West Side

05.06.2005., nedjelja

Terror Squad: True Story

Nakon prvog albuma "The Album" prošlo je dosta godina dok nam se ekipa iz Bronxa nije vratila sa novim albumom "True Story". Tijekom tih godina podosta se toga promjenilo u Terror Squad ekipi. Prva i najvažnija, a nažalost i tragična stvar je smrt njihovog glavnog čovjeka Big Puna koji je tragično preminuo. Nakon njegove smrti stvari su uglavnom išle nizbrdo pa je to rezultiralo i napuštanjem još dvaju članova, a to su - Cuban Link koji je odlučio napustiti TS zbog nesuglasica sa Fat Joe-em, i Triple Seis koji je isto tako odlučio napustiti staru ekipu. Tijekom tih godina jedino je Fat Joe koji se ujedno promaknuo u novog vođu TS ekipe imao uspjeha dok su ostali članovi polako padali u zaborav. Joey Crack je izdao dva solo albuma i doživio popriličan uspijeh u prodaji i na mnogim glazbenim top ljestvicama. On je upravo bio i glavni i odlučni inicijator za ponovno okupljanje Terror Squada. Iz prvobitne postave ostali su Joey Crack, Armageddon i Prospect a tu su i dva nova člana, atraktivna i stasom i glasom Remy Martin i pjevušavi Tony Sunshine. Pa eto tako album True Story bio je jedan od onih koje su ljudi sa strpljenjem očekivali jer svi su željeli čuti staru dobru ekipu iz Bronxa u novoj postavi i po prvi put bez Big Puna.Album se sastoji od 12 pjesama, a počinje pjesmom "Nothings Gonna Stop Me" gdje Fat Joe upoznaje publiku sa njim i sa svime u vezi njega i njegove ekipe. Pa tako na toj pjesmi čovjek koji inače samo pjevuši refrene Tony Sunshine odlučio je malo odrepat a Joey je odlučio probat pjevušit, sve to skupa je ispalo simpatično al nek se rađe oni obadvoje drže svojih uloga. Poslije nje slijedi pjesma koja je uz "Lean Back" postala ljetni hit a to je simpatična pjesmica "Yeah Yeah Yeah" bez prevelike tematike koju izvodi nova ubojita kombinacija Fat Joe i Remy Ma.

Nakon nje tu je najveći hit ovog albuma, a možda i najveći ljetni rap hit, pjesma "Lean Back", opet u kombinaciji Joey Crack i Remy Ma sa zaraznim i humorističnim refrenom kojeg ste se sigurno naslušali ovog ljeta u klubovima koji ide nekako ovako: "Said my niggaz dont dance we just pull up our pants and do the rockaway, now lean back, lean back, lean back"… Pjesma koja opisuje život članova TS-a i neizostavnu tematiku njihovih pjesama, a to je naravno njihov kvart, zloglasni Bronx.

Kao što ste možda i primjetili, na ovom albumu najviše se spominju imena Fat Joe i Remy Martin, a to je zato jer se njih dvoje nalaze na najviše pjesama. Neznam zašto je to tako iskombinirano, ali Armageddon se nalazi na samo tri pjesme, a po meni najkvalitetniji TS član Prospect dobio je mjesta na samo dvije pjesme. Stvarno pomalo iznenađujuće ali očito je tako odlučio big boss Joe. Od pjesama koje još valja spomenuti tu su pjesme "Bring Em Back" gdje je, kako samo ime pjesme govori, Fat Joe odlučio "oživjeti" dvojicu tragično preminulih rappera a ujedno i dvije rap legende - prvi je dakako Big Pun, a drugi legendarni rapper iz Harlema Big L. Tako je Joe uz dva "velika" rappera još jednom svima pokazao koliko nam zapravo nedostaju… Onda su još tu zanimljive pjesme kao što su "Take Me Home", "Streets of NY" pa "Terror Era" itd.

Pa tako da damo i zaključak ovom albumu - sve u svemu dočekao nas je zanimljiv album koji je vrijedan slušanja sa par jako zanimljivih stvari. Naravno mnogi će reći da to nije ni blizu prvom albumu od Terror Squada, ali vremena su se promjenila pa samim tim i TS.
Jedno veliko otkriće je dakako Remy Ma koju već mnogi prozivaju kraljicom NY, ali šta je je, ova cura stvarno zna repat i sa svojim provokantnim rimama potresa rap scenu. Šteta što malo više nismo čuli i ostale članove, ali eto tako je kako je. Terror Squad u novom izdanju sa novim zvukom ali starim sloganom BX STAND UP!!!

Tracklisting:
01. Nothing's Gonna Stop Me
02. Yeah Yeah Yeah
03. Hum Drum
04. Lean Back
05. Take Me Home
06. Streets of NY
07. Bring 'Em Back
08. Yes Dem to Def
09. Pass Away
10. Let Them Things Go
11. Thunder In the Air
12. Terror Era

- 20:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog je posvećen rapu i svemu o njemu...

WestCoast 4 Life Counter

Counters