moja priča... moji snovi... https://blog.dnevnik.hr/www-somethinglikecarry-com

srijeda, 28.09.2016.

Zašto se (ne)družiti s muškarcima?!

Imati muškog prijatelja puno je prednosti i mana. Zašto baš njima možemo reći neke škakljive priče iz našega života, a zašto pak ženama ne možemo? Jesi li muškarci bolji u čuvanju tajni i zašto i žele li oni uopće samo prijateljstvo do nas?
Muškarci su tu za nas, ali je li to samo prijateljstvo ili ipak žele nešto više?

Prolazeći kroz neka razdoblja svog života shvatila sam jedno. Muškarci mogu biti prijatelji, ali nikada ne mogu zamijeniti ženu. S njima uvijek mogu pričati o ženama,muškarcima,seksu... No, moraju li oni i mogu li uopće slušati o tome kako prolazim tešku menstruaciju i hoće li me oni tješiti i gledati sa mnom filmove uz čokoladu nakon bolnih prekida? Moj najbolji prijatelj A.uvijek je uz mene. Uvijek me zove kad me treba za savjet ili me sasluša ako ja trebam koji. Kad je prolazio prekide bila sam uz njega na ženski način. Držanja za rame i pričala tokom noći. On je meni, u drugu ruku, bio tu na drugačiji način. Nakon prekida uvijek je govorio ''Zašto?'' i nakon moje priče je odgovarao sa ''Jebi ga. Nije to to.'' Zašto muškarci ne mogu dati konkretan savjet s muške strane?! Da li se štite ili ne žele odavati neke muške stvari? A opet, ako i daju neki savjet sa svog stajališta hoće li mi to uopće pomoći sa svakim muškarcem? Je li isto ako mi određeni muškarac da savjet za drugog muškarca? Ok,nisu svi isti i ne vrijedi mišljenje jednog za svakoga, ali zašto žena uvijek pogodi moje osjećaje i na što misli, a muškarac ne. Ili jednostavno ni ne pokušava. Ako ženi kažem da me muškarac prevario ona će reći '' Idiot, nije te vrijedan. Svi su isti(barem većina). On je uvijek bio takav, očito. Samo to nisi znala.'' Muški odgovor za isto bi bio '' Ma jebi ga. Naći ćeš drugog. On je svinja. Drugi su bolji.'' Ali što ako se to desi sa sljedećim? Odgovor ne može biti isti. Ne vrijedi to za svakoga. Zašto svaki muškarac misli da je tim glupim savjetom pomogao. Bilo bi mi lakše da kaže ''Možda mu daješ premalo seksa?'' ili ''Možda si mu prenaporna.'' Ne bih se uvrijedila. Je l' realno,možda i jesam. Ne znam zašto se muškarci boje povrijediti ženske osjećaje. Neću plakat, neću se ljutit samo trebam savjet. S muške strane. Dovoljno se znamo da ga kažeš.

Muškarci su dobri prijatelji. S njima nema ogovaranja, nema stresa, nema toliko iznevjerenosti, ali muškarci ne znaju sa ženskim osjećajima samo žene i to je, usudila bih se reći, glavni problem prijateljstva s njima. Ne kažem da se nužno morate odreći muških prijatelja. Samo kažem da ne možete s njima dobiti ono što možete i sa ženama. Iako će s njima biti puno skandala, puno tračeva, puno sukoba, ali ni jedan muškarac ne može zamijeniti žensku prijateljicu. Govori vam žena s deset muških prijatelja i jednim ženskim, ali zbilja. Haha. Žao mi je i nerado to priznajem, ali tako je. Nabavite žensku prijateljicu ili nekog gej frenda iako ni to neće biti isto kao srcedrapajuća ženska spika. ( Svakako mi pišite ovome. Želim čuti nešto s MUŠKOG stajališta.)

Pisat ću vam... sretan

28.09.2016. u 19:25 • 16 KomentaraPrint#^

utorak, 13.09.2016.

Riskiranje u životu... Da ili ne?!

Osmi mjesec,nema objava. Znam. Žao mi je, ali nisam imala vremena. Na poslu je bila gužva, živjela sam s tetom(privremeno), čula sam se s Gospodinom Savršenim što više.Možda najbitnija vijest tog osmog mjeseca je ta da sam rekla svojima za D.-a i oni su prvo popizdili. Zatim sam rekla da se selim tamo. Onda su opet pizdili i na kraju kad sam rekla da ga volim i to je to. Smilovali su se jer ne žele da odem od njih na taj način.

Naravno, oni su neke stvari uvjetovali, neke sam ja. Na neke uvijete sam pristala, a na neke ne. Kakogod bilo, D.dolazi sad u 10.mjesecu i tada ćemo znat na čemu smo. Nas dvoje, prvenstveno. Planove mojih staraca ne želim tipkati jer mi se neda vračati na tu temu. Jako sam uzbuđena zbog selidbe! Jedva čekam da živimo skupa, spavamo u istom krevetu, da me zagrli rukama i priljubi se uz moje tijelo, da me ljubi svako jutro i kaže da me voli svaki dan. Da se ponekad posvađamo, da se pomirimo, da budemo brutalno iskreni, da imamo zajedničke stvari,aktivnosti. Da imamo i odvojene aktivnosti. Da si priznamo kad griješimo, da se tješimo kad je loše i smijemo što više. Da putujemo svijetom, da se ja veselim njegovom poslu i on mom faksu. Da budemo uspješni. Da pravimo djecu kad nam bude po volji. Da me prije toga zaprosi kad mu bude po volji. Da budemo najbolji roditelji ikada. Da se volimo i kad smo jako ljuti jedno na drugo.
Sve to želim s njim jer znam da to mogu dobiti od njega i da on to može dobiti od mene. On je sve te stvari nabrojao meni. Ja njemu nisam ništa od toga prva rekla jer su moje bivše veze bile totalno suprotno. Ljudi, vjerujte mi, osobu koja je za vas ili koja mora biti dio vaše budućnosti, možete prepoznati nakon jednog dana! Bila to prijateljica, dečko...Nebitno! Meni je s D.-om trebalo malo više jer nisam vjerovala da takav muškarac postoji IGDJE na planeti zemlji! No, očito da svatko ima tamo negdje osobu za sebe.Ona dođe, odmah, za 20 godina, za 30 godina, možda nikada. Možda dođe,ali ode. Možda je već tu, ali su vam oči zatvorene i ne vidite je. Jako puno toga u životu se mora riskirati za ljubav. Znam puno ljudi koji to nisu mogli. Koji su ostavili dečke da se baziraju na fakultet, koji su ostavili dečke jer su se uplašili vezanja, koji su ostavili dečke jer nisu mogli raditi bilošta drugo u životu. Da, znam. Ali isto tako znam koliko ih je pobjeglo od kuće zbog dečka, napusilo fakultet zbog dečka, odreklo se prijatelja zbog dečka! Ne kažem da tomora biti vaš slučaj i naravno da sve nabrojane stvari nisu dobre, ali samo želim reći da je nekada potrebno riskirati za lljubav puno više nego što se čini. Smtram da će osoba koja odustaje od fakulteta da bi otišla negdje za dečkom(npr. JA, prva) imati puno bolju i ljepšu vezu i brak od osobe koja je ostavila dečka zbog fakulteta i onda poslije fakulteta našla nekoga tek tako i udala se. NE KAŽEM DA JE SVIMA TAKO! Samo znam puno takvih slučajeva.

Bilo kako bilo, zapitajte se.... Koga ili što želite u životu i kako do toga doći? I ako ne riskirate nikada nećete znati kako je super osjećaj riskiranjem uspjeti.

Pisat ću vam... sretan

13.09.2016. u 20:16 • 1 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.