Vjera Istine

ponedjeljak, 09.09.2019.

INTERESANTNOInteresantno, kako nam 10 KM izgleda mnogo kad ih dajemo za džamiju, a kako malo kad ih potrošimo na pijaci.


Interesantno, kako nam se oduži jedan sat proveden u ibadetu, a kako nam brzo prođe fudbalska utakmica od 90 minuta ili sat vremena dok slušamo muziku.


Interesantno, kako se radujemo produžecima fudbalske utakmice, a kako se žalimo na produženu hutbu.


Interesantno, koliko se kanimo da pročitamo jedan džuz, a kako se brzo odlučimo na čitanje 200/300 stranica najprodavanijeg romana.


Interesantno, kako vjerujemo onome što piše u novinama, a sumnjamo u ono što piše u Kur’anu.


Interesantno, kako se brzo prilagođavamo i prihvatamo zapadni način života, a kako okrećemo leđa sunnetu našeg Poslanika sallallahu alejhi ve sellem.


Interesantno, kako nam se oduži par sati provedenih u džamiji, a kako nam brzo prođu gledajući film.


Interesantno, koliko želimo da smo u prvom redu bilo na koncertu ili u kinu, a jagmimo se za pozadinu džamije.


Interesantno, kako nam je teško naučiti jednostavni Kur’an, toliko dobro da ga prenesemo drugima, a tako nam je jednostavno zapamtiti i ponavljati tračeve.


Interesantno, kako unaprijed 2 do 3 sedmice moramo planirati odlazak na predavanja o islamu, a u zadnji momenat se možemo prilagoditi odlasku na utakmicu ili u kino.


Interesantno, koliko dugo i uz kakve poteškoće učimo napamet jedan ili dva ajeta iz Kur’ana, a za tren oka naučimo neku pjesmu.


Interesantno, kako svako želi da bude u džennetu, a u isto vrijeme ne vjeruje, ne razmišlja, ne govori ili ne radi ništa da bi mu se približio.


Interesantno, kako se hiljadu šala na Internetu proslijedi brzinom požara, a o tekstovima, gdje se spominje Allah subhanehu ve te'ala ljudi razmisle dva puta prije nego ih proslijede i podijele sa drugima.


09.09.2019. u 21:05 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.Studeni 2019 (2)
Listopad 2019 (1)
Rujan 2019 (6)