Image Hosted by ImageShack.us

...nije sramota usrati se, sramota je prduckati!

14.08.2006., ponedjeljak

Majmunska posla

...neke gospođe pročitale u cajtunzima da i majmuni prenose sidu, pa su odjednom ZOO-u počeli vraćati ljubimce majmunčiće. Kao-odlaze na dalek put... Hawai, Waikiki...
Alejom zavrzlame i Bulevarom hitnosti, uvijek do nekih periferija življenja. Stari esekeri Đuro, Đo, Đile i Đamal nikako se nebi mogli svrstati u tu kategoriju.
Od danas-ponosno izjavljuje Đamal-osjetno poskupljuju crijeva za usisavače prašine, a i papirne kese za iste. A jeste li čitali u tagenblatu Glasu što si sve dopuštaju komunalci. Oni samo tako odluče da valja povećati cijene parkiranja, pa taj pauk se već izvanredno snašao u gospodarskim tokovima i politici cijena. Šmuca se po gradu, uglavnom centrumu, skuplja aute i samo inkasira. Milijun za odvoz, dva za ležanje, tri za svaki daljnji sat, četri zato što kiša pada po dotičnom, ugrabljenom autu, a kišu ne možeš spriječiti, pa to nervira, a i to su troškovi.
E pa tako se to kod nas radi, neki mogu sve. Onda slijedi najobičnije tračanje, koje u svakom slučaju ugodno može primamiti pažnju. Kao-životinja, ptica i drugih bića ionako ima dosta u našem najljepšem ZOO-u, što se s tim ptičjim sitnežom u travi, npr. nebi izišlo u neke druge vrtove, u šire vidike. Kao, tako su se u nekim obiteljima našli majmunčići, papigice i rasne šarene arare, zlatno-plava paunova oka brzaju po privatnim dvorištima ( >pa što<, kaže Đile, pauni krešte i po nekim osječkim tvorničkim krugovima, to samo oplemenjuje i motivira na bolju produktivnost.
Priča se dalje, kaže Đo, da je prije u osječkom ZOO-u bilo mnogo više patuljastih jelena, sada jedva da ih vidiš, uostalom kakav je to jelen-patuljasti jelen? nikakav. Kakav bi to bio patuljasti slon ili deva. Sprdnja. Jedino možda radost za neke nastrane genetičare i selekcionare. I kolekcionare s Galapagosa naravno.
'Ej, smijulji se Đuro, a raznorazni povlašteni, prijatelji, privatizacija uglavnom, trgaju pera sa dikobraza za pecanje. Tako je čuvar ZOO-vrta u ljetnom razdoblju rekao svom legi čuvaru: ti boga, ako ovako nastave, ostat će dikobraz bez pera!
Odoše tako zaneseni u pričanjima daleko niz Dravu. Kamenje na dnu rijeke kao da se pomicalo u bistroj vodi...

<< Arhiva >>