Nogometni klub Orebić

petak, 28.02.2014.

1.ŽNL NASTAVAK PROLJETNOG DIJELA PRVENSTVA

Satnica početka utakmica i sudaca koji će suditi.


za bolji pregled kliknite na sliku.
NK SOŠK iz Stona, odustao je od natjecnja u 1. ŽNL za seniore, a razlog navode financijske prirode, kao i igrački kadar.
U proljetnom dijelu prvenstva 1. ŽNL, klubovi koji su trebali igrati sa SOŠK-om, biti će slobodni, a rezultat će se pisati 3:0 (b.b.).

- 21:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.02.2014.

2.KOLO ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG KUPA



DUBROVNIK - BŠK Zmaj protiv velolučkog Hajduka 1932 ,a Orebić protiv Ponikava igrati će u finalu NC Korčula – Lastovo, odnosno NC Pelješac. Rezultat je to današnjih utakmica 2.kola Županijskog kupa u kojem je u NC Ko-Lastovo u Veloj Luci Hajduk na svom Močnom lazu bio siguran i nije dozvolio nikakvo iznenađenje protiv županijskog drugoligaša Jadrana iz Smokvice. Golove za Velolučane dali su Tomislav Andreis i Damir Drušković. BŠK Zmaj je nakon pobjede u Žrnovu voljom ždrijeba bio slobodan u 2.kolu , pa će tako će nakon nekoliko godina stanke ljubitelji nogometa na otoku Korčuli moći ponovno vidjeti vječiti derbi dviju najboljih nogometnih momčadi otoka Korčule.

U NC Pelješac igrale su se dvije utakmice. Na Trstenici je gostovao susjed iz Trpnja, u dobroj i zanimljivoj utakmici postignuto je četiri gola u pobjedi domaćina. Golove za Orebić dali su braća Kordić , Ivan i Ante, te M.Turić, a za 'faraune' koji su prvi poveli gol je dao M.Perin.

U Putnikovićima službeni domaćini su bile Ponikve , protiv 'pravih' domaćina Putnikovića , minimalna ali zaslužena pobjeda kojom su osigurali finale protiv Orebića. Gol je dao Mario Ledinić, uz napomenu da Ponikve u drugom poluvrmenu nisu iskoristile jedanaesterac. U svakom slučaju lijep uspjeh momčadi koja je 'debitant' među županijskim nogometnim klubovima na jugu Hrvatske..

Domaćini finalnih utakmica, kao i datumi odigravanja istih još uvijek nisu poznati.

Rezultati:

NC Pelješac
Orebić: Orebić - Faraon 3:1
Putniković: Ponikve - Putniković 1:0

NC Korčula - Lastovo
Vela Luka: Hajduk 1932. - Jadran 2:0


U ostalim Nogometnim centrima Dubrovačko-neretvanske županije također se igralo 2.kolo kupa, a rezultati su slijedeći:
NC Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle
Gabrili: Croatia - Konavljanin 0:3 (bb)
Gruda: Slaven - GOŠK 0:2

NC Neretva
Opuzen: Neretvanac - Neretva 3:1
Metković: Metković - Jadran LP 3:3 (5:7 - 11m)

Marko Polo Sport .net

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.02.2014.

2.KOLO ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG KUPA



Danas su u prostoijama Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije izvučeni parovi 2. kola Kup natjecanja za seniore, podijeljenih u četiri skupine.

2. kolo, 23.02.2014., 14:30 sati

NC Korčula – Lastovo
Vela Luka: Hajduk 1932. – Jadran :
slobodan BŠK Zmaj


NC Pelješac
Orebić: Orebić – Faraon :
Ponikve: Ponikve – Putnikovići :


NC Dubrovnik – Župa – Konavle
Gabrili: Croatia – Konavljanin :
Gruda: Slaven - GOŠK :

NC Neretva
Opuzen: Neretvanac – Neretva :
Metković: Metković – Jadran LP :

- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 15.02.2014.

Kup... Zmaj teško protiv Žrnova,Orebić slavio na Haštriću, Faraon skinuo SOŠK-a


Subota je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bila rezervirana za Kup utakmice . Igralo se 1.kolo po skupinama, bolje reći 1/4Finala u četiri Nogometna Centra, od kojih su u dva i sa ovog naše područja NC Korčula - Lastova i NC Pelješac.

U 2.kolo plasmano su izborili BŠK Zmaj, Jadran Smokvica , Orebić, Faraon i Ponikve. Njima su se pridružili Hajduk 1932 i Putniković koji su u ovom kolu bili slobodni i nisu igrali utakmice.

U Skupini Korčula – Lastovo na žrnovskim Ruskovićima gostovali su prošlogodišnji pobjednici Kupa za područje DNŽ-e trećeligaš BŠK Zmaj protiv jesenskog prvaka 2.ŽNL-e momčadi Žrnova. Na ' ogradi' se okupilo oko 300 gledatelja koji su vidjeli teško izborenu pobjedu Blaćana koji su slovili za velike favorite. Zanimljiv početak u kojem smo već u prvih dvadeset minuta vidjeli su čak pet golova. Momčad trenera Igora Gudelja imala je pritom dva gola prednosti (1:3) ,a Žrnovci su do poluvremena ipak došli na 3:3 …Mirisalo je na iznenađenje, no početkom drugog dijela nakon jedne greške domaće obrane, fizički spremniji trećeligaš došao je do pobjedničkog gola . Blaćani su igrali bez šest-sedam igrača, no to ih ne opravdava da im je prva prava utakmica nakon priprema ispala po onoj staroj koja govori da se 'prvi mačići u more bacaju…S druge strane kapa dolje Žrnovcima, igrali su onako ako su jedino i mogli obzirom na broj odrađenih treninga - dakle zatvorenije, usporenije, na kontre iz kojih su postigli tri lijepa gola . Nažalost po njih gotovo 'ubile' su ih vlastite greške u obrani , sve golove primili su iz velikih kikseva, u kojima je, što je i razumljivo, do izražaja došlo neuigranost, odnosno nedostatak treninga. No pokazali su da uz malo ozbiljniji rad mogu i parirati i momčadima iz viših rangova natjecanja. Hat-trick 'žuto-crne kuneje' postigao je Ante Belić, dok su po dva gola na strani 'crvenih zmajeva' postigli Josip Šime Pedišić i Marino Tomičić.

Druga utakmica ove skupine nije odigrana, na smokviškoj Blatini trebao je gostovati Omladinac iz Lastova. Iz nepoznatih razloga Lastovci nisu stigli, pa je Jadran iz Smokvice bez borbe ušao u slijedeće kolo. .

U Skupini Pelješac derbi susjeda odigran je na Haštriću u Potomju. Jedan, plasmana u slijedeće kolo županijskog kupa vrijedan gol za Orebić dao je Mate Turić u 25. minuti utakmice.

Nominalno najveće iznenađenje dogodilo se u na igralištu Putnikovićima gdje je županijski drugoligaš Faraon iz Trpnja slavio na prvoligašem SOŠK-om iz Stona . Do poluvremena mreže su mirovale, a onda su Trpanjci preko dvostrukog strijelca Mate Čutuka ( 46. I 55.min) došli do zasluženog plasmana u slijedeću rundu natjecanja.

I ovoj skupini jedna je utakmica odlučena za 'zelenim stolom'. Rat iz Kune odustao je od natjecanja, pa su Ponikve, koje su trebali biti gosti u Kuni bez borbe ušle u 2.kolo.

Ždrijeb po skupinama je tijekom tjedna ,a utakmice sljedećeg kola Županijskog kupa igraju se u nedjelju 23.veljače.

Rezultati Županijskog nogometnog :

Skupina Korčula – Lastovo

Žrnovo – BŠK Zmaj 3:4 (3:3), Jadran Smokvica – Omladinac 3:0 (bb). Hajduk 1932 slobodan.

Skupina Pelješac

Grk – Orebić 0:1 (0:1), SOŠK – Faraon 0:2 (0:0). Rat – Ponikve 0:3 (b.b.),

U ostalim skupinama:

Jadran LP – Gusar 2:0, Maestral – Neretvanac 0:2 , Konavljanin – Župa Dbk 2:1

Utakmica u skupini Dubrovnik Župa dubrovačka – Konavle između Croatije Gabrili i Dubrovnika 1919. je odgođena, a u nedjelju, 16. veljače u Popovićima igraju Enkel i Slaven Gruda.

Slobodni su bili Neretva, ONK Metković i GOŠK.


Marko Polo Sport .net

- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 12.02.2014.

KUP NATJECANJE


za bolji prikaz klikni na sliku

- 22:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mateo Vodopić iz SOŠK-a u Orebić,na provjeri i dva juniora Zadra!

OREBIĆ – Trećeplasirana momčad jesenskog djela natjecanja 1.ŽNL-e Dubrovačko-neretvanskoj u proljetni dio ući će dodatno osnažena. Mateo Vodopić, dosadašnji član stonskog SOŠK-a od novi je član Orebića. Vodopić je u jesenskom dijelu bio drugi najbolji golgeter lige postigavši za momčad iz Stona ukupno 12 golova, samo gol manje od vodećeg Marinovića iz pločanskog Jadrana LP.

Pored Vodopića na orebičkoj Trstenici ovih dana na probu stižu i dva juniora prvoligaša Zadra. Predsjednik kluba Alen Stanišić i glasnogovornik Željko Bubeniček 'Buco' potvrdili su nam da je riječ je stoperu i veznom igraču koje će se pokušati nametnuti treneru Zoranu Sliškoviću u nekoj od predstojećih pripremnih utakmica 'peljeških kapetana'.

Marko Polo Sport .net

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #