< ožujak, 2010  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Travanj 2009 (2)
Veljača 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Klub američkog nogometa u Velikoj Gorici

Za sve koji su zainteresirani, koji imaju prijedloge, pitanja,
neka se jave na:

vgbuffaloes@gmail.com

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

CAFA
Zagreb Thunder
Zagreb Raiders
Teutoburgium Pit Bulls Dalj
Zagreb Capitals
Sea Wolves Split
Greenhorns Bjelovar
Zaprešić Saints
Ogulin Knights
Cibale Centurions
Osijek Cannons
NFLFree Site Counter
Free Site Counter

Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar

Velika Gorica Buffaloes
29.03.2010., ponedjeljak
Trening

Pozdrav!
Kao i svake(druge) srijede, tako i ove srijede, 31.03.2010., zakazujemo trening za 18.30. u Rakarju, na igralištu.
Dogovriti ćemo i eventualnu promjenu termina i vremena treninga!
Dotle, uživajte u proljeću!
Photobucket

- 11:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #
15.03.2010., ponedjeljak
Prenešeno sa CAFA-e!

Druga sezona flag lige će početi 17.4.2010. Svi timovi od prošle godine će se vratiti i imamo dva novog tima:

Bjelovar Greenhorns
Ogulin Knights
Seawolves Split
Zagreb Thunder
Zagreb Capitals
Zaprešić Saints
Ova godina liga će se opet održavati kao serija od turnira. Međutim ova godina momčadi su podijeljenje u dvije skupine: HLFF Jug i Sjever i prvi put ćemo imati sustav doiogravanja. U obje skupine se nalaze po tri momčadi:

HLFF JUG
Ogulin Knights
Split Seawolves
Zagreb Capitals

HLFF SJEVER
Bjelovar Greenhorns
Zagreb Thunder
Zaprešić Saints


Flag liga 2010 ima novog povjerenika, Maroje Terzić. On će obavljati razne administrativne dužnosti kao što su licenciranje te raspored, i bit će službeni zastupnik HSAN-a za flag ligu.

Maroje Terzić možete kontaktirati na: flag@CAFA.hr
Licenciranje za drugu sezonu je poćelo. Ukoliko još niste obavili potrebnu proceduru, molimo Vas učinite to do 01.04.2009. kako biste osigurali sudjelovanje.

Ukoliko želite saznati više o uvjetima i dokumentima koji su Vam potrebni molimo posjetite sekciju “Članstvo” na našoj web stranici i skinite koje dokumente trebate.

Prenešeno sa: www.cafa.hr
- 14:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #
11.03.2010., četvrtak
Trening!

Novi trening zakazujemo za srijedu, 17.03.2010. godine u 18.00 sati, i opet na igralištu u Rakarju.

- 09:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #
05.02.2010., petak
Statistika

Pozdrav,
nije baš da imam nešto za napisati, više se javljam da malo razbijem monotoniju na blogu!
Za zainteresirane još uvijek vrijedi isto, neka se jave na mail, ostalo ćemo dogovoriti!
Pozz
- 22:36 - Komentari (4) - Isprintaj - #
29.04.2009., srijeda
Počela je Flag liga!

Hrvatska dobila 'Flag football ligu' u američkom nogometuU nedjelju 26. travnja na stadionu NK HAŠK, Donje Svetice 87, Zagreb, održati će se prvi turnir u sklopu Hrvatske lige Flag footballa. Turnir će trajati od 12,00 do 18,00 sati, a domaćin turnira je klub Zagreb Capitals. Uz njih nastupiti će klubovi Zagreb Thunder, Bjelovar Greenhorns i Split Seawolves.

"Iznimno sam ponosan na osnivanje Hrvatske lige Flag footballa u prvom redu zbog postavljanja temelja ozbiljnog natjecanja u američkom nogometu na području Hrvatske. Flag football, kao bezkontaktna verzija američkog nogometa, pokazao se kao izvrstan uvod u sport za mlađe kategorije, ali ne isključuje niti one kojima kontaktni sport nije prigodan. Nalazimo se u jako uzbudljivom dobu za američki nogomet u Hrvatskoj i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ostvarivanju našeg cilja, a to je razvoj flag i tackle verzije američkog nogometa", rekao je predsjednik Zagreb Capitalsa i dopredsjednik saveza Goran Koščec.

Osim ovih klubova, u Hrvatskoj danas postoje još Vinkovci Centurions, Velika Gorica Buffaloes, Ogulin Knights i Osijek Cannons, koji još uvijek nisu spremni za nastupe. Zanimljiva je i pojava Zagreb Raidersa i Teutoborghium Pittbullsa iz Dalja, koji su odmah odbacili učešće u Flag football ligi, te izrazili želju organizacije hrvatske tackle lige (sa opremom).

"Prije 6 mjeseci kada je ideja o flag football ligi bila još u povojima, u Hrvatskoj su postojale 4 momčadi koje su dolazile u obzir za pristupanje ligi. U međuvremenu osnovalo se još 4-5 klubova i upravo taj brzi rast uzimamo kao temelj za razvoj američkog nogometa u Hrvatskoj. Ukoliko se naša nadanja ostvare, san o osnivanju hrvatske tackle lige u slijedećih godinu dana nije nemoguć. Zaista smo vrlo uzbuđeni i optimistični zbog naglog razvoja ovog sporta", rekao je predsjednik saveza Sean Craig.

U posljednjih godinu dana američki nogomet se sve više širi. Novi klubovi osnivaju se diljem Hrvatske, pa je potkraj prošle godine osnovan Hrvatski savez američkog nogometa. Osnovna nedaća ovog sporta je činjenica kako je američki nogomet sport u kojem jedna momčad mora imati više od 30 igrača kako bi mogla biti sposobna za natjecanje. Stoga se Savez odlučio na utemeljenje Hrvatske lige Flag footballa. Jedna momčad Flag footballa na terenu ima samo pet igrača, nije potrebna skupa oprema, te je ova liga najbolji način za razvoj novonastalih klubova i mlađih igrača.

"Razvoj flag footballa hvale je vrijedan potez, s obzirom da je to igra bez kontakta, blokiranja i rušenja, pa je vrlo pogodna za početak treniranja najmlađih, ali i svih onih koji nisu spremni za kontaktni sport (kakav je football u originalnoj inačici). Imamo naznake za osnivanje još nekih klubova, i sada se moramo maksimalno uozbiljiti te usmjeriti na kvalitetu, jer početni entuzijazam je uvijek kvantitativni balon koji vrlo brzo može puknuti", istaknu je Denis Geto, predsjednik najvećeg hrvatskog kluba Zagreb Thundera.

"U proteklih godinu dana ovaj sport se toliko snažno razvija, pa u idućoj godini očekujemo Flag ligu sa sedam-osam klubova, a ako neki od njih nabave opremu u dogledno vrijeme možda čak i tackle ligu", dodao je na kraju.

Preuzeto sa www.nacional.hr


Žao mi je šta se nismo uspjeli organizirati na vrijeme, ali iduće sezone smo unutra! Puno sreće i uspjeha svim sudionicima lige!
- 09:28 - Komentari (6) - Isprintaj - #
10.04.2009., petak
Pozdrav svima!

Želio bih se svima zahvaliti na pozdravima, a i vrijeme je da popravimo statistiku, barem ovdje, na blogu!

Za sad još nemamo odigranu niti jednu prijateljsku utakmicu, ali postoji mogućnost da odigaramo u svibnju, pa bi Vas kontaktirali, i Capitalse i Greenhornse, ako u tom trenutku ne budete u nekom svom rasporedu!

Mi nastavljamo sa treninzima od 18.04.(subota) u 16 sati na školskom igralištu iz osnovnie škole Juraja Habdelića.

Lijep pozdrav svima!

- 15:49 - Komentari (2) - Isprintaj - #
23.02.2009., ponedjeljak
Na početku...

...imamo Klub američkog nogometa Velika Gorica Buffaloes!

Na osnivačkoj skupšitini 30.01.2009. godine, donjeta je odluka o pokretanju Kluba američkog nogometa Velika Gorica Buffaloes, gdje je izglasano predsjedništvo, ime kluba i naravno statut.

Ime kluba proizlazi iz engleske riječi za bizona a vezano je uz naš zavičajni prostor te uz grb Grada Velike Gorice.
Pošto je ime Turopolja nastalo po vrsti Europskog Bizona (govedu Tur) koje je obitavalo u Turopolju do kraja 18. stoljeća, složili smo se oko imena kluba.

Klub američkog nogometa Velika Gorica Buffaloes osnovan je u siječnju 2009. godine. Klub djeluje na području Grada Velike Gorica.
Klub američkog nogometa je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja američkog nogometa u Velikoj Gorici.
U 2009 godini klub započinje s organiziranim i redovitim treninzima i podukom. Članom kluba može postati svaka pravna i fizička osoba zainteresirana za američki nogomet koja materijalno ili na drugi način pridonosi razvitku Kluba.


U početku, Klub će se baviti samo vrstom beskontaktnog američkog nogometa, tkz. FLAG FOOTBALL-om, koji se razlikuje od "tuckle" footballa u nekoliko bitnih stvari, u Flag football-u nema rušenja(tuckle), umjesto toga protivniku se pokušava oduzeti zastavica koja je obješena o remen, ali bit ostaje ista, postići touchdown, bilo dodavanjem(passing), bilo trčanjem(rushing).
Teren je dimenzija 30 x 70 yardi, a evo i dijagrama terena:

Photobucket

Dok zastavice tj. flag-ovi izgledaju, otprilike ovako:

Photobucket
Ovako to izgleda u igri:
Photobucket


Pravila Flag Footbala uskoro će biti postavljena na blogu.

Sve promjene i novosti u Klubu možete saznati putem ovoga bloga.

Evo i trenutni klupski logo:
Photobucket
- 20:49 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.