Kisela vertikala

utorak, 13.10.2009.

Andorsko čudo

Kišno nedjeljno podne u Andorra la Valleti. Nakon burne subotnje fešte pred tvornicom žestokih pića i amaterske izvedbe Contrapŕsa i Marratxe, tradicionalnih andorskih plesova koji su se najviše održali u Sant Juliŕ de Lňrij, članovi izabrane nogometne vrste bauljali su portugalskom četvrti. Ne događa se svaki dan da zadnji vezni jedne renomirane vrste dobije promaknuće u tvrtci gdje radi kao zastupnik za osiguranje. Upravo to dogodilo se našem junaku, Óscaru Sonejeeu Masandu, tridesettrogodišnjem igraču Santa Coloma i andorske nacionalne vrste. Iako je sa 2 pogotka u 81 pjevanju El Gran Carlemany, Mon Pare za reprezentaciju, te nezaboravnom sukobu sa Wayneom Rooneyem, gdje su obojica zaradili žute kartone, zauvijek obilježio europsku nogometnu scenu, ono što mu se dogodilo to kišno nedjeljno podne možda je najbolji primjer korupcije i manipulacija u novijoj sportskoj povijesti.
Inače srčanom Andorcu indijskog podrijetla, navodno je ponuđeno promaknuće u višeg prodavača osiguranja u zamjenu za neigranje u ovotjednoj ljepotici završnice kvalifikacija. Vraga ponuđeno, nametnuto! Prokleta ukrajinska mafija, pa zar se morala zavući i u najuže pore ovog neokaljanog andorskog puka? I uzalud je siroti Óscar suigrače odlučio počastio ne bi li im zamazao oči velikim poslovnim uspjehom. Neki su ga jednostavno predobro poznavali, Vieira i Garcia u očima su mu odmah vidjeli strah. Unatoč tomu, odlučili su prešutjeti to ostatku ekipe, koji su u tom trenutku otvarali već četvrti karton skupog španjolskog vina.
Međutim, u autobusu, po povratku u kamp, dogodio se neobjašnjiv incident. Vjerojatno pod utjecajem božanske suđuke, milerama, graha i, što je najbitnije, vina, Garcia se izlanuo pred još nekolicinom kolega iz reprezentacije, što se u hipu pročulo ostatkom igrača i stožera. Nakon verbalnog, došlo je i do fizičkog obračuna između Vieire i Garcije. Garcia je izvukao deblji kraj, zaradivši kontuziju zadnje desne lože i istegnućem obe prepone, dok je Vieira prošao samo s blažim potresom mozga i s dva izbijena zuba. Iako je većina igrača, makar samo u mislima, stala uz Garciju, izbornik David Rodrigo odlučio je izbaciti svu trojicu iz reprezentacije na neodređeno vrijeme.

Kišno nedjeljno podne u Andorra la Valleti. Tužno je i nevjerojatno kako su ukrajinska mafija i kontraruski plinski lobi spriječili sigurno andorsko čudo.

13.10.2009. u 21:14 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  listopad, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv