Vozi Miško!!!

25.10.2009., nedjelja

KIŠA,VLADA, DAČE,PLAČE,PONOS

izlaz iz Hrvatske
KIše jesenje su počele, neki bi rekli napokon, nekima se svidjelo ovo produženo ljeto, nama vozačima je sigorno milija suha cesta.
Tko bi svima udovoljio taj se nije rodio, kaže stara poslovica. Na tragu te poslovice i naša Vlada vlada, ako nemogu sve udovoljiti, neće nikog, tj. neće oni izigravati Boga pa da koketiraju sa širokim masama, udovoljit će se onim bogomdanim pojedincima koji su se snašli u životu i ne kukaju, nego su na vrijeme zgrnuli što se zgrnuti dalo, pri tom ne gledajući tuđe interese a ponajmanje državne, premda su u ime nje najčešće nastupali.Osloboditelji okupirali oslobođeno pa muzu li ga muzu, dokle će tako?
Ova recesija trebala bi biti izvrstan alibi da se cijelokupni mirovinski sustav pretrese, sve mirovine, invalidnine, sve socijalna davanja, svi dječji doplaci, sve ama baš sve treba revidirati i istresti iz gaća svakog državnog službenika koji na konto državnog proračuna živi i uživa. Tko kaže da bi dječji doplatak treba biti u novcima, može se isto tako protuvrijednost doplatka dati u pelenama, dječjoj hrani, gaćama,čarapama, školskim knjigama, odjeći i obući i još štošta bi se dalo nabrojati, najlakše je "naštancati" djecu i poslati ih na ulicu ništa ne raditi i živjeti od doplatka, a djeca gola i bosa po vazdan sklatare se po ulicama. Zahvaljujući socijalnoj službi koja efikasno neradi svoj posao ali uredno biva plaćena za nerad, pojedini roditelji dječji doplatak troše na pivo, cigarete svoje potrebe dok se djeca zanemaruju, kako obitelj s četvoro djece može opstati ako nitko u obitelji ne radi, zahvaljujući ovako invalidnom sustavu može, jer zašto da roditelj ide raditi za 3000 kn kad istu lovu može dobiti kroz dj.doplatak tj. iz državnog proračuna, tj. od sviju nas koji radimo i plačamo razne HARAČE, POREZE,PRIREZE i ostale dadžbine kojima se muze radnik i njegova obitelj za koju se niko ne brine kako će oni živjeti i da li će imati novca do sljedeće plaće koja će i opet biti kratka do iduće i opet tako u krug takva obitelj tone svaki mjesec sve dublje , a čovjek radi i muči se trošeći svoje zdravlje, živce i strpljenje a sve uz misao : bit će bolje. Da bit će bolje nekima, a ti čovječe (magarče) lipsaj dok trava naraste!
Danas se i vrijeme pomiče sat unazad, što kažu neki povečava depresiju kod ljudi, majko moja kud ćeš veće depresije od života u Hrvatskoj!
Jedino što podiže čovjeka u današnje vrijeme je pjesma, zato predlažem da zapjevamo svi skupa na ulici: USTAJTE VI ZEMALJSKO ROBLJE, VI SUŽNJI KOJE MORI GLAD....
- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi