Ali, kao u kakvom kvadratu iz Stripoteke, nad kadrom u kojemu je bila samo Šimina nacerena šibenska glavurda, pisalo je: „Za to vreme, na drugom delu grada...“, a u oblačiću nad Šimom posprdna rugalica pravih fakera: „Stari, ne jebu momci nego novci, uahahahaha!“

Zašto me izostavljaju iz priče, i Boris i Renato, pa nije valjda samo zato jer se zovem Enver. A tako bih platio kestene, sve kestene, samo da s njima mogu da sednem za šank iz onog oblačića nad Šimom iz Šibenika.

Envere, crni sine, kolko love imaš? - pitaju ga ona dva.

- Nije to lova,to je moj san.Ja ne volim lovu.Ja volim sanjati.
Ja mrzim lovu,ja volim sanjati i pavati.Moj san je lijepota.

Ovo je upad kritičara na vaše gluposti ovdje gore. Dečki, zašto ste stali? Što će biti s Enverom? Ja sam znatiželjna. Ovaj Nikica lijepo krene, ali nema vaši odgovora na njegove napade inspiracije. Da nije male Tie, propao bi cijeli roman. Idemo!

Enver nikad nije bio lijep. Dapače. Pročitavši onaj dio koji je napisala Tia, odlučio se povući iz romana u nastajanju. Ali kako to učiniti... ako je ičiji san ljepota, mislio je Enver, gdje je moje mjesto u tom snu. Među kestenjem?

Enverovo mjesto... bože, nije ga želio... sve deseterci, gange, što je to? Deseteracki dvostih, rekose mu, gdje je drugi stih alibi da se prvi na nesto rimuje. Što li?

Odjeb je definitivno lansiran, moj Envere, jebga...

Graund kontrol tu Enver,,

Nastavlja se.................

- 16:54 -

NASTAVI PISATI (2) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2008  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Rujan 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

YES.ZGB

22. i 23. rujna u Profil Megastoreu pisci Jagna Pogačnik, Renato Baretić, Boris Perić, Nikica Petković, Rujana Jeger i Dalibor Šimpraga započeli su ovaj YESENSKI BLOG.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u pisanju ovog blog romana...

... i postanete dio zagrebačke priče YES.ZGB