West Side

31.05.2005., utorak

Master P.

Master P, najbogatiji hip-hoper na svijetu
opis slikeSve je kao u američkom snu: tridesetogodišnji hip-hop mogul iz New Orleansa rođen je u siromašnoj obitelji, ali do danas je prodao 50 milijuna ploča i uvrstio se s 249 milijuna američkih dolara na Forbesovu listu '40 Richest Under 40'.
Kada je otac Sex Pistolsa, Johnny Rotten, saznao od svog bankara da na računu ima šesteroznamenkastu cifru, inzistirao je na tome da iznos ostane tajna. Nekoliko desetljeća kasnije vrijede neka druga pravila. Danas je keš vrlo "kul", a što se Percyja Millera tiče, njega već odavno ne zanima koliko točno ima na računu.
"Ne moraš završiti Harvard da bi bio uspješan", kaže Master P. No puka ambicija očito tu nije bila dovoljna: Master P je očito pogodio ljude s juga u žicu, objašnjavaju svi oni sa strane, što možda govori i o tome da dečko i nije baš poznat u Europi. No, uz žicu za prepoznavanje onoga što ljudima fali, čini se da Percy ima i osjećaj za stil i pretjerivanje. Ako čujete da nešto zvecka ulicom "plink, plink", znajte da vam to ususret dolazi Master P i da na sebi nosi oko pola milijuna dolara, što u lancima oko vrata, što u dijamantima i zlatu na zubima.
No tek kada je filmska ekipa iz emisije MTV Cribs ušla u njegovo carstvo, gotovo je oslijepila od silne raskoši: Master P ih je proveo kroz 9 spavaćih soba i 6 mramornih kupaonica, da bi ih na kraju doveo do umjetnoga jezera i pokazao im svoj vozni park s 20 automobila.
Ako mislite da je frajer sve to nasložio samo od muzike, varate se. U igri su već odavno i putničke agencije, kolekcije igračaka, proizvodnja sportske odjeće i tenisica te, naravno, Telefonsex-Hotline.
Na pitanje novinara što mu je sljedeći projekt, Master P je odgovorio: "Želim stvoriti od svog sina Romea (12) hip-hop zvijezdu budućnosti", što mu je već donekle i uspjelo, jer se klinac već uspeo na vrh top-ljestvica. Mali navodno uopće ne dobiva džeparac i to samo zato što dovoljno zarađuje i sam od prodaje ploča i gostovanja po dječjim emisijama.
Jedini san koji Master P ne može ostvariti jest da zaigra za NBA, budući da mu za to nedostaje malčice talenta. No kad si već ne može kupiti to zadovoljstvo, nešto ipak može, a to je jedno privatno igralište za nabijanje lopte.

- 13:02 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Dr. Dre

Eminemov tata: Dr. Dre
Dr. Dre
Jednostavno najveći: uzmite Beatlese i Stonese, dodajte im još Jamesa Browna i don Vita Corleonea i - dobili ste Dr. Drea, kuma rapa i hip-hopa!

"Još tamo od Beatlesa i Stonesa nitko nije imao takav utjecaj na društvo i na popularnu glazbu kao Dr. Dre. On je jedan od najboljih svih vremena", rekao je nedavno Dreov dugogodišnji suradnik Jimmy Iovine. Iovine nije pretjerao. Štoviše, bio je umjeren: mogao je mirne duše dodati još Vita Corleonea i Jamesa Browna, pogotovo što se društvenog utjecaja tiče...

Dr. Dre je rođen kao Andre Young 18. veljače 1965. u zloglasnom Comptonu, južnom dijelu Los Angelesa. Prve dodire s glazbom imao je s tek četiri godine, puštajući glazbu na maminim zabavama. S petnaest je dobio svoju prvu miksetu te je, posudivši zatim dva gramofona, počeo oblikovati vlastitu glazbu, pod velikim utjecajem mamine zbrike ploča - funka, soula i slične glazbe. Svoj prvi glazbeni angažman mladi Andre imao je u opskurnoj funk skupini iz ranih osamdesetih World Class Wreckin' Cru, s kojom je nastupao na kućnim tulumima.

Budući Dr. Dre dobio je prvu pravu priliku zahvaljujući prijatelju iz susjedstva Ericu Wrightu, zvanom Eazy-E, koji je (šuška se) pokrenuo label Ruthless Records zaradom od dilanja droge. Eazy je 1988. postao poznat u rap svijetu zahvaljujući svom solo-albumu "Eazy-Duz-It", a 1986. je u okviru Ruthless Recordsa pokrenuo legendarnu rap skupinu NWA - Niggaz Wit' Attitude.

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA
Ekipa NWA, u sastavu Eazy-E (frontman, autor tekstova i financijer), Dr. Dre (DJ i producent), Ice Cube, MC Ren i DJ Yella, svojim je prvijencem "Straight Outta Compton" iz 1989. okrenula hip-hop naglavačke. Naime, dok su hip-hoperi američke Istočne obale, poput Public Enemyja, duboko zabrijali u političke vode (Afrika im je na koncu bila gotovo pupak svijeta), NWA su udarili sasvim drugim smjerom. Umjesto mitske Afrike, orijentacija su im bili gangsteri i dileri koje su svakodnevno mogli vidjeti kako šišaju okolo u skupim limuzinama, tulumare s najboljim komadima i međusobno se ubijaju s jednako nehajnom ravnodušnošću. Zvalo se to gangsta rap - rimovani životni stil gangstera i dilera kao nešto što je dečkima iz susjedstva uzbudljivo i vrlo poželjno.

I tako: "Life ain't nothin' but bitches and money", repala je petorka iz Comptona, slažući rime o uličnom nasilju, lovi, mržnji prema policiji i ženama, maratonskim orgijama i drogi. "Straight Outta Compton" je dostigao platinastu nakladu unatoč činjenici da su ga radiopostaje tvrdoglavo ignorirale, a pravi je rast popularnosti zabilježio tek kad su FBI i policijske udruge poslali izdavaču Ruthless Records pismo upozorenja zbog pjesme "Fuck Tha Police".

Nakon financijskih sukoba, iz benda je 1990. otišao Ice Cube te pokrenuo uspješnu solo karijeru. Nakon toga, sastav je izdao neuspješan EP "100 Miles and Runnin'" (1990.) te 1991. album "Efil4zaggin" (Niggaz 4 Life, pisano obrnuto). Nakon 1991., Dre je odlučio napustiti NWA, već debelo u pregovorima s kontroverznim poduzetnikom Marionom 'Suge' Knightom oko osnivanja nove etikete Death Row.

Za Dr. Drea to je bilo prilično divlje razdoblje. 1991. bio je uvjetno kažnjen zbog napada na voditelja jedne TV emisije. Četiri godine poslije, uvjetna će postati zatvorska od pet mjeseci - ponovljeni napad. "Morate shvatiti da sam s dvadeset godina imao kuću, Mercedesa, Corvettu i milijun u banci, sve to prije nego što sam mogao legalno kupiti cugu u samoposluzi. A kad uzmete tipa iz Comptona pa ga stavite u jebenu vilu, ne možete mu prodavati muda pod bubrege", pričao je poslije Dre.

Suge Knight je, kaže legenda, držao NWA-ova menadžera na nišanu dok jadnik nije precrtao Dr. Dreov ugovor. Dre i Knight potom zajedno pokreću nevjerojatno uspješnu etiketu Death Row Records. Na krilima Dreova prvog i najpoznatijeg albuma "The Chronic" iz 1992. te singla "Nothin' But A 'G' Thang", Death Row postaje prava rap dinastija. Dreov G-Funk, pravac koji je kombinirao gangsta-rap s opuštenim funky melodijama, postao je zakon u hip-hop svijetu.

Godine 1993. izlazi i prvi album Snoop Doggy Dogga (pravim imenom Calvin Broadus, danas samo Snoop Dogg), "Doggystyle". Dreov polubrat Warren G također je postao zvijezda. Sam Dr. Dre obnovio je suradnju s Ice Cubeom na albumu "Natural Born Killaz" iz 1994., ali osim toga se nije bavio vlastitom glazbom. Snoop, član Insane Cripsa, bande iz Long Beacha, otišao je malo predaleko sa svojim gangsta životnim stilom. Nakon svađe, Snoopov tjelohranitelj McKinley Lee iz automobila ubija lokalnog gangstera Michaela Woldemariama. Zajedno s njim, i Snoop je optužen za ubojstvo. Tri godine kasnije, oslobođeni su, uz masnu izvansudsku odštetu obitelji ubijenog.

Još jedna velika zvijezda Death Rowa bio je Tupac Shakur, kojega je Dreova produkcija na slavnom albumu "All Eyez On Me" iz 1996. također pretvorila u ikonu u koju svi bulje trežeći glazbenu inspiraciju.
ZBOGOM ORUŽJE, DOBAR DAN, EMINEM!
Nakon izlaska iz zatvora 1996., u Dr. Dreu se nešto prelomilo. "Kad je novac ušao u igru, u Death Rowu je prestalo je biti zabavno." Prvo je Tupac 1996. ubijen u automobilu Sugea Knighta, potom je Dre na svoje oči vidio kako mlate nekog nesretnog tehničara Death Rowa koji je imao peh da krivo premota kazetu i onda je bilo dosta i previše. "Osjećao sam da je vrijeme da Dre ode i napravi vlastiti posao."

Otišao je, proglasivši smrt gangsta-rapa. Pokrenuo je vlastitu etiketu, Aftermath Records, koja je 1996. godine startala prilično neuspješno Dreovim drugim (i najlošijim) albumom, "Dr. Dre Presents: the Aftermath". Tada već obiteljski čovjek, Dre je odlučio ublažiti svoju hardcore liriku, no upravo je njegova žena Nicole javno zatražila povratak starog opakog Drea.

U međuvremenu, u Death Rowu je uslijedio potpuni raspad sistema: etiketa je 1997. godine nestala, a Suge Knight je zatvoren zbog reketarenja. Iz zatvora je izišao tek prošli mjesec - najavljujući izdavanje Greatest Hits albuma s materijalima Snoop Dogga i Dr. Drea, što će sasvim sigurno uzvitlati još dosta prašine.

Iste godine, Aftermath je krenuo putem uspjeha zahvaljujući sasvim slučajnom otkriću demo-snimke nepoznatog bijelog rappera iz Detroita. Radilo se o Marshallu Mathersu, zvanom Eminem. 1999. izdan je njegov debi album, a ta godina bila je godina povratka i za samog Dr. Drea, koji je u studenom izdao vlastiti album, "Dr. Dre 2001".

Obnavljajući suradnju sa starim kolegama Snoop Doggom, Nate Doggom i Kuruptom, album je prodan u šest milijuna primjeraka. Iduće godine, Dre je krenuo na veliku "Up In Smoke" turneju, zajedno s Eminemom, Snoop Doggom i Ice Cubeom, na kojoj su zaradili 24 milijuna dolara. U međuvremenu, vezao je ugovorno i niz novih glazbenika, poput Xzibita, Hittmana, Snoopova štićenika Lil' Bow Wowa, no bio je dovoljno mudar da odbije zabludjelog pop-dinosaura Michaela Jacksona, koji je želio da baš Dre producira njegov sljedeći album.

Tužbom od 10 milijuna dolara te žestokim javnim istupima, Dre je bio je jedan od ključnih faktora u "tihom ubijanju" Napstera. "Ne mogu nikome dopustiti da stane između mene i prodavanja glazbe i prehranjivanja moje obitelji. Mislim da oni u Napsteru pokušavaju učiniti baš to", izjavio je za CNN, što zvuči pomalo neobično za milijunaša njegova kalibra.

Povodom prošlogodišnjeg ulaska u postav Experience Music Project, glazbenog muzeja u vlasništvu Microsoftova suosnivača Paula Allena, Dre je rekao: "Osjećam se nevjerojatno. Još uvijek sam u igri, i to na samom vrhu. Zapravo, osjećam se pomalo staro."

Što god tridesetšestogodišnji Dre mislio, u glazbenom smislu sasvim sigurno nije star. To je i dokazao producirajući ove godine pregršt hitova.

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2005., ponedjeljak

Eminem

Osobni podaci:

Pravo ime: Marshall Bruce Mathers III
Rođen: 17.10. 1972. u Kansas City-u

Biografija

JEDAN od najzanimljivijih rappera današnjice, Marshall Bruce Mathers, poznatiji kao Eminem, počeo se baviti rap glazbom još u osnovnoj školi.

U dobi od 12 godina preselio se u Detroit s majkom. Počeo se baviti hip hop glazbom još kao dječak u školskoj blagavaonici repajući pred prijateljima, i uspjeh u glazbi je uskoro postala njegova životna ambicija, zbog koje je odustao od škole i radio neko vrijeme teške fizičke poslove za male novce.

Nakon što je neko vrijeme bio polovica dueta Soul Intent, Eminem je izdao svoj prvi solo album nazvan "Infinite" 1996. za nezavisnu izdavačku kuću Web Entertainment. Govoreći jednom prilikom o "Infinite", Eminem je rekao: "Taj album mi je pomogao da se odredim kao izvođač, da odaberem svoj stil, da odlučim kako želim zvučati i kako se želim prikazati svijetu." Album nije bio veliki komercijalni uspjeh, ali je Eminemu bio vrijedno iskustvo što se tiče snimanja i izvođenja.

1997. Eminem osvaja drugo mjesto na freestyle natjecanju, koje je bilo dio Rap Olimpijade koja se te godine održavala u Los Angelesu. Razočaran slabom prođom albuma "Infinite", Eminem sam financira (i pritom ostaje bez novčića) i izdaje svoj drugi solo materijal, projekt nazvan "The Slim Shady EP".

Album je bio zapravo napad na lokalnu glazbenu industriju i neke ljude iz te branše, ali i na život općenito. "The Slim Shady EP" je izazvao velik interes underground rap scene, što je Eminem iskoristio te poslao "Infinite" na adresu velike izdavačke kuće Interscope Records. Ljudima iz Interscope se album svidio.

Od nastupa u legendarnom rap show programu - The Wake Up Show, preko suradnje s glazbenicima poput MC Shabaam Sahdeeq-a i Kid Rocka, Eminem je postajao sve popularniji i prisutniji u medijima. Tako ga je jednom prilikom čuo i legendarni rap producent, bivši član N.W.A., Dr. Dre, pri čemu je bio tako oduševljen Eminemovim nastupom da je u roku od dva tjedna potpisao za Dre-ovu etiketu Aftermath.

1999. je definitivno bila Eminemova godina. Poduprijet Dr. Dre-om, najavio je svoj dolazak singlom "My Name Is", na kojem se prostački ismijavao svojim roditeljima, Pameli Anderson, i više-manje svakome koga se sjetio. "My Name Is" preko noći postao je hit, pjesmu su neprestano vrtili po raznoraznim radio stanicama.

Nošen krilima slave, Eminem izdaje "The Slim Shady LP", pri čemu je jedan od producenata albuma bio i sam Dr. Dre. Album je u tjednu u kojem je izdan skočio na broj 2 Billboardove top liste albuma. Tekstovi sa "The Slim Shady LP" izazvali su kontroverze, a Eminema je američka "moralna većina" odmah proglasila homofobičnim drogerašem. Pjesma "97 Bonnie and Clyde" također je izazvala zgražanje javnosti, naime ona opisuje imaginarni scenarij po kojem Eminem ubija vlastitu ženu.

Usprkos činjenici da je krenuo na svoju prvu turneju, tokom koje je uzrokovao kaos gdje god da je nastupao, Eminem je našao i vremena za suradnju sa Missy Elliot i DJ Spinna-om.

"The Marshall Mathers LP" naziv je njegovog drugog solo albuma, koji je izdan u svibnju 2000. Album je predstavio singl "The Real Slim Shady", u kojem je Eminem "oprao" sve svoje imitatore, glazbene kritičare te naravno Britney Spears i Christinu Aguileru.

Drugi album postigao je (i još uvijek postiže) fantastičan komercijalan uspjeh, unatoč činjenici da je puno lakši i manje agresivan od "The Slim Shady LP", no to samo pokazuje kako razvikano ime prodaje sve, ali baš sve. Stanovit kontrast ostalim blažim pjesmama na albumu pruža odličan singl "Stan", koji govori o opsjednutom agresivnom fanu, na kojem je nova britanska zvijezda Dido odradila vokale.

"The Real Slim Shady" i "Stan" bili su apsolutni hitovi, i bez prestanka su se vrtili po radio stanicama, naravno u nekoliko verzija (čista i necenzurirana). Velik hit bio je i Eminemova suradnja sa Dr. Dre-om na "Forget about Dre", singlu skinutog sa Dre-ovog albuma.

Osim komercijalnih uspjeha, Emimen je ostao zapažen i po nizu skandala koji ga prate, od dvije optužbe za nošenje skrivenog oružja, preko incidenata sa svojom ženom Kim, do činjenice da ga je vlastita majka tužila zbog pretrpljene duševne boli, ali i osvajanja hrpe MTV-evih nagrada.

U 2001, Eminem je odradio turneju po Velikoj Britaniji (zanimljivu zbog nastupa s motornom pilom i gutanja ecstasy-a na pozornici) i otpjevao duet sa deklariranim biseksualcem Eltonom Johnom unatoč mnogim prosvjedima homoseksualnih udruga. Tužba za posjedovanje još uvijek mu visi nad glavom.

Pitanje je kako će Eminemova karijera podnijeti ove brojne udarce koji dolaze sa svih strana, ali mora se priznati da se zasad momak sasvim dobro drži. Možete ga voljeti ili mrziti, možete tvrditi da je homofobični seksistički gad, ali jedno mu morate priznati; čovjek definitivno ima nos za posao. Pitanje je samo koliko dugo će izdržati, jer zvijezde koje su presjajne se brzo ugase.


- 09:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

50 Cent

50 CENT: 'THE MASSACRE'
(Shady/Aftermath/Interscope/Aquarius; 2005.)
Izgleda da je 50 Cent zaratio sa svima. Prije nekoliko tjedana bio je polovina Gameovog albuma, a onda su postali neprijatelji pa su odjeknuli i neku pucnji da bi se nakon svega kiselo pomirili. Eminemu i Dreu, koji su mu dali prvi milijun dolara, bio je slagao diss stvar, prijetio je rimama velikanima brzih usta. Svima prijeti, od svih je veći i nikog se ne boji. Zapravo, on i jest toliko velik da ne riskira skoro ništa na kratki rok što god da napravi, a toliki je egomanijak da misli kako je stvarno jači od svih. A, jel je njemu uopće do fajta?
Izuzevši provokativnu, ali zapravo mlaku ratobornu 'Piggy Bank', zahvaljujući kojoj je Fifty tri tjedna bio u novinama, 'The Massacre' je jedan blagi i smireni album. Od bijele omotnice sa baroknim vitičastim fontom i prikladnim ukrasima, preko sporog ritma cijelog albuma pa do našeg Curtisa Jacksona, šampanjcima i ganđom smirenog, drugi album prvog velikog hip-hop uspjeha novog stoljeća prilično je miran. Okej, uspio se pomoću jedne pjesme posvaditi s Fat Joeom i Jadakissom, a Nasa je samo pokušao izazvati, no ovaj je previše sretan friškim brakom, ali ostatak se albuma nikako ne može nazvati žestokim. Čak i kad u 'I'm Supposed To Die Tonight' zapjevaju mitraljezi, to zvuči kao video igrica, a glavnog igrača nije ni malo strah. Normalno onda da su mu prva dva hita čisti hedonizmi. Iako su se u 'Disco Inferno' zatresle stotine kilograma crnih stražnjica, ipak je klasu lošija od 'In Da Club', koliko god htjela biti njen nastavak. Stvar treba provesti nekoliko mjeseci u klubovima, ali koliko se god Fifty pakleno potrudio, nema nastavka velikom singlu. Druga je 'Candy Shop' u kojoj se predstavila Olivia, nova Đi-Junitašica, a gdje se njih dvoje lijepo poigravaju riječima «lizanje», «slatkiš» i «lizaljka». Osim nje 50 Cent je na album pustio još samo Eminema i nešto malo Tonyja Yayu i Jamie Foxxa. Ostatak G-Unit vojnika je na bonus remiksu, uključujući tu i Gamea. Što nije puno gostiju za 22 pjesme, što uopće nije skromno.

Cijeli album odaje dojam općeg zadovoljstva. Više nema ni dilanja ni života na rubu ni pucnjava. Odavno je Fifty ispucao te metke i sad mu je udobno u vili vrijednoj puno jack potova okruženoj zelenom travom i visokom ogradom. Što je i njemu savršeno jasno i priznaje to zamjenom propucanog stakla oklopom snagatora na ovoj naslovnici. Jer ispod tog oklopa Fifty nosi bijelo odijelo, drži štap od slonovače i ima po djevojku sa svake strane da mu pridržavaju kaput. Kako je uspjeh vrhunsko dostignuće čovjeka u Americi kad Fifty kaže «I got my 64 ridin on dayton spokes/And when I open da door/Bitch get in my car» to nije uvreda nego kompliment.

S popisom producenata Game je bogme bolje prošao. To treba razumjeti jer onaj tko misli uspjeti u prvoj ligi hip-hopa mora uspjeti s prvim albumom jer inače nikad ni neće. Zato Gameov album zvuči malo bolje. Ali Fifty je spretniji sa rimama, bolji mu je flow i čak nešto kaže. Pa makar i govorio o ženama čije su glave pune njega. Kroz usta, normalno. Za razliku od supersoničnog 'The Documentary', 'The Massacre' djeluje zapadno-obalno, jednostavno i prilično funkadelično. Fifty djeluje kao da mu je sve svejedno i pomalo mu fali izazova (valjda zato svima prijeti) pa tako i zvuči. Lijeno i nezainteresirano, ali ne bi on to mijenjao.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2005., utorak

The Game - nova senzacija na američkoj rap sceni

'Dre found me in a slum, sellin' that stuff with one hand on my gun...' Nije baš poetično, ali je blizu istini.

Za razliku od brojnih NBA zvijezda, The Game nije imao izbora haklati ili repati. Nakon što je s koledža izbačen zbog dilanja, i dobio pet metaka u tijelo, morao se okrenuti glazbi.S visinom od metar i 95, Jayceon Taylor alias The Game iz Comptona u Kaliforniji bio je predodređen za košarkašku karijeru i čak je dobio košarkašku stipendiju za University of Washington, koju je smatrao prvom stepenicom za NBA karijeru. No, tome je došao kraj kad su ga izbacili zbog dilanja - školarina je bila mala, pa ju je po navici dopunjavao nabavljanjem droge kolegama s faksa. A onda je još i dobio pet metaka u dilerskom obračunu. "Dok nisam bio upucan i pao u komu, cijeli život vrtio mi se oko dilanja droge, jer to je ono čime se ljudi bave u kvatru u kojem sam," kaže The Game. "Ništa ti kao nekoliko metaka ne da do znanja da si moraš mijenjati život. Kad sam izašao iz bolnice, dao sam burazu da mi kupi sve albume stare škole - Drea, Snoopa, NWA, Cubea. Onda sam samo počeo zapisivati svoje stihove i - eto, to je još jedan kliše - svojim novcem od droge platio snimanje u studiju."
tako je stvar došla do Dr. Drea i njegovog pokroviteljstva, te hitova poput "How We Do" i dueta s Mary J. Blige ("Don't Worry") na albumu "The Documentary" koji je koproducirao još jedan izbušeni Dreov pulen, 50 Cent. A kako "Igra" reagira na taj uspjeh? "Nikad mi nije palo na pamet repati, zbilja. Mislim, samo sam se zafrkavao po kvartu, a onda su najednom došli pozivi da se Dre želi sresti sa mnom." A košarka, žali li za njom? "Ma dajte, nemojte ni pitati. LeBron James, Shaq - biti na parketu s njima? Za to bih sve dao. Nije da ne volim ono što sad radim i da ne cijenim šansu koju sam dobio, ali to mi je najveća žalost u životu, što sam uprskao svoju stipendiju. Ali, što je tu je, nema se smisla osvrtati."

- 23:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.05.2005., ponedjeljak

Snoop Dogg

Calvin Broadus je rođen 20.10.1971. u Long Beach'u u Kaliforniji ! Vrlo rano je dobio od svoje majke nadimak " Snoop" . Još u mladosti je upadao dosta često u konfikte sa zakonom .Za vreme njegove srednje škole zbog posedovanje kokaina bio je više puta privođen ! Izlaz iz sbeta krimilnla bila je njegova ljubav prema rap muzici ! Zajedno sa Warren G'jem i Natte Dogg'om učestvovao je u osnivanju grupe 213 . U to vreme rap bizznsom je dominirala fondacija koju je osnovao Dr. Dre i grupa NWA ! Oni su se kasnije raspali pa je Dr. Dre pristupio novom labelu Death Row ! Na jednoj žurci je upoznao Warren G'a i tako je bilo vrlo lako da se taj kontak dalje proširi !

Time je naravno najviše bio oduševljen Snoop Dogg ,on je gostovao na albumu Warrena sa pesmom " Nothin' but a g thing " koja se i danas smatra jednom od obelezja muzike 90'ih!


Njegov prvi solo album " Dogzstyle " odveo je Snoop'a van Death Rowa ! Prodao se čak u 4 miliona primeraka i postao deo hiphop hronologije zajedno sa albumum Warena G'a Chronic ! Njegov drugi album se pojavljuje tek nakon 13 godina kasnije pod nazivom " Tha Doggfather " ! Nastalo je dosta turbuletno vreme za sam hiphop ! Ubistva 2paca i BIG'a uticala na čudan splet okolnosti i na samog Snoop'a da napusti Death Row i pređe kod Master P'a i njegovu izdavačku kuću No Limit ! Snoop se često nalazio na samoj rasksrnici east i west dvoboja ali nije imao značajnijih nastupa a samom cirkusu . Već proveren recepti i izdavanje albuma i produkcijskoj kući Master P'a nije izostalo ! Izašli su : " Da Game is not to be sold but to be told , no limit top dogg , the last meal " ali ništa nije moglo da zameni taj stari šmek koji je imao death row!

Milenijumskim ugovorom Snoop ponovo prilazi radu sa Dr. Dre'om i izbacili su na tržište album " The Chronic 2001 " u kome Dr Dre postaje samo apsolutna legenda u svetu hiphip'a a Snoop se vraća in da game ! Takođe je dobio više uloga u filmovima kao sto su : " The Wish , Training Day , Bones , Murder was the case "... Ono što je zanimljivo i pored toga što je oženjen i ima 3'je dece on snima porno filmove ! To je bio razlog zbog koga je uzimo drogu i alkohol ! Osnovao je i sopstvenu izdavačku kuću koja se zvala " Doggz stzle Records " !Danas radi zajedno i sa 50 Cent'om i G'unit prodikcijom na projektima kao što je Remix Cent'ovog " P.I.M.P.A. " .

- 22:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.05.2005., subota

Pozdrav na početku

Ovaj Blog je posvećen rapu i sve o njemu.Nadamo se dobrim komentarima i vašim pohvalama i prijedlozima...

by: Snif & Bomba
- 21:52 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog je posvećen rapu i svemu o njemu...

WestCoast 4 Life Counter

Counters